Wke

Hur du använder Rogaine

Har ditt hår verkade tunnare i ryggen, och du vill ta hand om det? Rogaine kan vara vägen att gå. Rogaine är ett varumärke för drogen minoxidil, som är godkänd av amerikanska Food and Drug Administration (FDA) för att återföds ständigt hår hos män med ärftligt manligt håravfall och för att hjälpa hårväxt hos kvinnor med håravfall. Ansökan är snabb och enkel, och vi ska visa dig vad det innebär. Läs på!

Steg

Hur du använder Rogaine. Tvätta håret och hårbotten grundligt.
Hur du använder Rogaine. Tvätta håret och hårbotten grundligt.

Del ett: applicera Rogaine

 1. 1
  Tvätta håret och hårbotten grundligt. Handduk eller föna håret och returresa. Du kan ansöka Rogaine i fuktigt hår.
 2. 2
  Skölj händerna i kallt vatten och torka väl.
 3. 3
  Bered lösningen. Rogaine finns i två former: flytande (för män och kvinnor) och skum (för män).
  • Vätska: Ladda applikatorn. Fyll applikatorn med 1 ml Rogaine lösning, eller använda 20 droppar.
  • Skum: Vänd burken och fördela ca 1/2 kapsyl skum på fingrarna.
 4. 4
  Applicera Rogaine till hårbotten. Del håret där det gallring och jämnt applicera Rogaine till det drabbade området, gnugga in det med fingrarna. Tvätta bort smuts från händerna.
 5. 5
  Låt det torka. Låt den applicerade Rogaine torka helt-cirka 20 till 25 minuter-före tillsats andra hårvårdsprodukter såsom geler, mousse. Tillämpa det ca 2 timmar innan du går till sängs.
 6. 6
  Upprepa denna process som rekommenderas. I allmänhet är detta två gånger om dagen-på morgonen, och på kvällen-eller så ofta som din läkare rekommenderar.

Del två: att använda Rogaine effektivt

 1. 1
  Gör det till en vana. Rogaine är inte ett permanent botemedel för skallighet, och kommer endast att gälla så länge du använder det minst två gånger om dagen, varje dag.
  • Använd telefonen för att ställa in två gånger om dagen påminnelse, tills det blir en automatisk vana.
 2. 2
  Använd den rekommenderade mängden av Rogaine. Ytterligare belopp eller mer frekventa applikationer kommer inte att förbättra dina resultat, du kommer bara slösa produkten.
 3. 3
  Gör inte upp missade program. Om du hoppar över ett program, inte dubblera upp nästa dag. Bara plocka tillbaka upp där du slutade.

Del tre: vad som väntar

 1. 1
  Räkna shedding hår. Även om det verkar krånglig, sprider håret betyder att ny tillväxt har börjat. Detta kan pågå i några veckor, men det är bara tillfälligt: ​​avgivande hår är äldre hår som skulle ha fallit ut och ger plats för nyare, friskare hår.
 2. 2
  Ha tålamod. Ny hårväxt tar vanligen cirka fyra månader, även om vissa har resultaten tidigare än så. Ny hårväxt kan vara mjuk och dunig, som persika fuzz.
  • Så småningom kommer nya hårstrån växer i vara samma färg och tjocklek som ditt vanliga hår. För att upprätthålla denna tillväxt, måste du fortsätta använda Rogaine.

Tips

 • Män kan köpa denna over-the-counter behandling i skum eller vätska med 5 procent minoxidil. Kvinnors Rogaine innehåller 2 procent koncentration av minoxidil och finns endast i den ursprungliga vätskan. Alla produkter är appliceras direkt på hårbotten.
 • Undvik att bada eller få håret blött för ungefär en halv timme efter applicering Rogaine.
 • Spara pengar genom att köpa en 4-månaders leverans av Rogaine. Det kostar bara dubbelt så mycket som den 1-månads leverans, och det brukar ta minst 4 månader för att se resultat ändå. Om du planerar att fortsätta användningen, är detta det mest kostnadseffektiva sättet att göra detta.
 • Om du inte ser resultat efter fyra månader, rådgöra med din läkare. Rogaine kan inte vara effektivt för dig.
 • Rogaine kan behandla håravfall på grund av ärftlighet, men inte tillfälligt håravfall på grund av graviditet eller medicinska behandlingar. Rogaine också bara behandlar håravfall på toppen av hårbotten, inte en vikande hårfin.
 • Rogaine är säker att använda på färgat hår, men du kanske vill hoppa över din kväll tillämpning av Rogaine på dagen att färgen appliceras för att undvika att orsaka mindre irritation i hårbotten.

Varningar

 • Applicera aldrig Rogaine mer än två gånger om dagen, även om du missar ett program. Använda Rogaine mer ofta inte kommer att orsaka ditt hår att växa tillbaka snabbare.
 • Sluta använda Rogaine om din hårbotten blir irriterad, utvecklar du oönskad hårväxt i ansiktet eller andra besvärande biverkningar.
 • Om du slutar att använda Rogaine kommer varje ny hårväxt faller ut efter flera månader. Du måste fortsätta att använda Rogaine på obestämd tid för att förhindra håravfall.
 • Barn bör inte använda Rogaine, och kvinnor bör inte använda produkten för män.
 • Använd inte Rogaine på någon del av kroppen än hårbotten.
 • Rogaine är inte garanterat att det fungerar för alla.