Wke

Hur undvika att få torra ögon från datorn

Folk stirrar på datorskärmar fler och fler. Detta ger dig torra ögon, men lyckligtvis är det problemet endast kortsiktigt och kan undvikas i första hand.

Steg

Hur undvika att få torra ögon från datorn. Justera skärminställningarna.
Hur undvika att få torra ögon från datorn. Justera skärminställningarna.
 1. 1
  Blink. Folk blinka minst hälften så mycket som vanligt när stirrar på datorskärmen, eftersom folk brukar kisa och dina ögon är inte gjorda för att titta på monitorer. Det kan vara svårt att komma ihåg att göra det hela tiden, så då och då du kan blunda för några sekunder.
 2. 2
  10-10-10. Var 10 minuter, titta på ett objekt 10 meter bort i 10 sekunder för att få dem justerade till långväga också, så du är redo när du stiger av datorn.
 3. 3
  Justera skärminställningarna. Du kommer att finna att om du gör din skärm lite mer tråkigt, är det faktiskt lättare att läsa. Skärmen ska vara lika ljus som din omgivning, och bör inte vara en glödande låda eller kolsvart objektet. Du kommer att finna att du faktiskt kan vänja sig vid en ljusstyrka på 0. Kontrast bör vanligtvis vara i nivån av 80-talet, men de är olika för olika skärmar. Kontrast är styrkan i färgerna jämfört bredvid varandra.
 4. 4
  Säkerhetskopiera på skärmen, men inte så mycket att man måste anstränga sig för att läsa texten. 16-24 inches är en bra bit, beroende på din syn och storleken på skärmen. Överväg att ändra inställningarna för att visa större text på varje sida nås på din webbläsare.
 5. 5
  Använd datorn mindre och göra din tid räknas. Lär dig att skriva snabbare så att du kan skriva in en e snabbare och kunna få bort snabbare. Det är också mycket effektiv för att skriva ut upp långa sidor som du skulle behöva läsa på datorn. Om du är riktigt känslig, överväga att få ett jobb som inte kräver datoranvändning på en daglig basis.

Tips

 • Viss information kan också tillämpas på andra typer av skärmar, såsom den för TV-apparater, handhållna spel och mobiltelefoner.
 • Före och efter långa perioder med datoranvändning, smörja dina ögon med icke konserverade-eller känsliga ögon artificiella tårar eller ta en ångande dusch men inte får regelbunden vatten i ögonen eftersom detta späder och spolar ut dina naturliga tårar.
 • Ignorera myten om att titta på datorskärmar gör du närsynt grund av pixlarna. Tittar på datorskärmar är precis som att läsa en bok.
 • Bo hydrerad så du är säker på att ha tillräckligt med tårar att göra.

Varningar

 • Alltför mycket tid på datorn kan också orsaka trötthet. Ta pauser ofta.
 • Dina ögon kan också bli blodsprängda från att vara torr, men använd inte "få det röda ut" droppar eftersom dessa kan orsaka rebound rodnad och detta gör den blodsprängda tillståndet kroniskt. Bli av med torrhet och blodsprängda utseende försvinner.