Wke

Hur man förbereder sig för operation

Förberedelser för operation är skrämmande, och spännande. Du kommer att bli bättre, men det kommer att göra ont? Här är några tips som hjälper dig.

Steg

Hur man förbereder sig för operation. Prata med din familj och vänner.
Hur man förbereder sig för operation. Prata med din familj och vänner.
 1. 1
  Prata med din familj och vänner. Diskutera operationen med din familj och vänner och börja sätta den nödvändiga stödgrupp på plats. Berätta för dem hur du mår och din emotionella sinnestillstånd.
 2. 2
  Kommunicera med din make eller vårdgivare. Var noga med att granska alla de åtgärder som kommer att äga rum före, under och efter operationen. Bekräfta operationen dagen och se till att scheman inte krockar.
 3. 3
  Titta på ditt hem eller lägenhet. Försök att få ditt hem i ordning genom att göra vissa rengöring, betala räkningar, och springa ärenden. Kom ihåg att du kan arbetsoförmögen under en till sex veckor och att ha ditt hem i någon ordning bidrar till att eliminera en del av den emotionella stress.
 4. 4
  Arrangera möbler. Gör din tryggt hem patienten genom att avlägsna hinder eller möbler som kan blockera ingången-vägen till badrummet eller köket. Du vill inte ha sladdar eller mattor som ligger runt som kan resa dig och få dig att falla och ytterligare skadar dig.
 5. 5
  Talk med andra patienter. Prata med andra kirurgiska patienter du kanske vet och fråga hur de behandlas med förberedelser och återhämtning. Ju mer information du har på din procedur, desto mer rätt du kommer att känna.
 6. 6
  Gör forskningen. Gå på webben och forskning din procedur. Ta reda på vad som sägs av de yrkesverksamma och vad, om något, är deras rekommendationer för att hantera återhämtningsprocessen.
 7. 7
  Pet Care. Eftersom du inte kan gå runt i några dagar, kontakta dina grannar eller en professionell husdjur barnvakt för att ta hand om din favorit djur.
 8. 8
  Transport. Gör överenskommelser med en vän som kommer att kunna köra dig till sjukgymnastik, läkarmottagningen och medicinering. Det kan vara en pensionerad medborgare som kan göra detta åt dig. Var noga med att betala dem ett rimligt pris.
 9. 9
  Haircut. Ta hand om dina personliga behov och skäm bort dig själv. Gå till din favorit skönhetssalong och få en frisyr, manikyr, ansiktsbehandling och pedikyr. Beroende på typ av operation, kanske du inte kunna göra detta för ett par veckor efter operationen. Applicera inte nagellack på tårna eller fingrarna, eftersom det kan störa den maskin som övervakar syre i blodet.
 10. 10
  Tvål på ett rep. Ta en dusch måste göras mycket noggrant. Den tvål på ett rep kunde hängas över dusch.
 11. 11
  Notebook eller bandspelare. Håll en penna och anteckningsbok eller röstaktiverad bandspelare på sängkanten för påminnelser till dig själv eller din vårdgivare.
 12. 12
  Lär sätt att slappna av. Meditation, hypnos eller bara djup andning övningar kommer att tillåta ditt sinne och din kropp att bättre klara operationen och läker snabbare.
 13. 13
  Kom ihåg att tacka din läkare. De kommer att uppskatta det, och kommer att vara mer benägna att svara eftertänksamt och artigt på dina frågor och behov.

Tips

 • Ingen operation är felsäkert. Känner till riskerna och förbereda sig för det värsta, men brukar inte oroa sig eftersom de flesta rutinmässiga operationer går i lås.