Wke

Hur man läser ett test tuberkulos hud

En tuberkulos hudtest är också känd som den tuberkulintest. Detta test mäter ditt immunförsvar svar på de bakterier som orsakar tuberkulos. Dina resultat kommer att tolkas av läkaren ett par dagar efter testet. Denna artikel kommer att berätta hur man läser ett test tuberkulos hud.

Steg

Hur man läser ett test tuberkulos hud. Gå till din läkare för tuberkulos hudtest.
Hur man läser ett test tuberkulos hud. Gå till din läkare för tuberkulos hudtest.
 1. 1
  Gå till din läkare för tuberkulos hudtest. Du kommer att få en injektion av ett renat protein derivat som kommer att resultera i en bård som försvinner inom några timmar.
 2. 2
  Lämna din arm utan ett bandage för de obligatoriska 48 till 72 timmar. Du kan tvätta och torka armen noggrant.
  • Du bör inte heller klia eller gnugga testområdet på armen. Du kan tillämpa en kall tvättlapp på armen om det är kliande.
 3. 3
  Återgå till läkare inom 72 timmar för att få ditt TB-test läsa. Om du inte kommer tillbaka i 72 timmar, är testet betraktas som ogiltigt och måste upprepas.
 4. 4
  Mät mängden förhårdnad vid provplatsen. (Förväxla inte svälla för induration. Induration är en hård, tät, upphöjda formation med bestämda gränser). Denna induration mäts över din underarm i millimeter.
 5. 5
  Jämför mängden induration till standardiserade riskfaktor klassificering. Denna klassificering diagrammet nedan.
  • En förhårdnad av 5mm eller flera kategoriseras som positiva i individer som har HIV, organtransplantationer kronisk sjukdom (reumatoid artrit), kontakt med en TB positiv person eller en motsvarande lungröntgen.
  • En förhårdnad på 10 mm eller mer kategoriseras som positiva i människor som invandrat nyligen från ett land med utbredd tuberkulos, använder injektion droger, arbetar inom hälso-och sjukvård, eller är barn eller ungdomar utsätts för en hög risk vuxna.
 6. 6
  En förhårdnad på 15mm eller mer anses vara positiv i alla individer, oavsett eventuella riskfaktorer som de kan ha. Testet också vara positivt om det finns blåsor närvarande, även om det är lite svullnad.
 7. 7
  Gå till någon ytterligare tester din läkare kan beställa om testet är positivt eller om testet anses gränsfall positivt.

Tips

 • http://www.youtube.com/watch?v=WhGYxFEcxm8
 • Med hjälp av en kulspetspenna med en 10 graders vinkel över huden. Tryck långsamt utanför induration och svullnad mot mitten av förhårdnad tills pennan stannar på den hårda knöl. Markera och upprepa på andra sidan.

Varningar

 • Ett tbc-test bör alltid tolkas av en utbildad sjukvårdspersonal inom 72 timmar tidsspann. Dessa yrkesgrupper får utbildning och praktik för att mäta resultaten korrekt.
 • Falska positiva och falska negativa kan hända med detta test. Om det finns några frågor om dina resultat tuberkulostest, rådgöra med din läkare så snart som möjligt.

Saker du behöver

 • Linjal med millimeter