Wke

Att utföra en obduktion på en människa

En obduktion utförs av en coroner på en avliden människa. En medicinsk obduktion utförs när foul-play inte är misstänkt, om foul-play misstänks, kallas en mycket mer detaljerad rättsmedicinsk obduktion en medicinsk-juridiska kommer att ske. I båda fallen är obduktion genomförs för att bestämma fyra specifika saker: tid av död, dödsorsak, skador på kroppen, och typ av död (självmord, mord, naturliga orsaker)

Denna artikel kommer att förklara hur en obduktion görs, men författaren inte tolererar att prova det själv.

Steg

Att utföra en obduktion på en människa. Få din penna och papper redo för att ta anteckningar eller få en röstinspelning och bara diktera anteckningar högt.
Att utföra en obduktion på en människa. Få din penna och papper redo för att ta anteckningar eller få en röstinspelning och bara diktera anteckningar högt.
 1. 1
  Få din penna och papper redo för att ta anteckningar eller få en röstinspelning och bara diktera anteckningar högt.
 2. 2
  Först bör den längd, vikt, ålder och kön av kroppen noteras och registreras. några utmärkande egenskaper som födelsemärken, ärr eller tatueringar bör noteras också.
 3. 3
  Du bör också ta fingeravtryck på denna punkt, kan de behövas i polisutredningar.
 4. 4
  Undersök kroppen mycket noga, minutiöst, under förstoring. Kontrollera kläder och hud för några märken som ser utöver det vanliga. Fibrer som inte verkar tillhöra, droppar av blod, organiska material, och alla rester som finns på kläder alla bör noteras. Eventuella blåmärken, sår eller märken på huden bör noteras också. Om foul-play misstänks, kontrollera noga under offer naglarna. Ofta kommer du att hitta blod eller hud från angriparen.
 5. 5
  Kontrollera om någon tandvård. Tandkort används ofta för att identifiera kropparna. Utför en röntgen för att hitta några trasiga eller benbrott, eller medicintekniska produkter, som en pace-maker. Dessa register kan också användas för att identifiera ämnet.
 6. 6
  Kontrollera underlivet efter tecken på våldtäkt, blåmärken och riva är vanliga i sådana fall. Detta kommer att bidra till att avgöra huruvida foul-play var inblandad eller inte.
 7. 7
  Nu är det dags att ta en fotografisk dokumentation av kroppen, klädd och naken. Var särskilt försiktig när du tar bort kläderna, eftersom det kan behövas för polisutredning. Ta närbilder av märken, blåmärken, blod fläckar, etc., som du märkt tidigare.
 8. 8
  Ta ett blodprov, kan den användas för DNA-ändamål, eller för att avgöra om offret var på droger, hade använt alkohol, eller om det fanns förgiftning.
 9. 9
  Nu är det dags att öppna kroppens hålrum, men inte gå in alltför mycket detaljer. Gör en stor "Y"-formade snitt från varje axel över bröstet mot bröstkorgen, sedan ner till naveln, sprida öppna huden och kolla om några revben är brutna.
 10. 10
  Split bröstkorgen, öppna upp, och undersöka lungor och hjärta, notera eventuella avvikelser, och ta ett andra blodprov direkt från hjärtat.
 11. 11
  Efter det ska du undersöka varje organ i brösthålan individuellt. Väg varje orgel, spelar in något anmärkningsvärt, och ta ett vävnadsprov om ytterligare undersökningar behövs.
 12. 12
  Därefter upprepa samma procedur för de organ i den undre kroppen, som mjälte och tarmar, som ibland delvis smälta mat används för att bestämma tidpunkten för dödsfallet.
 13. 13
  Ett urinprov även skall tas från blåsan med användning av en spruta, precis som blod, kan urinen användas i tester för att upptäcka droger eller gifter.
 14. 14
  Alltid noggrant undersöka ögonen, kan någon hemangiom eller petekier utslag (små, trasiga blodkärl) vara ett tecken på kvävning eller strypning.
 15. 15
  Nästa, undersöka huvudet. Kontrollera om något trauma mot skallen som frakturer eller blåmärken.
 16. 16
  Ta bort toppen av skallen, sedan bort hjärnan. Följ samma procedur som med alla andra organ, väga och ta ett prov.
 17. 17
  Efter obduktionen är klar, avsluta dina anteckningar eller din dikterade inspelning. Ange dödsorsaken, och de skäl som förde dig till denna slutsats.
 18. 18
  Nämn några detaljer, oavsett hur små, eftersom de kan vara den slutliga ledtrådar som behövs för att stoppa en mördare eller att sätta en familjemedlem sinne till mods.
 19. 19
  Baserat på dina resultat (förutsatt att du är en licensierad rättsläkaren) chefen medicinska granskaren kommer att utfärda en dödsattest.
 20. 20
  Kroppen kommer att återlämnas till efterlevande anhöriga för begravning arrangemang.

Tips

 • Obs: vissa studenter, konstnärer och vetenskapsmän tog uppgift lik från gravar och dissekeras och flådda dem under den mörka medeltiden och tidiga tider när det fanns uppenbarligen ingen tryckt eller fotografiska registreringar. Detta var för att lära, skriva och rita människans anatomi och fysiologi.

Varningar

 • Utför inte obduktioner (eller dissektioner), om du inte är en licensierad rättsläkare. Det skulle betraktas könsstympning och är ett brott.