Wke

Hur att behandla kvinnligt håravfall

Både yngre och äldre kvinnor kan vara känsliga för håravfall. Det är inte ens ovanligt att kvinnor upplever tillfälligt håravfall på grund av graviditet, men denna typ av håravfall kommer att lösa sig när graviditeten är över. Å andra sidan, permanent håravfall i samband med ärftlighet, kan skadliga hår behandlingar eller ett medicinskt tillstånd vara ett slag mot en kvinnas självkänsla. Lyckligtvis finns det olika mediciner och medicinska behandlingar som kan ge en lösning på permanent håravfall. Den här artikeln ger några behandlingsalternativ - plus taktik för att dölja pinsamma håravfall under tiden.

Steg

Hur att behandla kvinnligt håravfall. Förstå hur håret växer.
Hur att behandla kvinnligt håravfall. Förstå hur håret växer.
 1. 1
  Förstå hur håret växer. Normalt en person förlorar naturligt 100-150 trådar per dag. Varje hår växer under en period av 2-6 år, går genom en kort vilande period och sedan faller ut som follikeln genomdriver ett nytt hår. När nya hårstrån inte ersätter den gamla eller när håret kommer ut i klumpar eller sektioner, det finns definitivt anledning till oro.
 2. 2
  Vet att kvinnligt håravfall kommer från en mängd olika orsaker - Några tillfälliga, några permanent.
  • Tillfälliga orsaker är graviditet, ångest och stress, alltför många starka behandlingar (färgning, blekning), för mycket manipulation, ohälsa, sjukdom och infektioner i hårbotten. Till exempel kan du uppleva kala fläckar kallas dragkraft alopeci från konsekvent bära vissa frisyrer såsom gris svansar eller rader majs. En annan typ av håravfall, inträffar telogen effluvium plötsligt och kan resultera i handfuls av håret kommer ut.
  • Permanent kvinnliga-mönster håravfall (androgen alopeci) uppstår som en följd av ärftlighet och hormonella förändringar och tyvärr återförs inte naturligt. Kvinnor brukar se håravfall börjar på områden av delar, där delarna blir bredare.
   • Kvinnliga mönster skallighet sker främst i frontala områden, då det är allmänt övergripande håravfall, vilket resulterar i en kontinuerlig gallring av hela huvudet med hårbotten blir mer och mer synliga.
 3. 3
  Prova någon av de föreslagna följande behandlingar:

Hårförlängningar

 1. 1
  Lägg hårförlängningar gjorda av mänskligt eller syntetiskt hår för att dölja håravfall. Denna lösning är lämplig för tillfällig eller permanent håravfall.
  • Clip-in extensions har små kammar som fäster till befintliga hår och är lätta att tillämpa. Dessa förlängningar tas bort varje kväll.
  • En professionell frisör kan lägga till fler permanenta anknytningar med vävning, flätning eller limning med lim. Dessa kostar mer än clip-in extensions och sista två till sex månader.

Kvinnors Rogaine

 1. 1
  Använd Rogaine för permanent håravfall på grund av ärftlighet. Rogaine är en US Food and Drug Administration godkänt behandling för kvinnor som har någon håravfall i fronten.
 2. 2
  Köp kvinnors Rogaine over-the-counter eller online. Du kan köpa en månads leverans, eller spara lite pengar och köpa en fyra-månaders leverans.
 3. 3
  Tvätta och handdukstorka håret.
 4. 4
  Fyll dropper med 1 milliliter av Rogaine lösning, applicera den direkt på hårbotten och massera in.
 5. 5
  Låt Rogaine torka helt innan du använder några hårprodukter.
 6. 6
  Applicera lösningen två gånger om dagen. Det kan ta två månader eller längre för att se resultat.
 7. 7
  Fortsätt använda Rogaine obestämd tid, om det fungerar, för att undvika en upprepning av håravfall.

Kirurgi

 1. 1
  Konsultera en kirurg som specialiserat sig på förfaranden hårtransplantation för permanent håravfall. Dessa förfaranden kan vara lämpliga för kvinnor som har håravfall på grund av ärftlighet, brännskador eller trauma.
  • En hårtransplantation innebär att ta bort hundratals hårsäckar och inympa dem till skallighet områden. Den ympade håret kommer att falla ut innan det regrows.
  • Scalp flikkirurgi innebär att ta bort en del av frisk hårbotten och placera den över en skallighet området.
  • Hårbotten minskning kirurgi innebär att ta bort den del av skalpen och stretching intilliggande, normal hårbotten över den borttagna området.

Naturliga behandlingar

 1. 1
  • Träning ökar blodcirkulationen till alla delar av kroppen, inklusive hårbotten. Vissa studier har visat att ökad blodcirkulation i hårbotten kan hjälpa till att stimulera hårsäckarna att börja producera hår igen.
  • Det finns ett antal naturliga örter och olja rättsmedel, varav de flesta är aktuella, det är, innebär de tillämpar lösningar direkt på hårbotten med effekten av att öppna upp stängda folliklar och öka risken för håret produktionen. Dessa har varierande grader av framgång, beroende på individen.
  • Peruker kan tillhandahålla icke-permanent lättnad för de drabbade och, lyckligtvis, anses dessa acceptabla modeaccessoarer idag.

Tips

 • Det är normalt att uppleva initial håravfall efter användning Rogaine. Detta är ett tecken på att produkten fungerar.
 • Du kan klippa, färg och stil människohår förlängningar som äkta hår.

Varningar

 • Hår transplantation får inte vara lämpliga för gallring i hela håret eftersom det transplanterade håret kan falla ut på grund av kvinnliga mönster skallighet.
 • Rogaine är inte lämplig för kvinnor med svår håravfall.
 • Hårtransplantation kan kosta 14930€ eller mer och kan kräva ytterligare förfaranden.