Wke

Hur man använder NuvaRing ®

Den NuvaRing ® är en liten, vaginalring som avger en låg dos av hormoner under hela månaden. Det byts var fjärde vecka. Läs vidare för att lära sig att använda denna form av preventivmedel.

Steg

Hur man använder NuvaRing ®. Skaffa NuvaRing på ditt lokala apotek.
Hur man använder NuvaRing ®. Skaffa NuvaRing på ditt lokala apotek.
 1. 1
  Skaffa NuvaRing på ditt lokala apotek. Det kräver en läkares ordination, så du kanske måste få ett cellprov hos gynekologen.
 2. 2
  Förvara ringar i kylen om du inte ska använda dem omedelbart. Höga temperaturer som liknar kroppens kommer att orsaka frisättning av hormoner från ringarna, vilket minskar deras effektivitet.
 3. 3
  Tvätta händerna innan du sätter en ring. Skölj dem väl för att undvika att få tvål i slidan. (Detta kan orsaka svampinfektioner.) Ta bort ringen ur sin förpackning. Du kanske vill behålla omslaget, så att du kan sätta tillbaka ringen i det för bortskaffande senare.
 4. 4
  Sätt ringen på den första dagen i din cykel, eller den första dagen av din menstruation, när du först börjar använda ringen, om detta är första gången du använder hormonella preventivmedel. Om du gör det kommer du vara helt skyddade för denna månad mot graviditet. Om du sätter in det någon gång under din tid, bör du använda en annan metod för födelsekontroll för den första månaden.
  • Insertion varierar om du byter från en annan form av hormonella preventivmedel. Du kan sätta in ringen som helst efter att ha använt p-piller eller plåster om du har varit konsekvent i bruk, den senaste tiden är efter din placebo vecka eller plåster fri vecka. Från minipiller kan du byta när som helst, men använder en annan form av preventivmedel i sju dagar. För HBC injektioner, startar när din nästa injektion skulle ha givits, och använda en annan form av preventivmedel i sju dagar. Om du har ett implantat eller intrauterint system bort, börja dagen med avlägsnande och använda ytterligare en form av preventivmedel i sju dagar.
 5. 5
  Få in en bekväm ställning för insättning, som ligger ner med knäna upp, på huk, sitta på toaletten, eller står med ena benet upptryckt.
 6. 6
  Vik ringen för insättning. Nyp ringen i mitten så det blir avlånga, detta är vecket som rekommenderas av tillverkaren, och du kommer att se att det är mindre än en tampong ens. Eller du kan vrida ringen i en åtta och vik de två cirklarna ovanpå varandra. Denna vikning kommer pop öppna fint en gång inuti, och är i allmänhet lättare att sätta in utan att det expanderar för tidigt.
 7. 7
  Hitta din slidöppningen och sätt i ringen. När det är öppet och fullt inne, scoot det så långt tillbaka som du kan. Haka ringen på livmoderhalsen för mer stabilitet.
 8. 8
  Ha på ringen i tre veckor. Ta sedan ut den i sju dagar, och du kommer normalt att ha mens under denna vecka.
 9. 9
  Sätt in den nya ringen fyra veckor eller 28 dagar efter att du satt den gamla, vid samma tidpunkt på dagen. Försök att ställa ett alarm på telefonen eller datorn för att hjälpa dig att komma ihåg.

Tips

 • Ringen har tre veckor av hormoner. Du kan lämna den i fyra veckor, och byta till en ny ring efter 28 dagar, och det kommer att ha samma effekt. Du är skyddad mot graviditet under en månad.
 • Efter din första månad med ringen, bör din tid falla i ringen-fri vecka. Om den inte gör det, kan du använda tamponger, Istället softcups eller menskoppar med ringen. Bara se till att ringen vidrör dina vaginala väggar. För att vara säker på detta, är det lättare att ta ringen ut, sätter menstruation produkten, och sedan placera ringen på sidan av tampongen eller kopp.
 • Ringen kan stå utanför för att ni tre totalt antal timmar under de tre veckorna. Om ringen verkar smutsiga eller faller ut, skölj med lite kallt vatten och sätt tillbaka den.
  • Om NuvaRing ® faller ut och det har varit ute i mindre än tre timmar, för in ringen igen (eller en ny ring) och fortsätt på ditt vanliga schema.
  • Om NuvaRing ® har varit ute i mer än tre timmar, och det är den andra veckan av användning, sätta in ringen så snart som möjligt och använda en sekundär form av preventivmedel i sju dagar.
  • Om NuvaRing ® har varit ute i mer än tre timmar under den andra veckan av användning, kan du infoga en ny ring direkt, eller har mens vecka. Du är skyddad mot graviditet efter dessa alternativ endast när du har använt NuvaRing ® i sju dagar, hela tiden. (Använd en barriär preventivmedel under tiden.)

Varningar

 • Det är inte rekommenderat att använda membran eller någon annan form av hormonellt preventivmedel med NuvaRing ®, ackumulerade halter av hormoner kan ha interaktioner som du inte vet konsekvenserna av. Det skulle vara bra att använda kondomer för mer skydd dock. Två metoder är alltid mer effektiva än en.
 • Denna form av preventivmedel skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar / könssjukdomar eller hiv.
 • Du kan uppleva genombrottsblödning under några veckor om det är första gången du använder hormonella preventivmedel. Om problemet kvarstår, kontakta läkare.
 • Denna artikel är inte en ersättning för din läkares råd. Också vara noga med att läsa alla finstilta som kommer med NuvaRing ® före användning.
 • Spola inte dina gamla ringar i toaletten! De bör kastas i papperskorgen, borta från barn och husdjur.
 • Du bör inte använda NuvaRing ® om du röker eller är i riskzonen för hjärtsjukdom. NuvaRing ® ökar risken för blodproppar och ska inte användas med paracetamol (Tylenol). Du ska inte bära ringen medan du ammar eller när du är gravid.
 • Om du upplever biverkningar såsom vaginala infektioner eller irritation, huvudvärk, viktökning, eller illamående eller du helt enkelt inte känner för dig själv, kan det vara NuvaRing ® och du bör tala med din läkare om att byta till en annan metod för födelsekontroll kontrollera.

Saker du behöver

 • NuvaRing (er)
 • Telefon eller dator kalendern (valfritt)
 • Privat badrum (rekommenderas)
 • Kylskåp för lagring av ringar