Wke

Hur man utför en back kick

Den back kick (Ushiro geri) är en av de mest kraftfulla och användbara sparkar i kampsport, och kan anpassas till många situationer.

Steg

Hur man utför en back kick. Börja i din grundläggande slåss / bevakning hållning med din sparkar benet tillbaka.
Hur man utför en back kick. Börja i din grundläggande slåss / bevakning hållning med din sparkar benet tillbaka.
 1. 1
  Börja i din grundläggande slåss / bevakning hållning med din sparkar benet tillbaka. En gemensam hållning är att ha höger ben bakåt och ett par inches till höger, vände kroppen nästan hela vägen till sidan och händerna upp (höger hand vid hakan och vänster 12-16 inches framför vänster skuldra).
 2. 2
  Förutsatt att ovanstående höger ben tillbaka hållning, vrid kroppen till höger tills du står inför direkt ifrån ditt mål. Under denna rörelse ska du svänga till vänster fot. Din högra fot skulle glida något till det som nu är din rätt, och det bör vara längre från ditt mål än din vänstra fot.
 3. 3
  Se över din högra axel när du lyfter höger knä mot bröstet.
 4. 4
  Med din fotled böjd, kör höger häl rakt mot ditt mål med hjälp av din kroppsvikt för att lägga ström till attack.
 5. 5
  Avsluta med höger ben nu fram och anta en kämpande / bevakning hållning.

Tips

 • Om du använder denna kick att bryta brädor eller annat brytande material, ett steg framåt och rak spark önskas.
 • Hålla balansen. Vissa former av en rekyl kan vara svårt att utföra utan att falla över.
 • Om du använder denna spark under en sparring match, kommer ett hopp öka hastigheten, och det kommer ofta inte vara en rak spark som din motståndare kommer att flytta.
 • Det finns många varianter av denna spark inklusive lägga ett steg framåt för att öka makten, eller hoppa för att öka hastigheten.

Varningar

 • Utan hjälp av en instruktör, kommer tekniken att vara ytterst bristfällig. Använd inte denna spark i ett slagsmål eller att försöka bryta en styrelse / object såvida du har lämplig utbildning. Skada kan och kanske kommer att hända.
 • Som med alla typer av träning, vara säker på att du värma upp och stretcha innan handen och sluta om du känner någon onormal obehag.
 • Det enda sättet att fullända en back kick är att lära sig av en kvalificerad instruktör.
 • Vill inte starta en kamp att försöka detta drag. Kom ihåg: "Krig inte gör en stark."
 • Tänk på att de flesta tillbaka sparkar är tänkta som en dödlig attack. Om du utför en back kick på en person, försök att vara noga med att inte träffa sina bröst region. Ett slag mot hjärtat kan orsaka allvarliga resultat. Försök inte att sparka dem i huvudet heller. Detta kan orsaka permanenta hjärnskador. Om du är i en riktig kamp, ​​försök inte att göra detta ofta. Använd den som antingen en förrätt eller avslutande drag. Utför inte det på någon på knä.