Wke

Hur man utför en snurrande krok spark

Före 1970-talet, var spinning sparkar mindre populärt i Taekwondo och ansågs alltför riskabelt att användas för alla utom de mest erfarna konkurrenterna. Roundhouse och sida sparkar var dominerande för knockouts då, och spinning sparkar verkade alldeles för långsamt och tydligt. Men med den stora utvecklingen av Taekwondo sedan, inklusive den moderna fotarbete och förfining av strategiska manövrar, har spinning sparkar bli den mäktigaste och farligaste sparkar i Tae Kwon Do konkurrents arsenal. Sanshou använder också spinning sparkar och är ett mycket mer effektivt och ändamålsenligt konst jämfört med Taekwondo. Men med uppkomsten av spinning sparkar kom uppkomsten av sådana sparkar som den snurrande side kick och back kick. Dessa sparkar är verkligen affektiva men de är lätt sårbara för kontringar antingen under eller strax efter de sparkar har utfört varit. Frågan har uppkommit i många Taekwondo konkurrenter, livslångt engagerade och fortfarande bara en nybörjare: Var det en snurrande spark där ute som var både effektivt och inte lika sårbar för kontringar? Svaret är ja, och att sparka kommer i Spinning Hook Kick - när det görs på rätt sätt kan lätt knockout en motståndare.

Steg

Hur man utför en snurrande krok spark. Se till att du kan göra en krok spark i första hand.
Hur man utför en snurrande krok spark. Se till att du kan göra en krok spark i första hand.
 1. 1
  Se till att du kan göra en krok spark i första hand. Om du inte gör det och vill bara gå rakt på Spinning Hook Kick, sedan läsa på för det kommer också att innehålla hur man gör en Hook Kick, sammanflätade med spinning aspekterna av detta effektivt drag.
 2. 2
  Få i striderna hållning. För denna spark, jag hittade, det är bättre om knäna är böjda lite mer och om benen är bredare isär eftersom det sättet du kommer att kunna sparka en mycket högre. Hur mycket du luta dig tillbaka på din icke-sparkar benet också har inflytande på hur hög din spark kommer att bli.
 3. 3
  Nävar knutna tight och stark, benen gräver djupt i marken stabil, redo att vända. Om du ska sparka med höger ben, kliver in med ditt vänstra ben. Om du ska sparka med vänster ben, kliver in med höger ben. Om du sparkar med höger ben, bör ditt högra ben vara ut framför dig och din rygg eller vänster ben släpande bakom vilken du kommer att ta runt framför som inleds den snurrande aspekten av kroken kick. Och vice versa med det andra benet.
 4. 4
  Att snurra snabbare och tryggt, därför har mer fart och kraft i din kick, börjar svänga armarna runt med stepping av din icke-sparkar benet framför dig.
 5. 5
  Nu har du snurrade omkring 180 grader och ser över din sparkar benet axel. Vissa människor som utför denna spark gör misstaget att inte titta över axeln tryggt och därför inte tittar in i deras motståndares ögon tryggt och istället titta på marken. Gör inte detta! Detta gör inte bara att du ser dum och försagd och osäker, dämpar det också ditt mål och syfte knockout: motståndarens huvud. Dessutom, det finns en högre risk för att falla platt på ansiktet.
 6. 6
  Nu kommer den verkliga kicken. Låt oss kort gå över Hook Kick. Det är självförklarande egentligen. Sparken går i rörelse av en krok. För detta, föreställer en fisk krok. Eller kroken fäst till en pirat kapten saknade handen. Det finns en fs och bs Hook Kick och fs och bs med praktiskt taget alla andra sparkar, men i det här Google kommer vi över bs spark så att inte få det fel med fs spinning hook kick. Om du inte kan berätta en fs spin krok mellan en bs spin krok så kanske detta hjälper: Om du gör en fs spark spinn hook med höger ben då du snurrar vänster snarare än höger och gör din kick därifrån. Och vice versa med det andra benet. Men med bs spin krok sparka, den vi går över i det här Google, du snurrar rätt och sedan göra din kick därifrån. Så nu, återigen, på den faktiska kick. Den (stationär) bs Hook Kick. Detta är en för sparkar med höger ben. Så, du är i hållning, höger ben fram, vänster ben i ryggen. Samma koncept med knytnävarna täcker ansiktet. Lutande mesta av din vikt på icke-sparkar (vänster) ben, börjar du få upp sparkar (höger) ben i en svepande, regnbåge krökning som krok rörelse med den skarpa, glimrande punkten slutar vid höger. Du använder antingen hälen eller trampdynan för att orsaka skada på din motståndare huvud. Detta kan komma naturligt, men det är rekommenderat att när du börjar sparka du förvandla din icke-sparkar, stående benet något mer till vänster så din sparkar benet kan ha mer utrymme för att göra en bredare och därmed mer affektiv båge i sin kick.
 7. 7
  Nu tillbaka till spinning hook kick. Så, du vände ca 180 grader och du tittar över axeln, knöt nävarna hårt mot bröstet. Härifrån, lyft upp ditt sparkar benet och göra en Hook Kick som hur vi gick över i steg 6. Eftersom du snurrar du kommer att ha mer fart i din krok sparkar och kan även vända din motståndare över om du sparka honom / henne i huvudet tillräckligt hårt, med en storslagen svep, nästan prejar.
 8. 8
  När du har gjort detta, ta med din sparkar foten tillbaka till din sida, och andra benet kommer naturligtvis svänga tillsammans med det, men den här gången som du är tillbaka i hållning, kommer ditt högra ben vara bakom dig och ditt vänstra ben kommer att vara framme av dig.
 9. 9
  Härifrån kan du avsluta din motståndare med en roundhouse kick till dina motståndare gut-bättre dina motståndare huvudet igen. När du tar båda benen ner det ska vara som steg 2 igen och du kan få redo för en annan spinning hook spark men nu, han / hon kommer säkert att vara på marken, vill absolut inte mer av dig.

Tips

 • När du börjar att snurra, med armarna att svänga runt i en doppning upp och ner rörelse snarare än att bara ha dem i nävarna, kommer verkligen att hjälpa dig att snurra bättre därför ha mer fart och kraft i din kick.
 • Var noga med att sparka med hälen och bollen på foten - ej med, till exempel, vid sidan av foten. Om du gjorde följande stegen ovan och slutade sparka din motståndare med sidan av foten istället för med bollen eller hälen på foten är det inte vore en snurrande krok spark längre. Istället skulle det vara en snurrande halvmåne spark. I framtiden skulle jag kunna lägga till nya Google som kommer att omfatta hur man gör en Crescent Kick / Hur man gör en snurrande Crescent Kick, etc. så håll ögonen på jakt, det vill säga om det inte finns några artiklar för närvarande med att namn skriven av någon annan än mig själv.

Varningar

 • När du försöker att sparka motståndaren direkt med hälen istället med bollen på foten, upprätthålla balansen är svårare och du löper större risk för att falla ner och skada dig själv. Även med hälen är mycket effektivare än att använda bollen på foten.
 • Denna kick, liksom alla andra snurrande sparkar, har en mindre noggrann syfte eftersom dessa sparkar beror mestadels på perifera seendet, de flesta människors perifera seendet är inte så skarp. Även om du kan sikta på någons huvud med en spark som denna, kan du hamna saknas, även om man med en naken tum-och bli öppen och sårbar för en motoffensiv. Inte bara på goda periferiseende gör dessa snurrande sparkar lita på för perfekt mål och slående, beror det också en hel del på grund och hur långt bort eller hur nära du är från din motståndare. Det finns många tillfällen i olika sporter som kickboxning där en kämpe försöker snurra krok sparka sina motståndare huvudet och slå ut dem, men de är för nära deras motståndare och de slutar med sin fot som hakas över sina motståndare skuldra, härifrån, Han kan enkelt ta tag i andra fighter ben och resa över dem. Så, om du någonsin kommer att försöka en kick som denna, alltid se till att träna mycket och få ditt mål och perifera seendet och villkor och hur långt du är från din motståndare, perfekt, annars kan du missa och det kunde tillbaka eld med dig att hamna på marken slog ut istället för din motståndare.
 • På samma ljus som den första varningen, öva detta drag först långsamt och sedan ta fart. Spinning för fort eller för långsamt, kan resultera i att du fastnar och halka, falla ned och skada dig själv.