Wke

Så för att tillfredsställa din hunger utan att äta för mycket

Om du känner att du har ätit för mycket eller att du får en bit över blåst på magen, då är du på rätt sida. Gå vidare och prova dessa steg för att se till att du lever ett lyckligt, hälsosamt och justerbar liv i kroppen.

Steg

Så för att tillfredsställa din hunger utan att äta för mycket. Tänka och titta utanför boxen.
Så för att tillfredsställa din hunger utan att äta för mycket. Tänka och titta utanför boxen.
 1. 1
  Tänka och titta utanför boxen. Innan du börjar göra din måltid, titta på utsidan av lådan för näringsämnen etiketten. Näringsinnehållet etikett talar om vilken procent av ditt dagliga rekommenderade behov av detta näringsämne maten har. Till exempel, på denna etikett har makaroner och ost 18% av din totala fett, 20% av din natrium, 4% av din vitamin A, och så vidare.
 2. 2
  Gör så mycket som du tror att du kommer att äta. Om du har en mix, som en pannkaka eller våffla mix, avgöra hur många du ska äta. Om du inte är ett stort fan av pannkakor, gör två eller tre pannkakor är bra, men om du dregla bara tänka på pannkakor, kanske du vill göra mer.
 3. 3
  Låt maten bosätta sig i. Medan du äter, vara försiktig med hur full magen är. Mat tar tjugo minuter att bosätta sig i magen, så du kan känna dig hungrig när magen är faktiskt full. Detta är inte ett stort problem på restauranger, som att vänta mellan varje kurs är vanligen cirka tjugo minuter.
 4. 4
  Leftovers igen? Yay! Om du har resterna efter din måltid, inte stöna. Att ha matrester är ett gott tecken, eftersom det visar att du dömt magen på hur fullt det var. Det innebär också att du får mer bra mat en annan tid utan att behöva göra någon större matlagning.
 5. 5
  Vikt datum. Om du väger dig regelbundet, kommer du att kunna kontrollera dig framsteg. Om du får ta del i vikt, inte gräma, bara gå ut och springa, gå till ett gym för att göra en del styrketräning, eller ens göra några armhävningar, sit-ups, eller jumping jacks. Om du tränar och vikt själv rutinmässigt, kanske du börjar gå ner i vikt!
 6. 6
  Ät dina måltider långsamt. Ta dig tid att njuta av din måltid och du är säker på att bli fullt tidigare i måltiden.

Tips

 • Om du är högerhänt, överväga att äta med vänsterhanden för att sakta ner, och vice versa. Ju snabbare du äter, desto mer sannolikt är det att du äter för mycket. Lyfta gaffeln med den andra handen kommer att göra just susen.
 • Ibland kanske du känner hungrig när du är faktiskt törstig. Prova att dricka en kopp vatten innan du hoppar till mellanmål.
 • Gå till nyttigare mellanmål, som färsk frukt och yoghurt, istället för ohälsosamma alternativ som glass, chips och kakor.
 • Om du köper snacks på sport spel, filmer, karnevaler, etc., ta ett mellanmål från hem med dig så att du har ett hälsosamt mellanmål att äta och samtidigt ha roligt. Oroa dig inte om du inte äter det, det betyder bara att du inte är hungrig ännu.

Varningar

 • Bli inte besatt av att väga sig.
 • Var försiktig med ätstörningar som anorexia nervosa och bulimia nervosa. Läs upp dessa och se till att du inte får dem.