Wke

Hur man ska behandla cystit

Cystit är en urinvägsinfektion som oftast orsakas av en bakteriell infektion i urinblåsan. Även kvinnor är de huvudsakliga offren för detta tillstånd, kan män drabbas av det också. Cystit orsakar inte cancer eller leda till njursjukdom, men om de lämnas obehandlade, kommer tillståndet att fortsätta att få mer smärtsam och irriterande. Nu när du vet vad cystit är, kan du behandla cystit enkelt och effektivt på bara några dagar.

Steg

Hur man ska behandla cystit. Vet symtom på cystit.
Hur man ska behandla cystit. Vet symtom på cystit.
 1. 1
  Vet symtom på cystit. De är mycket lik andra frågor, till exempel en könssjukdom eller en förstorad prostata. Om du har några tvivel om att du har en urinvägsinfektion såsom blåskatarr, se din läkare för en officiell diagnos.
  • Smärtsam urinering på försök och bränner medan du evakuera.
  • Känsla som du måste kissa mycket dåligt, men väldigt lite faktiskt kommer ut.
  • Lägre bäckenområdet känns nedtyngda.
  • Din urin luktar illa och är rosa i färgen och grumlig.
 2. 2
  Fyll din urinblåsa. När du är relativt säker på att du har en urinvägsinfektion, öka ditt vätskeintag på andra saker än alkohol eller kaffe. Osötad juice eller vatten är bäst. En full blåsa måste tömmas ofta och tömma blåsan hjälper utvisa bakterierna.
  • Dricka vätska, företrädesvis tranbär eller blåbär juice var 30 minuter tills de brinnande avtar. Tranbär och blåbär juice främjar snabbare läkning eller avlägsnande av bakterier och de hjälper förhindra cystit från att återvända.
  • Öka din dagliga intaget av vitamin C. Kosttillskott är bra, men hela mat källor är bäst.
  • Efter de brännande känsla avtar, fortsätter din ökade vätskeintag för de närmaste 2 till 3 dagar, men minska från 30 minuter till varje 60 minuter.
 3. 3
  Urinera ofta. Dricka var 30 till 60 minuter hjälper dig att uppfylla detta krav, men det är viktigt för att kunna driva bakterierna ur blåsan.
 4. 4
  Kontakta din personliga läkare om din infektion inte försvinner eller åtminstone förbättras efter ett par dagar. Din läkare kan ordinera Phenazopyridine att hantera den smärtsamma urinering, om du fortfarande har det. Annars, över disk smärtstillande borde fungera lika bra.
 5. 5
  Har din läkare ordinera ett antibiotikum för dig. Det kommer att döda de bakterier som orsakade din infektion och göra det relativt snabbt. Han kan också ordinera en kramplösande medicin som kommer att bidra till att lindra den känslan av att urinera ofta. Ovanpå dessa läkemedel, kan han också förskriva en starkare smärtstillande.

Tips

 • Avsluta hela din kurs eller förskrivning av antibiotika, även om du börjar känna dig bättre innan de är alla borta.
 • Försök att använda en värmedyna!

Varningar

 • Om du har diabetes eller är gravid, är cystit inte bra alls. Det kan leda till njur problem och komplikationer med graviditeten. Ring din läkare omedelbart.
 • Om du också har något av följande symtom, måste du kontakta din läkare. 101 F (38 C) temperatur, kräkningar, svår smärta i nedre ryggen, blod eller pus i urinen, utsläpp som inte är normalt.