Wke

Hur man stoppar berusningsdrickande

Även om det kan verka som en ganska harmlös tidsfördriv, har berusningsdrickande hälsa och välbefinnande konsekvenser som gör det långt ifrån säkert. Berusningsdrickandet handlingen att dricka mycket alkohol under en kort tidsperiod, exempelvis fem eller fler drinkar i rad för män eller fyra eller fler för kvinnor. Det kan också hänvisa till en äldre betydelsen av att dricka mycket under flera dagar eller veckor. Även en person som inte kan märka tecken på berusning vid första beroende på vikt, längd, ålder och erfarenhet, gäller definitionen fortfarande oberoende av subjektiva iakttagelser om att kunna "klara" med berusningsdrickande. Frågan är verkligen en av hälsa och säkerhet eftersom berusningsdrickande kan vara skadligt för din hälsa och välbefinnande på lång sikt och kan utsätta dig och andra för risk för personskador eller tom döden.

I den här artikeln hittar du tips som hjälper dig att övervinna lusten att binge dricka. Du får också lära dig hur man skall närma dricka mindfully - med måtta.

Steg

Hur man stoppar berusningsdrickande. Var medveten om de hälsomässiga konsekvenserna av berusningsdrickande.
Hur man stoppar berusningsdrickande. Var medveten om de hälsomässiga konsekvenserna av berusningsdrickande.
 1. 1
  Var medveten om de hälsomässiga konsekvenserna av berusningsdrickande. Att möta de problem berusningsdrickande kan åstadkomma är en viktig del av att göra ett tydligt beslut att övervinna berusningsdrickande. Några av de vanligaste hälsoproblemen som kan uppstå från berusningsdrickande inkluderar:
  • Korttidsboende: Baksmälla, illamående, skakningar, kräkningar, minnesförlust, skador på dig själv och alkoholförgiftning. Dessutom, kan nedsatt omdöme leda till dåliga beslut som sätter dig och andra för risk för skador och dödsfall, såsom rattfylleri eller gå på en hög mur tänkande du är oövervinnerlig. Regelbunden berusningsdrickande kan leda till övervikt och att ha högt blodtryck i en kort tid.
  • Långsiktigt: Fysiskt och psykiskt beroende av alkohol (missbruk eller alkoholism) eller åtminstone, stadigvarande berusningsdrickande, hjärna och leverskador, risk för munnen, matstrupen eller halsen cancer, ökad risk för neurologiska sjukdomar, hjärtproblem, impotens, emotionell och psykiska problem som depression och relationer och problem på arbetsplatsen. Även måttlig alkoholkonsumtion kan öka chanserna att få bröstcancer (3-6 drinkar per vecka).
  • Relaterade risker: Risken för oskyddade sexuella möten, skam och förlägenhet, förlorar vänner, förlorar pengar, etc.
 2. 2
  Vet vad som kan utlösa berusningsdrickande, så att du kan stanna mer uppmärksamma på förekomsten av sådana triggers när du konfronteras med dem. Trycket eller lust att binge dryck kan uppstå i ett antal olika sätt, till exempel:
  • Att vara på en fest där det finns massor av alkohol och massor av människor dricker
  • Nyfikenhet på hur det känns att dricka mycket snabbt
  • En tro det ska kännas bra
  • Sculling tävlingar och dricka spel
  • Att vara en del av rundor eller "rop" som går på under många timmar
  • Inte är upptagen med något annat än att dricka, nämligen dricka är i fokus
  • Känsla blyg, sårbara eller oförmögen att säga nej till erbjudanden om drycker
  • Känsla stressad, olycklig eller deprimerad och vilja "drunkna" känslor
  • Att vilja se cool och hänga med "i" publiken eller försöker imponera äldre människor
  • Tänker att en hel del drinkar en gång i veckan är inte skadligt (det är, detta är felaktigt självrättfärdigande).
 3. 3
  Veta vad en standard drink är. Varje land har en viss summa för vanliga drycker, med den allmänna uppfattningen att mellan 1-4 standarda drinkar om dagen är allt en person bör konsumera, beroende på kön, ålder, etc. (och beroende av vad en vanlig drink i ditt land). Genom att hålla sig till en standard drink och dagtraktamente föreslagit, ska du undvika berusningsdrickande. Dock vara medveten om att drycker inte alltid serveras i schablonbelopp och kan innehålla mycket mer alkohol än du tror. Du kommer att behöva be servern om drycken är en standard tjäna om det inte är klart. Och även om det finns rekommendationer för en daglig mängd, bör du ändå ta hänsyn till dina egna unika reaktioner på alkohol och hålla fast vid dina egna gränser.
 4. 4
  Fundera på om du är berusningsdrickande. Om du konsumerar mer än dubbelt så vanliga drycker som rekommenderas av din lands hälsovårdsmyndighet varje dricka session, då är du berusningsdrickande. Andra tecken på att du är berusningsdrickande inkluderar:
  • Du dricker för att berusa
  • Du dricker snabbt
  • Du tycker att det är svårt att motstå mer drycker under en dricksvatten session.
 5. 5
  Drick långsamt. Bara ta några klunkar av din drink på den tiden. Drick inte flera drinkar i en timme. Din kropp absorberar alkohol mer än 90 minuter efter din sista klunk, så du kanske inte inser genast hur det kommer att påverka dig. Om du är frestad att dricka mer, undvika att köpa alkoholhaltiga drycker eller acceptera dryck erbjudanden från andra.
 6. 6
  Börja med att dricka en läsk eller andra icke-alkoholhaltiga drycker. Om du börjar med att dricka en läsk i stället för att dricka en alkoholhaltig dryck först, kommer du minska risken för att du får full snabbt. Sedan varva din alkoholist ersättning med fler alkoholfria drycker under tillfället.
  • Håll koll på dina drinkar. När du når gränsen, sluta dricka alkohol.
 7. 7
  Gå ut med en kompis som inte dricker eller som har liknande låga gränser i åtanke. Du kan påminna varandra om hur mycket du vill dricka (berätta för varandra nu "limit"), och ta en paus tillsammans och dricker en läsk i stället. Har åtminstone två av er är villig att säga nej till att dricka mer gör det lättare att motstå alla sociala trycket.
 8. 8
  Drick inte på fastande mage. Äta innan du går ut kommer att minska din önskan att ner alkoholhaltiga drycker för snabbt. När man är ute, undvika att äta salta snacks eftersom dessa kan öka din törst. Självklart, om du är beredd att släcka den törst med bara vatten, då är du fri att äta dem!
 9. 9
  Begränsa mängden pengar du har på dig och lämna ditt kreditkort hemma. Ta en viss summa pengar med dig om du går ut och håll dig till det beloppet. När det går, kalla det en dag eller kväll och bara ha vatten för resten av tiden.
 10. 10
  Undvik att dricka rundor eller skrik om du inte kan motstå alkohol för dina egna val. Att bli involverad i dessa kan vara en öppen inbjudan att dricka för mycket om du inte kan säga "bara en OJ tack". Om du ändå vill delta i dem, föregå med gott exempel genom att tydligt tala om för folk du vill ha något alkoholfritt, du kan bara frigöra andra människor som skulle också vilja ta en paus från konstant alkohol under sessionen.
 11. 11
  Håll dig borta från alkoläsk. Alkoläsk innehåller mycket socker, så de smaka och dricka som läsk. I synnerhet unga människor förförd av sötman av dessa och kan alltför lätt dricka dessa på kort tid utan att inse att dryckerna innehåller en hög nivå av alkohol. Var försiktig när du dricker dem, eftersom denna höga nivå av alkohol kan göra dig allvarligt berusad och sjuk.
 12. 12
  Håll dig upptagen. En stor anledning till att kontinuerligt dricka från vad som är framför dig är brist på aktivitet och sitter eller står bredvid en drink. Vad är du benägen att göra om du inte ska flytta om eller delta i något? Dansa, prata, spela biljard eller dart, etc. kan alla hålla dig sysselsatt utöver dricka. När du tar bort alkohol som fokus, du är mindre benägna att dricka så mycket.
  • Dansa en hel del när du går ut. Det håller dig aktiv och du är mer benägna att vilja vatten för att hålla dig pigg.
 13. 13
  Tänk på att alkohol, medan socialt tolererat som droger, är inte en tävling, inte heller är det ett sätt att se cool. Tidskrävande det är tanklöst ett sätt att skada sig själv, i slutändan, biter alkoholen tillbaka och tar bort din förmåga att fatta välgrundade bedömningar och att ha kontroll över dig själv. Du har ett val att dricka det mindfully eller att låta sig styras av socialt tryck. Att säga att du känner dig skyldig eller tvingas att delta i berusningsdrickandet är bara en ursäkt för att inte tänka igenom detta ordentligt.
  • Tänk på hur berusade människor tycks dig. På det hela, vanliga adjektiv som tillämpas på dem som dricker för mycket är krigförande, bullrigt, ohyfsat, sårbar, ovårdad, tanklösa och out-of-control. Är dessa typer av etiketter som du vill att andra utsläppande på dig när du omåttlig dricka?
 14. 14
  Stå emot trycket att du kan känna från dina dricka kompisar. Acceptera att du kommer att vara pressad om du har vänner som konsumerar mycket alkohol. Försök dock att se saker ur deras perspektiv snarare än att ge i. Det första är de väl medvetna om härjningar berusningsdrickande, men de är ofta lika angelägen om att de inte är ensamma i sin berusningsdrickande. Det andra, tror de förmodligen att du inte ska ha så god tid som dem om du inte gå i. Berätta för dem att du är lycklig nog redan utan mer alkohol och att du är angelägen om att ta hand om dina egna behov. Kom ihåg, det är din kropp och liv, inte någon annans. Du kan också hjälpa dem genom att föreslå att de lätta upp lite för, det är bättre att höra det från en vän. Slutligen, om dina vänner inte gillar dig för att besluta att hålla sig nykter, då är de inte riktiga vänner och du är bäst av att ompröva det företag du behålla.

Tips

 • Berusningsdrickande är också känd som "dricka för att bli berusad" och "att få krossas".
 • Samtidigt inte alla som binge drycker är en alkoholist, ibland berusningsdrickande är ett tecken på alkoholism. Om du hittar ditt liv negativt påverkas av alkohol, men kan inte sluta berusningsdrickande då kan du vara en alkoholist. Om du är orolig för att din berusningsdrickande har ökat till mer än en dålig vana eller tillfällig överflöd, då är det rekommenderas att du söker efter någon verklig hjälp.

Varningar

 • Kör inte när du är berusad. Ansvara och ringa efter en taxi, eller ännu bättre - hålla sig nykter!