Wke

Hur man undviker vanliga misstag hygien


Detta inkluderar många vanliga tips om hygien och etikett som alla bör följa (och de flesta människor förmodligen göra). Det är viktigt att ha bra grooming vanor. Detta hjälper till att förhindra kränkande kroppen lukt och dålig andedräkt.

Steg

Hur man undviker vanliga misstag hygien. Ta hand om ditt ansikte.
Hur man undviker vanliga misstag hygien. Ta hand om ditt ansikte.

Head & ansikte

 1. 1
  Borsta tänderna. Borsta tänderna 2-3 gånger dagligen, skölj ur munnen och spotta. Med den kvarvarande tandkräm i munnen och borsta, borsta tungan! Placera borsten på baksidan av din tunga och skrapa fram. Detta kommer att minska dålig andedräkt. Tandtråd minskar också orala bakterier och tar bort matrester att fräscha andan.
 2. 2
  Ta hand om ditt ansikte. Tvätta ansiktet varje morgon och kväll. Om du är ung, behöver du bara rengöra på natten, sedan på morgonen, tvätta ansiktet med kallt vatten och sedan moisurize. Inte över tvätta ansiktet, eftersom detta kommer att göra din hud fet. Se till att uppmärksamma den sömn som samlas i hörnen av ögonen.
 3. 3
  Täck munnen eller vända sig bort från människor när du hostar och nyser. Det är inte bara sätt, eftersom du kan sprida sjukdom även när friska. Det är nu lärs att hosta eller nysa i armvecket / ärm. Detta håller bakterier från händerna som kan kontaminera andra innan du får en möjlighet att tvätta. skölj och upprepa
 4. 4
  Tvätta håret. Se till att du tvättar håret på en regelbunden basis. Du kanske inte inser det, men håret kan hålla lukter som andra finner stötande. Också borsta håret dagligen, speciellt när du ska vara offentliga. Tvätta håret kan också förhindra fett hår orsakas av för mycket olja i hårbotten.

Kropp

 1. 1
  Duschkabin dagligen. Duscha eller bada dagligen. Många människor misslyckas med att göra detta och är felaktig när man antar att de inte luktar. Vad som händer är din näsa blir trött därigenom, att inte kunna lukta din doft. Denna effekt uppträder med luftfräschare för bilar också. Du kommer inte lukta det efter en tid, medan andra kommer att lukta det direkt.
 2. 2
  Bär deodorant. Det spelar ingen roll om du tror att du inte luktar eller knappt svettas. Bara köpa deodorant och använda den. Frågan nämns ovan gäller även här. Du kan stinker av sura eller musky svett och inte inser det. Det är bättre att vara säker än ledsen, eftersom det är billigt och bekvämt att använda. I värsta fall går du från luktade som något att lukta lätt av deodorant. I bästa fall går du från att köra bort folk att lukta bättre.
 3. 3
  Inte över-använda parfym eller cologne. Många människor är allergiska mot parfym och du kommer, omedvetet, orsakar en reaktion. Plus, det finns ingen anledning för folk att "lukta dig kommande" eller lukta dig när du har lämnat rummet. Badda lite på dina handleder eller hals i en subtil doft.
 4. 4
  Tvätta händerna efter att ha använt toaletten, innan du äter och efter eventuella föroreningar. När det är möjligt, tvätta händerna och använda en handduk för att torka dem. När handtvätt rekommenderas det att du använder tvål och lödder tvålen i varmt vatten under minst 15 sekunder. Du kan sjunga Happy Birthday i denna tid.
 5. 5
  Klipp naglarna. Klipp och rengör dina finger-och tånaglar minst en gång varje vecka eller en gång varannan vecka, det beror på hur mycket dina naglar växer.
 6. 6
  Tvätta och byt kläder. Du behöver inte kasta kläderna i tvätten efter en användning (utom underkläder). Men vet då att kasta kläderna i tvätten. Om du fläckar på kläder eller svettas under dagen, sedan tvätta dem. Smutsiga kläder är en annan källa till dålig lukt.
 7. 7
  Öva god hygien i badrummet. Torka alltid själv rengöra och tvätta händerna med tvål och varmt vatten.