Wke

Hur att rengöra lymfsystemet

Den lymfa-systemet består av lymfkörtlar, lymfkärl, och organ. De primära jobb i det lymfatiska systemet är att isolera och bekämpa infektioner, och att absorbera överflödig vätska, fett och smuts från våra kroppar. Eftersom dessa material byggs upp i lymfsystemet, kan den bli överbelastad eller blockeras. Eftersom lymfsystemet renar hela vår kropp, symtom på en blockerad systemet kan manifestera på många sätt från frekvent förkylning och infektioner till ledvärk. Följ friska näringsrika och livsstil riktlinjer för att rengöra och föryngra din lymfsystemet.

Steg

Hur att rengöra lymfsystemet. Städa upp din kost för att rengöra ditt lymfatiska systemet.
Hur att rengöra lymfsystemet. Städa upp din kost för att rengöra ditt lymfatiska systemet.
 1. 1
  Städa upp din kost för att rengöra ditt lymfatiska systemet. En hälsosam kost ger mindre avfall för ditt lymfsystemet att städa upp, vilket minskar dina chanser trängsel.
  • Undvik förädlade livsmedel som innehåller mycket salt, socker och konserveringsmedel.
  • Ersätt enkla sockerarter och kolhydrater med fullkorn, komplexa kolhydrater och frukt.
  • Identifiera eventuella födoämnesallergier du kan ha och undvika att äta dessa livsmedel.
 2. 2
  Drick 6 till 8 glas filtrerat eller renat vatten dagligen. Din kropp behöver för att vara väl hydrerade för att hålla ditt operativsystem lymfsystemet korrekt.
 3. 3
  Öva djupandning från din diafragma och genom näsan för att hålla din lymfa vätskor flyttar.
 4. 4
  Få regelbunden motion. Hoppar upp och ner på en studsmatta eller spela hopprep i 5 minuter om dagen är bra för din lymfsystemet. Andra måttlig motion, såsom promenader och stretching är också bra om det görs regelbundet.
 5. 5
  Koppla av i en bastu eller ångbad och låta kroppen svettas ut gifter för att rengöra ditt system.
 6. 6
  Bär kläder som passar ordentligt. Åtsittande kläder begränsar din lymfsystemet och bidrar till blockering. Av samma skäl bör kvinnor undvika under-wire behåar och prova att bära någon bh under minst 12 timmar varje dag.
 7. 7
  Hantera stress, depression och andra känslomässiga problem. Precis som en överbelastad lymfsystemet kan leda till känslomässiga problem, så kan den omvända inträffa. Ibland när vi har fastnat i stress eller andra emotionella problem, dessa känslor manifesteras i fysiska problem.
 8. 8
  Betrakta alternativa terapier.
  • Akupunktur har visat sig göra underverk för att hålla vårt lymfsystemet flödar.
  • Regelbunden behandling från en massageterapeut som är bekant med lymfdränage massage är ett bra sätt att hålla hela kroppen frisk och ditt lymfsystemet trim.
 9. 9
  Gör en detox och kolon rengöra behandling följande instruktioner tillverkaren.
  • Välj en som stöds av leverenzymer till avlasta din lever och njurar, samt att minska det tryck de placera på din mjälte.
  • Om du är under en läkares vård för andra sjukdomar, bör du kolla med henne innan du gör en detox och rengöra.

Tips

 • Själv massage kan också vara fördelaktigt att rengöra ditt lymfsystemet, särskilt om det sker runt magen och brösten.
 • Uppkomsten av celluliter är ofta ett tecken på en överbelastad lymfsystemet. Massera de områden av kroppen där celluliter finns, liksom de lymfkörtlar i ljumsken för att förbättra tillståndet.

Varningar

 • Undvik att använda antiperspiranter som innehåller aluminium. Dessa produkter blockerar svettkörtlarna, vilket toxiner bygga upp i kroppen och täppa din lymfsystemet.