Wke

Så lugna trötta fötter

Vid slutet av en dag eller period av stående runt, vandra en lång stig eller bara köra en bil under en längre tid, kan fötterna känns väldigt öm och trött. Mest fot smärtor och värk resultat från dina muskler blir obalanserad. Här är några förslag för att ge dem ett uppsving när du äntligen få vila dem.

Steg

Så lugna trötta fötter. Ligg nedåt på din säng i ett mörkt rum.
Så lugna trötta fötter. Ligg nedåt på din säng i ett mörkt rum.
 1. 1
  Ligg nedåt på din säng i ett mörkt rum. Om det är möjligt bör rumstemperaturen vara bekvämt för dig.
 2. 2
  Placera en kudde (huvud-storlek eller mindre) under skenbenen på fötterna, så att dina fötter stöds av kudden. Det är viktigt för dina fötter att vara förhöjda i detta läge, eftersom det hjälper till att lindra spänningen.
 3. 3
  Vila så här i minst 10 minuter. Upp till en halvtimme skulle vara att föredra.
 4. 4
  Fötterna ska må mycket bättre efter detta.
 5. 5
  För en extra skjuts av avkoppling. Om dina fötter är verkligen trött, sliten och ont, ta en stor skål, eller ett litet badkar och fylla den med varmt till varmt vatten (till din önskan). Lägg några badsalt och tillsätt några rosenblad. Blötlägg fötterna medan du kopplar av i 15-30 minuter. Sedan, torka fötterna med en varm handduk (lägg den i torktumlaren för att göra det bekvämt varmt) och tillämpa några doftande lotion. Gör detta ett par gånger i veckan för att förnya, uppdatera och koppla era hårt arbetande fötter.

Tips

 • Om du har tid och lust, kan du också bada fötterna i en liten bad om salt med några droppar eterisk olja tillsätts. Lämpliga oljor innefattar eukalyptus, lavendel, apelsin - någonting upplyftande och lugnande på samma gång.
 • När du tittar på TV, läsa eller varje annat sammanträde verksamhet, rulla en tennisboll, golfboll eller kavel under fötterna. Gör detta fram och tillbaka. Detta ökar flexibiliteten i muskler och leder och är en trevlig self-massage.
 • Det är också fördelaktigt om någon kan massera dina fötter, men du kan lätt göra det själv. Använd bara enkla streck, inbillar att du driver bort ömhet.
 • Om din rumstemperaturen är för varmt eller för kallt, försök att göra det mer bekvämt genom att ta bort överskott av kläder eller täcker dig själv med en filt etc. En snabb dusch innan vila kan hjälpa dig att svalna eller värmas upp också.
 • Motion tårna genom att försöka plocka upp ett föremål som en penna eller en ihoprullad handduk med tårna. Gör båda fötterna på en gång om det är möjligt.

Varningar

 • Om du vilar eftersom du måste gå ut igen, kan det vara klokt att ställa in ett alarm eller du kan somna och missa att stiga upp i tid.