Wke

Så hoppa över stenar


Om du någonsin vill vara en seriös utomhus personen (eller åtminstone ha utseendet av en), måste du veta hur man ska hoppa över stenar. Även om du inte slå Guinness världsrekord av 51 hoppar i ett kast du kommer förmodligen imponera barn när du hoppar över stenar som ett proffs.

Steg

Så hoppa över stenar. Hitta en mestadels platt vattenytan med ett bra utbud av stenar.
Så hoppa över stenar. Hitta en mestadels platt vattenytan med ett bra utbud av stenar.
 1. 1
  Hitta en mestadels platt vattenytan med ett bra utbud av stenar. Sjöstränder eller lugna områden i floderna är bäst. Ocean stränder är inte bra på grund av vågorna (dock liten) om det inte är en väldigt lugn dag. Om du väljer att hoppa över stenar på grov vatten, måste du anpassa din teknik att använda en något tyngre sten, vilket är mer troligt att plöja igenom en våg och hålla en stadig kurs.
 2. 2
  Välj din rock. Leta efter en mager, platt och rund sten om storleken på din handflata, vilket är precis tillräckligt tungt för att vara immun mot vindar och turbulens, men ändå tillräckligt lätt för att vara med noggrannhet. Försök att hitta den tunnaste klippan möjligt. Den mjukare och plattare stenen, desto bättre kommer det att hoppa över vattenytan utan att bryta ytspänningen. Dock medger världsrekord hållare för sten hoppa att en helt rund och slät sten är för hal att hålla, han föredrar en sten med ett chip eller en bula som han kan greppa så att han kan få den mest spinn. Det är också möjligt att en sten med massor av små gropar på ytan minskar vattenförbrukningen dra på samma sätt som de många gropar på en golfboll minskar luftmotståndet. Prova olika sorters stenar och se vad som fungerar bäst för dig.
 3. 3
  Sätt ditt pekfinger mot kanten av klippan. Håll de platta sidorna av berget med tummen på ena sidan och långfingret på den andra. Detta är bara ett sätt att hålla stenen, det viktiga i slutändan är att du kan skicka stenen snurrar i en rak linje med den platta änden nästan parallellt med vattnet.
 4. 4
  Stå med fötterna axelbrett vänd i sidled till vattnet, med din icke-dominanta sidan närmast vattnet. Sätta sig på huk nära vattnet så att när du kastar, kommer din sten vara nära parallell med vattenytan. Forskare har funnit att den idealiska vinkeln mellan stenen och vattnet är 20 grader, något mindre än så, och friktionen saktar ner, något mer än så, och det skär i vattnet och sjunker. Om du är lång, kanske du hittar dig själv att göra vinkeln för bred, i vilket fall du kan kompensera genom att kasta stenen snabbare.
 5. 5
  Slå med vagga över ytan med en kraftig rörelse av handleden. Det liknar kasta en frisbee. Kasta det så fort du kan utan att förlora formen. Vinkel och spinn är viktigare än hastighet. Världen rekordhållare har observerats att anställa en baseball kanna windup med en pistol frisättning och en stark fullfölja.
 6. 6
  Fortsätt att försöka. Om stenarna studsar vattnet och gå högt i luften, du kastar förmodligen ner för nära dig (gör en vidvinkel mellan sten och vatten), prova att kasta den så den första hoppa är längre bort från dig. Det beror på den kraft vattnet skjuter berget upp, och med för mycket kraft, går det för långt upp då kommer ner på en skarp vinkel och sänkor. Om du kastar det för långt, men kommer stenen "surfa" över vattenytan (snarare än hoppa) och friktionen kommer att bromsa bergets fart och få den att sjunka.Videos

Den första videon är inriktad på teknik, medan den andra videon visar den rekordstora 51 hoppar.

Tips

 • En sten med en böjd kant kommer ibland slog i vattnet och gå en annan riktning, som en bumerang.
 • De riktigt lätta och små stenar hoppa fler gånger och gå vidare, men ett medium vikt oftast fungerar bäst för nybörjare.
 • Vissa människor tycker det backhanded metoden av rock hoppa lättare. Stå vänd i sidled till vattnet, men den här gången har din dominanta hand närmast vattnet. Snärta med baksidan av handen mot vattnet, som om du scattering fågelfrö.
 • Riktigt stora stenar, som språngbräda storlek, kan ibland hoppas över med den backhanded metoden med båda händerna, men de behöver inte gå så långt.
 • Det finns många namn för denna populära tidsfördriv:
  • Brittiskt - stone skimming eller ankor och Drakes
  • Irish - sten skiffing
  • Danska - smutting
  • Tyska - Steinehüpfen
  • Franska - rikoschett
  • Persiska - (Sori
 Sori
  • Svensk - Kasta
 Macka
 "Kasta en smörgås"
  • Norska - Kaste
 fiskesprett
  • Tjeckiska - "házení Ząbek", grodor kasta
 • Du måste hitta en platt liten sten och kasta den så att den platta sidan av berget träffar vattnet.

Varningar

 • Rikta inte stenar mot människor eller djur.