Wke

Så att hålla sig upptagen under pensionstiden

"Du kan inte vila från resor-du har druckit liv till bottensatsen. Alla gånger du har haft mycket, led mycket, både med dem som älskade dig, och ensam... Hur tråkigt det är att pausa, för att göra slut, att rost unburnished, inte att lysa i bruk! " Om detta utdrag ur dikten Ulysses av Lord Alfred Tennyson sammanfattar dig, kan du ta inspiration från den här artikeln.

Steg

Så att hålla sig upptagen under pensionstiden. När du känner för att göra något, men inte har tid.
Så att hålla sig upptagen under pensionstiden. När du känner för att göra något, men inte har tid.
 1. 1
  När du känner för att göra något, men inte har tid... ta ett anteckningsblock och skriva ner det! Spara denna anteckningsblock bort... detta kommer att vara "100 saker att göra när jag går i pension" lista. Många gånger glömmer vi att spela in våra önskningar, och så hamna glömmer dem. Låt det inte hända dig!
 2. 2
  Fortsätta dina passioner: Paint solnedgångar, skulptera, sjunga, lära Tai Chi, studera miljörätt, köpa ett teleskop och utforska himlen.
 3. 3
  Läs böcker om dina intressen, utforska hittills outforskade genrer som science fiction eller romantiska. Läs om olika ämnen som trädgårdsarbete eller politik.
 4. 4
  Resor till de ofta önskade platser, som du brukade drömma om. Har du smakat chokladen i Schweiz, druckit vin i Bourgogne, och vågformad på naturbaserade kurorter i Indien? Har du fiskat på Florida?
 5. 5
  Upplev naturen: Walk lummiga stigar, titta på månen, känna vinden i ansiktet. Meditera på den soldränkta gräs.
 6. 6
  Om du följer en religion: Ägna din tid till det, missionera andra och sprida din religion.
 7. 7
  Ha kul med dig små: Dina barnbarn kommer att vara din afterlife till dig efter pensioneringen, du ska leva genom dem. Det är värt att ta ut en del av din värdefulla tid för att leka med dem, se dem växa, att hjälpa dem att lära.
 8. 8
  Ta ordentlig vård: En del av din tid kan spenderas på kardiologen eller fotvårdsspecialist, beroende på hur frisk du är. Titta efter själv.
 9. 9
  Gå med särskilda grupper avsedda för din åldersgrupp: Du hittar många människor det passerar igenom liknande upplevelser. Om du har problem med att de kommer att ge dig stöd och vägledning.
 10. 10
  Prenumerera på en tidning för äldre: En sådan tidskrift finns och är riktade mot dig. Dra nytta av dem.
 11. 11
  Rensa upp skiffer: Det är bäst att lösa eventuella missförstånd, eller förbittring som kan finnas i andra. Du vill inte dö bli missförstådd.
 12. 12
  Skriv en självbiografi: Med din långa erfarenhet, kommer du säkert att ha en hel del att dela som kommer att vara mycket stor hjälp för andra. Även om du känner att du har något att dela, bara börja skriva en, och du kommer bli förvånad över hur fritt de orden kommer att flöda.

Tips

 • Oroa dig inte om du befinner dig tom. Använd dessa tider för att meditera och tänka på ditt liv. Om att tänka om livet trycker dig, så tänk om någon vars liv inspirerar, fyller dig med stolthet. Om du inte har någon så här i ditt personliga liv, hitta den i berömda folk biografier.
 • Om du är från ett fattigt område, hitta fem barn som inte har råd eller är ovilliga att gå till skolan och lära dem grunderna i läsning, skrivning och räkning.
 • Du behöver inte gå i pension från aktivt arbete helt. Många gamla människor är fortfarande mer aktiva än några lata ungdomar. George Bernard Shaw, till exempel, var en flitig författare tills han dog, vid 94. Olika Senators och Congresspeople bo på kontoret i deras 80 och 90 också. Vissa yrken lånar sig till detta mer än andra, konsten är goda karriärmöjligheter för personer som kan vara utestängda från vissa andra yrken med åldersgränser.

Varningar

 • Om av någon chans att du befinner dig deprimerad på grund av en brist på aktivitet ringa någon som älskar eller sympatiserar med dig för att komma över, eller kontakta någon av de många hjälpcenter för äldre.