Wke

Hur man hjälpa en sjuk familjemedlem

När någon du älskar blir sjuk de kan förlora all sin energi, falla offer för smärta och bli ner / utmattad. Dock kan detta obehag lättas genom den kärleksfulla vård av en familjemedlem, du. Läs följande artikel för att lära sig hur korrekt att ta hand om en sjuk familjemedlem, lindra någon form av smärta de kan lida av och förhoppningsvis hjälpa dem på vägen till återhämtning.

Steg

Hur man hjälpa en sjuk familjemedlem. Ta reda på vilken typ av sjukdom de har, och forskning det.
Hur man hjälpa en sjuk familjemedlem. Ta reda på vilken typ av sjukdom de har, och forskning det.
 1. 1
  Ta reda på vilken typ av sjukdom de har, och forskning det. Vissa typer av sjukdomar kan vara hjälpt av vissa huskurer, mediciner, behandlingar, etc. Slå upp dessa så att du ska vara förberedd och kunnig hela släktingar sjukdom. Om du är utbildad på vanliga symtom, vet du vad stadier av sjukdomen de går igenom och om sjukdomen blir bättre eller sämre.
 2. 2
  Hjälpa dem att få bekväm. Om de är sängen ridit, ge dem några kuddar, eller en extra filt eller två. Hålla saker de behöver vid sin sida, såsom en drink, låda av vävnader eller icepack.
 3. 3
  Ge dem massor av vätska för att hålla dem hydratiserade. Håll dig borta från söta drycker som koks. Vatten skulle vara det bästa valet. Andra alternativ skulle vara ginger ale eller citron-lime soda. Att hålla den relativa väl hydrerad innebär att deras kropp är bättre rustad att slåss deras sjukdom.
 4. 4
  Ge dem medicin gjorde för att hjälpa dem med att sjukdom. Om de har ordinerats en viss medicin, se till att de får den i tid. Om de har tagit smärtstillande medel, se till att du frågar dem regelbundet om de känner att de kanske behöver en annan.
 5. 5
  Hålla dem underhöll. Att vara sjuk i sängen hela dagen kan vara mycket tråkigt, så hjälp dem att hitta saker att njuta av. Läs dem, lösa dem nära TV eller prata med dem en stund (se till att inte få dem alltför uppspelta). Chansen finns, desto mindre uttråkade de är, desto mindre deppig de kommer att känna.
 6. 6
  Se till att de bara äter lätt mat. Popsicles, yoghurt, soppa, etc. kommer att göra bra eftersom dessa livsmedel är lätt på matsmältningssystemet. Styra dem bort från tunga måltider som de kommer att ångra senare.
 7. 7
  Bo nära dem och hjälpa till så mycket som möjligt. Om den relativa ofta kastar upp eller lider passar, kontrollera att du bor nära dem att vara med dem. Håll dem stadiga och trösta dem, och hjälpa dem att städa upp, etc efteråt. Men tänk på att den personen kanske inte vill ha sällskap, så inte tränger dem.

Tips

 • Om du vet vad symptomen är, kan du hjälpa behandla det bättre genom att forska dessa symtom.
 • Ingefära kan hjälpa om personen är äcklig.
 • Förvara inte tjat dem. Bara för att de är sjuka betyder inte att de inte vill ha utrymme. Om de behöver något, berätta för dem att fråga dig.

Varningar

 • Om de har diarré eller kräkningar kontakta en läkare.