Wke

Hur man slåss trigeminusneuralgi och andra ansikts och huvud smärta

Trigeminusneuralgi (TN) kallas "den värsta smärtan känd för mänskligheten" och "självmord störning" av medicinsk vetenskap. Det orsakar svår obeveklig ansiktsbehandling och huvudet smärta. Den angriper vanligtvis en sida av ansiktet, men i sällsynta fall kan påverka båda sidor. TN är inte hopplöst, men kan vara helt livsavgörande och en utmaning, så du behöver lite uppmuntran. Här är några nya idéer för behandling och hopp.

Steg

Hur man slåss trigeminusneuralgi och andra ansikts och huvud smärta. Hitta ett forsknings neurolog.
Hur man slåss trigeminusneuralgi och andra ansikts och huvud smärta. Hitta ett forsknings neurolog.
 1. 1
  Hitta ett forsknings neurolog. Om du inte kan, be din ordinarie läkare hur många ansikts smärta patienter han eller hon behandlar. Chansen finns, desto fler patienter, vet mer här läkaren. Om du inte får ett bra svar, överväga att hitta en ny läkare.
 2. 2
  Begär en MR för att se om du är en kandidat för mikrovaskulära dekompression kirurgi. Det sker när en felande ven trycka på trigeminusnerven. Under operation, placerar kirurgen små "kuddar" av teflon mellan nerven och den felande problemet och ger lättnad. Om du har haft detta tillstånd mindre än 2-3 år, har du en stor framgång.
 3. 3
  Skriv upp din medicinska rapporten. Skriv ner av sjukdom, när den första attacken kom, vad fälldes det. Skriv ner alla mediciner du har varit på, alla de läkemedel du tar, liksom örter och vitaminer. Lägg namn och telefonnummer på alla läkare samt din närmaste kontaktperson, såsom din make. Var specifik om operationer.
 4. 4
  Ta 400 mg magnesium per dag, liksom vitamin B-komplex och mycket bra multivitaminer och mineraler.
 5. 5
  Försök alfa-stim -teknik. Din försäkring ska betala för detta, eftersom det är FDA godkänt, men du kanske måste kämpa för att få det betalt. Detta är en culmulative behandling och i tid behöver du inte göra det så mycket. Prova det i minst 3 veckor i föreskriven sjukgymnastik för att se om det kommer att fungera innan du investerar i den. Det har över 90% träffsäkerhet med migrän. Huvudvärk gör TN värre så behandla alla huvudvärk.
 6. 6
  Undvik att röra vid ansiktet, också undvika kalla vindar och stimulans i ansiktet genom att kyssas och kramas. Håll ditt ansikte täckt i kallt eller blåsigt weather.Wear ett tapp på din blus för att påminna andra att kyssa dig på andra sidan av ansiktet. Håll några ögonblick varma förpackningar i väskan eller fickan. Detta kommer att hjälpa dig om du får en plötslig kyla i ansiktet.
 7. 7
  Prova botox injektioner från en ansedd neurolog.
 8. 8
  Försök med värme eller is. Håll dina nackmusklerna avslappnad. Rulla en handduk upp och prova detta under nacken istället för en kudde. Håll ditt huvud och ansikte täckt under sömnen. Försök att inte sova på den drabbade sidan, eftersom det kommer att förvärra smärtan på morgonen.
 9. 9
  Distrahera dig med kreativa aktiviteter. Rita, måla, läsa, göra det som ger dig glädje! Om du får in några allvarliga koncentration, kan du få en viss lättnad. Tyst, är skonsam helande musik också användbart.

Tips

 • Om du har svårt att få en riktig diagnos, först hålla en smärta dagbok. Skriv ner vad fällningar din smärta, vara kropp medveten. Sedan besöka en orofacial Kranial Specialist och en smärtklinik.
 • Få tillräckligt med sömn, utmattning gör attacker mycket värre.
 • När du har en eftergift, överdriv inte, takten själv. Njut av varje minut av lättnad med glädje.
 • Godkännande av denna sjukdom är viktigt för god egenvård. Du kan gå i remission, det är inte hopplöst.
 • Håll din presciption medicinering med dig hela tiden.
 • Håll dina tänder i gott skick. Många drabbade har förlorat tänder, eller hade dålig tandhygien på grund av smärta. Få en bra tandläkare som förstår TN och han kan hjälpa dig.
 • Vila, koppla av och be. Hitta en bekväm plats att vara där du känner dig trygg. Var inte ensam! Använd en högtalartelefon för att prata med andra, eller besök support webbplatser på nätet, du kommer att må så mycket bättre om du hittar ett annat lidande som verkligen vet vad du går igenom!
 • Håll mjuk mat till hands för attacker, ibland är det svårt att tugga normala livsmedel under episoder.
 • Många fick denna sjukdom efter en rotfyllning. Om så är fallet, inte få dina tänder extraherade! Många har tyvärr upptäckt att när tänderna drogs smärtan är fortfarande kvar. Smärtan kommer från kranialnerv kallade trigeminusnerven, om du drar dina tänder ut, kommer smärtan inte sluta! Om du hade en allvarlig infektion, se till att du var medicinerade ordentligt med antibiotika eftersom infektionen från böld kan gå vidare till andra grenar av nerven. Några av befolkningen fick det på grund av multipel skleros. Återigen, få checkat ut av din läkare. Ibland vet vi inte varför, har det förekommit dokumenterade fall av ens barn med sjukdomen av okänd anledning. Många gånger det kommer att börja efter 50 års ålder, och kommer att börja med en tråkig konstant smärta. Tala med din läkare.
 • Få en grupp av stödjande vänner och familj om du inte känner någon annan med denna sjukdom som du kan lita på. Du behöver någon du kan ringa även vid 2 am att hjälpa dig i en attack. När du har det en längre tid, kan familjen få utbränd så en alternativ person som är användbart. Använd en högtalartelefon så att du inte kommer att röra ditt ansikte under en attack när du pratar i telefon.

Varningar

 • Överdosera inte på Over the Counter smärta medicin! De normalt hjälper inte detta villkor så att inte använda dem. OTC medicin för smärta kan orsaka rebound huvudvärk.
 • Kom ihåg, denna störning kommer inte döda dig, men det kan göra att du vill ge upp och dö. Kämpa och få din medicinska teamet och familjen för att hjälpa dig. Denna störning kan få dig att känna som om du vill döda dig. Få en färdig plan, hålla dina mediciner upp och hoppa inte över dina meds!
 • De flesta läkare godkänner narkotiskt bruk för denna sjukdom i resistenta fall mot kramper och annan smärta hindrar medicin inte fungerar. Om du inte har en förstående läkare, hitta en annan! Morfin används i vissa fall för att underlätta ett normalt liv! Kom ihåg, om du är i smärta, och tar det narkotiska du kommer att vara normal, inte i koma!
 • Håll pistoler, knivar, något du kan använda för självmord ut ur ditt hus. Alltid någon att ringa när du är mitt i en fruktansvärd attack.
 • Låt inte läkarna göra destruktiva tekniker på trigeminusnerven tills du har uttömt alla andra behandlingsmetoder!