Wke

Så att sova igenom ett åskväder

Flash! Crash! Boom! En annan åskväder väcker dig mitt i din dröm. Hur har du tänkt att somna och ännu bättre, hur ska du kunna sova igenom ett åskväder utan att vakna upp i första hand? Läs vidare för att ta reda på. Nedan finns två metoder som kan hjälpa dig att komma tillbaka för att sova.

Steg

Så att sova igenom ett åskväder. Veta när en storm är på väg genom att regelbundet kontrollera upp på väderrapporter för ditt område.
Så att sova igenom ett åskväder. Veta när en storm är på väg genom att regelbundet kontrollera upp på väderrapporter för ditt område.

Kudde och filt metod

 1. 1
  Veta när en storm är på väg genom att regelbundet kontrollera upp på väderrapporter för ditt område.
 2. 2
  Få några bekväma tunga filtar och stora kuddar när du vet att en storm är på väg. Dessa kan hjälpa till att blockera ut stormen om du behöver.
 3. 3
  Gör något lugn, som att läsa en bok, tills det är dags för dig att gå till sängs.
 4. 4
  Se om du kan somna utan att behöva använda kuddar eller filtar. Använda öronproppar kan hjälpa.
 5. 5
  Täck huvudet med den stora kudden, så att ett utrymme för dig att andas.
 6. 6
  Sätt filt över kudde om åskan är fortfarande för högt, återigen lämnar ett litet andningshål.
 7. 7
  Övervinna eventuella fobier om åska, eftersom ångest och adrenalinet kommer att hålla dig upp.
 8. 8
  Undvik att fokusera på åska genom att tänka på lugna saker. Tänk på vad du kan drömma om, eller vilken typ av dag du har imorgon. Detta kommer att distrahera dig från stormen.
 9. 9
  Försök att gå ner eller in i ett annat rum och faktiskt titta på stormen genom ett fönster. Du kommer förmodligen att bli uttråkad och ganska trött, det bästa är att du kommer att ha acklimatiserat sig till storm när du går till sängs, så att när du försöker sova igen du inte riktigt märker det åska och blixtar längre!

Hoodie metod

 1. 1
  Skaffa en hoodie istället för kuddar och filtar. Det kan vara en tröja, zip-up, eller full dragkedja. Det spelar ingen roll. Helst bör det vara en tjock, men bekväm hoodie, inte en som är för hårt eller begränsande.
 2. 2
  Gör något lugn, som med den första metoden.
 3. 3
  Försök att somna utan hoodie på. Återigen kan öronproppar vara användbara.
 4. 4
  Sätt hoodie på, som täcker öronen. Om blixten är för ljus eller störande, prova att sätta den på bakåt eller dra ner över ögonen. Alternativt om du har en av dessa hip-hop fulla hoodies zip stil som zip hela vägen till toppen av huven, då kan du bara blixtlåset hela vägen och kan bära den som du normalt skulle, precis zippade upp alla sätt.
 5. 5
  Försök att inte oroa sig för stormen. Men om stormen är allvarlig eller om det finns risk för en tornado, kanske du inte vill somna.
 6. 6
  Lita! Stormen kommer inte att pågå hela natten förhoppningsvis och värst av stormen ska passera inom trettio minuter i de flesta fall där du kanske kunna somna om.

Tips

 • Om du ser blixtar genom ditt fönster, överväga att flytta huvudet från fönstret, och försöker blunda. Detta kommer att hjälpa dig att somna utan ljudet av åska.
 • Lyssna på en iPod, MP3 eller radio.
 • Försök att distrahera dig själv med något tills du somnar.
 • Slå på ett svagt ljus eller "nattlampa" kan minska märkbar kontrast mellan totalt mörker och ljusblixtar från blixtnedslag. Om strömmen går, kan du använda din ficklampa, men vet batterierna inte kommer att vara länge.
 • Försök att somna utan något på huvudet, filtar, kudde, en radio...
 • Om du är rädd för blixt och åska, sova i ett annat rum som inte har fönster. Utan ett fönster, kommer ljudvågorna sakta ner dramatiskt när den träffar väggen.
 • Slå på en fläkt i rummet ger en konstant hum som döljer mycket av åskan buller (om inte strömmen går).
 • Om tordönsröst stör dig, kan du prova att använda brusblockeringen proppar.

Varningar

 • Om stormen är svår, kanske du inte vill gå i vila. Kontrollera väderrapporter för varningar eller klockor, så att du kan vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.

Saker du behöver

Metod ett:

 • Åskväder
 • Tunga kuddar
 • Tunga filtar
 • Källare eller interiör rum med någon windows

Metod två:

 • Åskväder
 • Hoodie (Zip upp eller pullover)
 • Källare eller interiör rum med någon windows