Wke

Hur sova naken

Får du svettig på heta nätter? Tycker du själv att vakna upp mitt i natten med dina kläder alla trassla upp och gör dig obekväm? Hatar du vaknar trött och groggy eftersom du inte kunde sova bekvämt? Denna artikel kommer inte bara berätta för dig hur man sover naken och (om det finns en strikt klädsel politik i ditt hus) hur man inte fastna!

Steg

Hur sova naken. Bestäm om att sova naken är rätt för dig.
Hur sova naken. Bestäm om att sova naken är rätt för dig.
 1. 1
  Bestäm om att sova naken är rätt för dig. Vill du dela ett rum eller säng med andra människor eller syskon? Har människor tillgång ständigt ditt rum utan att knacka? Finns det någon dörr för privatlivet? Om du sover i egna rum, bör du tala förmodligen dina föräldrar att du vill ha mer avskildhet och du vill att de ska knacka innan du kommer in (och / eller direkt informera dem om att du föredrar att sova i buff så att de tar dig på allvar när du berätta för dem att inte komma in). Om du sover i ett rum med rumskamrater eller syskon, är detta verkligen något du bör diskutera med dem innan du försöker att sova naken, bli inte förvånad om tanken inte är varmt mottagande. Om du inte kan lösa någon av ovanstående frågor, överväga stickning med pyjamas för att undvika konfrontationer / pinsamma situationer.
 2. 2
  Hitta en plats att hålla dina kläder / morgonrock i händelse av en nödsituation. Såvida du inte är en våldsam sovhytt, överväga att placera dem i slutet av din säng där fötterna är, annars placera dem på nattduksbordet bredvid dig eller inom räckhåll under sängen. Om det är en brand, jordbävning, rån, etc., måste du se till att du har lätt tillgång till någon form av kläder så att du kan fokusera på säkerhet och inte förnedringen av en sena strimma ned uppfart.
 3. 3
  Om du bor med andra människor, se till att du är den sista att gå till sängs. Säg godnatt till alla och komma i säng med din natt kläder på. När du är säker på att alla är i sängen och kommer inte att kolla på dig, lyft av dig kläderna och lägg dem i din anvisad plats, helst där ingen kommer att se dem, men där de kommer att vara lätt tillgänglig för dig.
 4. 4
  Bar dörren. Om du inte är tillåtet att ha eller använda ett lås, anser (lätt) blockerar en inåtgående dörr med något diskret som ett par jeans (på mattan) eller något inklämd sneaker (på halt underlag), vilket kommer att köpa dig dags att dra täcket över dig själv om det behövs innan någon dyker in i ditt rum. Om du är en ljus sovhytt, sätta en klocka eller annan bullrig objekt på din dörr för att ge dig en heads-up.
 5. 5
  Om morgonen integritet är en fråga, använda en väckarklocka. Få hoppa på alla genom att sätta det lite tidigt och få klädd innan någon är uppe. Även en väckarklocka kan vara rent ut sagt irriterande och motverka avkopplande fördelarna med att sova naken, det är fortfarande mindre stressande än att ha någon att gå in på du bara hälften täckt av lakan.
 6. 6
  Håll extra filtar för kalla nätter. Det finns ingen sådan ursäkt som "Det är för kallt att sova naken", din kropp är stor vid temperatur självreglering och kommer att skapa en mysig liten ficka av varm luft under ett lämpligt tjockt lock. Om din tröstare är inte tillräckligt bra för att fånga denna värme på kalla nätter, kasta en filt ovanpå innan bosatte sig i.
 7. 7
  Var inte blyga! Det kan verka krångligt i början, men det borde bara ta några dagar att få bekväm med att sova naken. (Vakna upp förvånansvärt mer utvilad och strömförande än vanligt är ett kraftfullt incitament.) Även om någon får reda på om din nya vana, kom bara ihåg: det är bara din kropp.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Om du är ny till att sova naken, ta det ett steg i taget. Försök sova shirtless den första natten. Den andra natten, försöka sova i bara underkläder eller boxare. Håll bort ett klädesplagg varje natt tills du känner dig bekväm nog att få naken helt. Så, om du är en tjej, försöka sova utan shorts eller byxor på den första natten. Sedan i bara en t-shirt, inga underkläder. Efter den natten, din bh och underkläder, eller ena eller det andra. Då bör du vara bekväm att sova naken.
 • Ta duschar innan sängen för att hålla bladen rena. Också tvätta lakan ofta att känna sig fräsch.
 • Om din livssituation främjar inte sova naken, kompromiss genom att sova i dina underkläder och / eller bh eller boxare.
 • Om walk-ins är ett problem, hålla din pyjamas där ingen kan se dem lätt. Bara kasta dem på golvet kommer att göra det ganska uppenbart att du inte bär dem!
 • Sätt en skylt på din dörr ber för människor att slå först.

Varningar

 • Om du ofta sömnen eller är på medicinering som kan orsaka sömngång, är det tillrådligt att du inte försöker sova naken. Du skulle inte vilja vakna upp mitt i ditt vardagsrum golvet naken med hela din familj stirrar på dig!
 • Om du är en hona och menstruerande, vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.
 • Se till att stänga persienner om tillämpligt. Kom ihåg att om du har ljuset på i ditt sovrum mitt i natten, blir det mycket enkelt för vem som helst som kan visa fönstret för att se insidan.
 • Sova naken någonstans än ditt eget hus kan vara farligt och pinsamt. Det rekommenderas att sova i åtminstone dina underkläder på en annan persons hus / offentliga området.