Wke

Hur man reflektera

Reflektion är konsten att begrunda sina förtjänster och fel. Det är också förmågan att reflektera på "här och nu", om dina känslor och tankar. Detta omfattar även reflektera över tankar, känslor och andras känslor. Detta kan bidra till att förbättra sig själv som du bedöma och reflektera över de val du gjort i livet. Använd dina reflektioner som en möjlighet att göra djupgående och en konstruktiv eller positiv förändring i ditt liv. Detta kan kräva att släppa vissa människor och behålla andra. Detta beror i hög grad på resultatet av dina reflektioner, även om noggrannheten och intuitiva känslor av dessa reflektioner.

Steg

Hur man reflektera. Titta tillbaka genom dina tankar, både positiva och negativa.
Hur man reflektera. Titta tillbaka genom dina tankar, både positiva och negativa.
 1. 1
  Koppla av dig själv du måste vara i ett avslappnat sinnestillstånd för att reflektera över det förflutna. Uppsök en plats för ensamhet och tystnad. Distraktioner som en hög brusfaktor, kommer folk som pratar eller förflyttning av slag skapar svårigheter att tänka och följa din tankegång. Man kan åstadkomma detta genom att sitta på klipporna vid stranden, avkopplande i parken, på att bara vara bekväm i din egen säng eller soffa.
 2. 2
  Titta tillbaka genom dina tankar, både positiva och negativa. Känn förnimmelser starkt och återuppleva dessa erfarenheter. Lukta på dofterna, höra röster, uppleva känslor och göra dem verkliga i ditt sinne. Förstå varför du känner dig ledsen eller glad på den tiden, och fundera på orsakerna bakom dessa känslor. Detta kommer att hjälpa till att sätta saker i perspektiv och även rensa ditt sinne om framtida åtgärder och förändringar du behöver göra.
 3. 3
  Spendera tid på varje erfarenhet och försöker använda dina sinnen för att uppleva vad som hände. Använd dessa erfarenheter för att förbättra ditt liv och lära av dessa stunder. Väldigt ofta man stöter på en "AHA" upplevelse, gryr förverkligandet på "varför" och "När" stunder. Använd dessa erfarenheter till din fördel.
 4. 4
  Öka din medvetenhet och observation av händelser omkring dig. Detta kan lätt åstadkommas genom att vara medveten om "här och nu", leva i nuet så att säga.
 5. 5
  Plocka upp på verbala och icke verbala signaler när reflekterande. Väldigt ofta någon visar en viss känsla med kroppsspråk eller olika andra uttrycksformer. Reflektera över en persons rynkad panna, titta på bestörtning, en häpen utseende, ett vänligt leende etc. Denna information talar volymer som ger dig en mycket klarare bild av verkligheten bakom dina reflektioner.
 6. 6
  Följ dina intuitioner och känslor gut. Något säger oss när saker inte är rätt. Reflektioner är också ett perfekt sätt att hjälpa förbättra din avkänning och känner färdigheter. Du kommer att bli bättre med tiden, men försök att inte köra själv i en depression om den verklighet du möter blir för svår att bära.
 7. 7
  Använd spegeln tekniken. Titta på dig själv i spegeln och observera vad du ser. Se själv hur andra ser på dig. Förnuft och känsla vad du ser.?? Vill du godkänner denna bild, Är du imponerad, om förändringar som behöver göras, Iaktta ditt uttryck:? Är det vänliga eller inbjudande? Dessa subtila nyanser hjälper dig att förbättra och introspect.

Tips

 • Om du har en massa negativa tankar förändra sig själv för att bli en mer.
 • Fokusera använda dina sinnen och du kände på den tiden.
 • Ju mer du speglar bättre du kommer att få på den.

Varningar

 • Om en tanke du funderar på är mycket skadligt då tala med en vän om det eller söka terapi. Hitta stängning och försöker gå framåt, bort från dessa skadliga tankar och känslor.
 • Det hjälper att vara i en kontrollerad miljö (som terapeuter eller psykologer kontoret) när de sätter upp negativa och / eller störande minnen.