Wke

Hur man lära någon att simma


Finns det en vuxen som du vet vem inte har förmågan att? Har han / hon vill bada, men har inte råd lektioner? Om så är fallet, då du kanske vill lära honom / henne. Detta kommer troligen att bli ett hårt jobb, särskilt om motivet är rädd för vatten i första hand. Från och med nu, kommer den person som lär sig simma kallas "eleven", och du "lärare".

Steg

Hur man lära någon att simma. Bli av elevens rädsla för vatten.
Hur man lära någon att simma. Bli av elevens rädsla för vatten.
 1. 1
  Bli av elevens rädsla för vatten: Du behöver bara göra detta om han / hon är rädd för vatten i första hand. Försiktigt introducera eleven att vara i vattnet, med början i den grunda delen av bassängen. Låt honom / henne paddla runt i vattnet, tills han / hon känner sig trygg där. Du kanske vill hålla hans / hennes hand för att få dem att känna sig mindre oroliga, eller ge honom / henne någon form av flytväst.
 2. 2
  Observera att det ofta är mycket fördelaktigt att lära "eleven" att inte drunkna först. Se till att de förstår varför panik kommer att få dem i trubbel, och varför det finns absolut ingen anledning till panik när de kan alltid återgå till trampar vatten. Det innebär att kunna trampa vatten i ett stabilt, säkert, lugnt sätt. Har vada ut dem tills de ska ha för att stå på tå för att hålla huvudet ovanför vattenytan, och fortsätt med att lära dem att sparka och röra armar / händer och tillbaka ordentligt när upprätt. Detta kommer att komma naturligt för många människor, men om det inte har dem sätta på några glasögon för att titta på dig under vattnet från den grunda delen medan du visar. När de vet att de framgångsrikt kan inte drunkna genom att trampa vatten på ett ställe, lära dem att simma blir mycket lättare.
 3. 3
  Öva armrörelser: Sitt på sidan av poolen, bredvid eleven, och visa hur man kan göra armrörelser i en mycket enkel stroke som du kommer att göra rätt senare. Han / hon ska kopiera dig, och du ska rätta till eventuella misstag han / hon gör.
 4. 4
  Använd sidan av poolen att öva sparkar: Få eleven att hålla på sidan med hans / hennes armar och sparka med hans / hennes ben. Ge honom / henne vägledning om hur man sparkar rätt, så att han / hon kan känna sig trygg när han / hon äntligen börjar simma. Det kan vara lättare för eleven att göra detta på hans / hennes rygg så att han / hon kan se hans / hennes ben när han / hon gör det.
 5. 5
  Få eleven att lyfta fötterna från marken i mitten av den grunda delen: Detta är ett stort steg för vissa människor, utan en sida för att hålla fast vid, och så det kan ta lite tid. Återigen, är det allmänna råd för att hålla elevens hand och ge honom / henne en flytväst. Han / hon bör försöka trampa vatten - du bör visa detta igen om han / hon inte vet hur det fungerar.
 6. 6
  Ta de första stegen för att simma: Få honom / henne att simma korta sträckor i den grunda delen av bassängen, i en enkel stroke som han / hon känner sig bekväm med. Tryck inte eleven att göra för mycket just nu - det kommer förmodligen att vara de första drag i hans / hennes liv.
 7. 7
  Simma bredder av poolen med eleven: Detta kan inte ske omedelbart. I själva verket kommer det förmodligen ta många inlärningssessioner att komma till detta stadium. Se till att stödja honom / henne både fysiskt och mentalt - det kommer att bli svårt för honom / henne.
 8. 8
  Få eleven att prova olika slag: Detta kommer att hjälpa honom / henne avgöra vilken som han / hon gillar bäst. Få honom / henne att simma en bredd på freestyle, ryggsim, bröstsim, samt alla andra enkla att hårda slag du kan tänka dig. Lägg inte för mycket press på eleven. Gör det roligt för eleven så att de kommer att vilja veta mer.
 9. 9
  Ta den första resan in i den djupa änden: Deltagaren är nog inte redo att simma där ännu, så han / hon skulle helt enkelt hålla fast vid sidan av poolen och dra sig tillsammans. Det kan ta några går att komma till den andra änden av poolen. I detta fall bör du vägen, som visar att det är säkert, och gå lite längre varje gång. Det är viktigt att stoppa den lärande fruktar djupt vatten.
 10. 10
  Simma in i den djupa änden: När eleven är beredd att göra detta, vilket kan vara en ganska lång tid, bör du noga lindra honom / henne i den djupa änden. Till att börja med bör du bo nära sidan och se till att eleven känner sig trygg. Så småningom kommer han / hon att kunna simma på hans / hennes egen, och det är ett väl utfört arbete.

Tips

 • Undvik att använda vatten vingar eller flytväst, de undervisar eleven dålig kroppsställning.
 • Detta kommer att ta lång tid - gå på elevens tempo, och ha tålamod.
 • Var inte rädd för att variera på dessa instruktioner, om det hjälper eleven.
 • Börja med en kick-board eller annat hjälpmedel som inte gör allt arbete för dem.
 • Du ska vara trygg och vara mycket trevligt. Om du menar det svårare blir det. Men var inte rädd för att göra lite disciplin.
 • Alltid gå till en pool med en badvakt - annars eleven kan vara i fara.
 • Bara lära dem några nya färdigheter i taget så att de inte blir förvirrade.
 • Det kan vara enklare och bättre för eleven att gå till riktiga simlektioner.
 • Ett alternativt tillvägagångssätt är att glömma börja med armarna. Sparka hela vägen! En bra ben spark uppmuntrar god kroppsställning. Använd wiggles / nudlar. När spark är bra, få det där ansiktet i vattnet blåsa bubblor. Flytta på sparka styrelser och sedan börja armrörelser.

Varningar

 • Kontrollera att det finns en badvakt vid poolen där du övar.
 • Var försiktig och gör inte eleven göra något som gör honom / henne att känna sig obekväm.
 • Aldrig skjuta eller kasta någon i poolen, särskilt om de fortfarande håller på att lära.