Wke

Hur tar man bort muskel knutar

Spända muskler är ofta källa till smärta och kan även vara orsaken till en del huvudvärk. En över disk smärtstillande kan orsaka symptom tillfälligt avta, men utrota källan till smärtan är den bästa metoden. Att bli av muskel knutar kan ta tid och lite ansträngning, men den resulterande känslan av lättnad är värt det. Orsakad av överanvändning, missbruk, stress eller ångest, kan muskler knop vara så svårt att bli av med som sin källa. Även om knutna muskler inte orsakar dig smärta, vidta åtgärder för att jämna ut knutar så att kroppen kan fungera optimalt. Borttagning muskel knutar kan ta upprepade ansträngningar och en mängd olika tekniker, beroende på personliga preferenser och vad som fungerar mest effektivt för dina muskler.

Steg

Hur tar man bort muskel knutar. Besök en massageterapeut.
Hur tar man bort muskel knutar. Besök en massageterapeut.
 1. 1
  Besök en massageterapeut. Dessa experter är utbildade i muskel terapi och vet de bästa teknikerna för att lindra knutna muskler. Deras strategi är att tillämpa komprimering till muskeln och området runt den. De förstår hur denna process påverkar omgivande vävnader och resten av kroppen.
 2. 2
  Ta ett bad. Ett varmt bad hjälper dig och dina knutna muskler att slappna av. För ökad läkning, lägga Epsom salter i vattnet. Inte riktigt lika effektivt, men fortfarande användbart, är en varm dusch. Stå så vattenströmmen är inriktad på de muskler som stör dig.
 3. 3
  Ge dig själv en massage. Professionell massage kan vara dyrt, speciellt om du behöver besöka en regelbundet. Ett alternativ är att lära sig massage tekniker du kan använda på dig själv. Kläm musklerna försiktigt. Gnid dem i en cirkelrörelse. Gör detta över hela kroppen, även på muskler du inte tror har knutar, för en hel kropp frisk känsla. En mängd olika massage verktyg och smärta krämer lättnad finns tillgängliga för att hjälpa till med din personliga massage regim. En metod att tänka på är att rulla en tennisboll runt området, påtryckningar, tills du känner smärta i bollen på muskel knut. Använda tryck, hålla bollen på plats i 30 sekunder. Följ denna procedur med andra knutna muskler.
 4. 4
  Stretch. Stretching, utöver andra alternativ muskel lättnad, inklusive regelbunden motion, håller musklerna flexibla. Överväg börjar tai chi eller yoga, som kombinerar avslappning med stretching.
 5. 5
  Applicera varm eller kall till området. En värmedyna eller kall kompress kan lindra en del av smärtan som är förknippad med muskel knutar. Temperaturen terapi slappnar det drabbade området.
 6. 6
  Motion. Motion påverkar musklerna som liknar hur massage gör. Utövar sträcker regelbundet musklerna och bibehåller sin flexibilitet, tränar spänning. Använd någon av de andra mer platsspecifika lättnad alternativ för stiftet pekar och tar bort muskel knop.

Tips

 • Ibland knutar bildar grund spänna musklerna omedvetet. Vanliga exempel är att arbeta med datorer, dålig hållning eller sandning / slipning tänderna under stress. Använd förebyggande åtgärder i samverkan med andra metoder som nämns ovan för att få varaktig lindring. Om du saknar tillgång till sakkunnig ergonomisk rådgivning, är det första steget till att bli mer medvetna om kroppens obehag under dagliga aktiviteter. Använd post-it lappar, elektroniska påminnelser, be vänner och familj att hjälpa till att öka din medvetenhet. Meditation klasser hjälpa till att öka medvetenheten (och lär medveten avslappning). När du blir medveten om när du spänner upp, utvecklas till medvetna avkoppling. Andra metoder inkluderar bättre stöd eller justering kroppshållning.
 • Bastu, steamrooms och badtunnor är speciellt önskvärd när många muskelgrupper är involverade. Var noga med att iaktta de tidsfrister för varje aktivitet. Efter varje aktivitet, kyla kroppstemperaturen tillbaka till det normala (kalla duschar eller ett dopp i poolen), då värmebehandlingen kan upprepas. Upprepade aktiviteter görs bäst med en kompis. Hydrate innan och kom ihåg att stanna hydratiserade. Undvik att äta en stor måltid 3 timmar innan, hålla sig till ljus, lättsmält livsmedel som är bra källor av elektrolyter såsom bananer. Om du känner kramp då yrsel, yr, illamående, svag, komma ut på en gång och få behandling för värmeslag.
 • Bikram yoga (hot yoga) erbjuder alla fördelar av bastur / steamrooms / badtunnor plus övningar flexibilitet. Beakta alla varningar (hydrat innan start och kom ihåg att stanna hydrerade Undvik att äta en stor måltid 3 timmar innan,.. Stick till ljus, lättsmält livsmedel som är bra källor av elektrolyter såsom bananer Om du känner kramp då yrsel, yr, illamående, svag, komma ut på en gång och få behandling för värmeslag). Obs, de flesta Bikram klasser är 1,5 timmar lång. Tala med instruktören innan din första klass. Om du inte är van vid höga temperaturer, kan ditt mål vara att bo i studion istället slutföra övningarna med resten av klassen.

Varningar

 • Frekventa varma bad kommer att förvärra hudåkommor såsom torr hud eller eksem. Men om villkoret är milda, enkla lösningar såsom 5-minuters havregryn bearbetas till ett grovt mjöl och till badet, mildare tvål, eller medicinska / fuktgivande lotion appliceras efteråt kan åtgärda detta problem.

Saker du behöver

 • Epsom salt
 • värmedyna
 • köldkompress