Wke

Hur man kan behandla ett snitt på botten av en tå

Denna artikel beskriver en enkel teknik för att lindra smärtan från mindre skärsår på svåråtkomliga platser, och låta dem läka.

Steg

Hur man kan behandla ett snitt på botten av en tå. Om snittet eller sprickan är på en plats där det är besvärligt att komma åt, kan du behöva be någon annan att hjälpa dig.
Hur man kan behandla ett snitt på botten av en tå. Om snittet eller sprickan är på en plats där det är besvärligt att komma åt, kan du behöva be någon annan att hjälpa dig.
 1. 1
  Köp ett nytt rör med snabbverkande lim såsom supa-lim. Eller om du inte vill använda lim. Köp en låda med vanliga plåster. Använd en ren sax och klippa bandaid på längden innan du tar bort omslaget. Ta bort omslaget och placera den mycket tunna bandaid över snittet medan det läker. Om du fortfarande tänker använda lim är en bra idé, fortsätta läsa...
 2. 2
  Om snittet eller sprickan är på en plats där det är besvärligt att komma åt, kan du behöva be någon annan att hjälpa dig.
 3. 3
  Se till att huden som omger såret är ren och torr.
 4. 4
  Kör en linje av lim längs den skurna / crack och säkerställa att det finns tillräckligt för att kontakta båda kanterna av såret.
 5. 5
  Detta kommer att försegla såret från luft, vatten och andra ämnen som orsakar irritation och smärta, och kommer att hålla kanterna på såret i omedelbar närhet för att bistå i läkningsprocessen.
 6. 6
  Under några dagar limmet kommer givetvis att falla bort från såret som såret läker.

Tips

 • Denna teknik kan också användas för att stoppa ytterligare uppdelning av finger-och tånaglar att tillåta dem att växa ut.

Varningar

 • Tekniken minimerar inte eller minska eventuella ärrbildning som kan uppstå från såret.
 • Denna teknik bör inte användas på stora sår eller sår som är öppna.
 • Använd endast oktyl cyanoakrylat-lim. Etylcyanoakrylat lim hälsofarliga kemikalier i blodet, vilket kan orsaka cancer.
 • Använd en fjäril bandaid istället för lim. Fjäril bandaids gjordes att hålla skär ihop genom att dra i huden på båda sidor om såret och sålunda hålla såret stängt så att den kan läka.
 • Det är mycket viktigt att undvika kontakt med limmet från något annat föremål, inklusive händer och fingrar på dig själv eller din assistent, tills limmet är torrt.
 • Du använder den här tekniken på egen risk. Författaren ger inte någon garanti och kommer inte att ta något ansvar för eventuella negativa utfall i samband med användning av denna teknik.
 • Placera INTE lim inne i snittet. Bara sätta lim på toppen av snittet, annars de kemikalier som kan komma in i blodet och skada dig.
 • Lim är farligt om det kommer in i blodbanan.
  • Här är det korrekta sättet.
  • Nedskärningar på lederna följer hudsprickor. FÖREBYGGANDE: Före nedskärningar ackumuleras, använd Alovera eller någon annan typ av föryngrande lotion. Tillämpas när det gör ont, max 4 gånger per dag. Lämna det så att det fortfarande finns en unrubbed päls över området. Prova avstånd tillämpade gånger ut, och låt din lem läka genom att inte röra det mycket. Smärta bör lindras i 3-4 dagar. Första hjälpen: Du måste låta dessa sårskorpa innan något ovanpå dem. Var noga med att tvätta det infekterade området minst en gång om dagen, är att hålla det dränkts trevligt också. Applicera ett antibiotikum varje dag, gnugga det på fint. Bandage den med en vanlig bandage och återanvända om det faller av, och i början av varje dag. Om snittet varar mer än 2 veckor, kontakta läkare.
  • Nedskärningar på lederna till följd av vassa föremål. Första hjälpen: Tvätta det smittade området med vatten och en antibakteriell gel. Håll gel appliceras - inte gnida in den åt skarven för att hålla gelen på plats. Efter 30 minuter, gnugga gelen i och placera ett bandage över såret. Om bandaget är stor, skär den i två halvor. Fjäril bandage fungerar vackert. Tillämpa en till två gånger varje dag, sedan använda en lotion när sårskorpan ramlar av.
  • Nedskärningar på lederna till följd av kemikalier / annat. Första hjälpen: Tvätta såret och stoppa blodflödet. Ring 911. Håll området rent och bandagerade tills ambulanspersonal anländer. Meddela om eventuella kemikalier som används till läkare.