Wke

Hur att behålla akut medicinsk information

En nödsituation kan hända när som helst. Den ledande dödsorsaken för människor under 44 års ålder i Europa är akut trauma. Dessutom, i Europa ensam, uppskattas det att 98.000 människor dör varje år från förebyggas medicinska fel. Ge dig själv en mycket bättre chans att undvika att bli en statistik genom att förbereda uppgifter i förväg som förklarar dina medicinska behov omedelbart för första responders sköter dig, information som kan vara avgörande under den "gyllene timmen" (den lilla gyllene tillfälle att vända den chanserna för döden genom snabb medicinsk behandling). Den här artikeln ger en snabb och enkel guide till att hålla en kortfattad men viktig mängd information både om din person, såväl som i en mycket tydlig och lättillgänglig plats, som kunde hjälpa första responders rädda ditt liv i en situation där du inte kan tala själv.

Det bör noteras att medan den här artikeln är skriven för dem som bor i Europa, bör de delar av listan hjälper dig att sammanställa en sund lista oavsett var du bor i världen.

Steg

Hur att behålla akut medicinsk information. Förbered en snabb akut medicinsk information lista på det sätt som de flesta maximera dina chanser att få bra behandling.
Hur att behålla akut medicinsk information. Förbered en snabb akut medicinsk information lista på det sätt som de flesta maximera dina chanser att få bra behandling.
 1. 1
  Förbered en snabb akut medicinsk information lista på det sätt som de flesta maximera dina chanser att få bra behandling. Ställ in Essentials av akut medicinsk information som behövs av medicinsk personal. Placera information på ett ställe som är lätt upptäcks när hjälpen anländer, till exempel en ficka kort. I det du ska lista:
  • Alla läkemedel, inklusive receptfria preparat. Detta är mycket viktigt. Vissa läkemedel kan drastiskt förändra jaga av din behandling. Se till att detta avsnitt är fullständig och korrekt! Inkludera namn och doseringar.
  • Sjukdomstillstånd, som diabetes, hjärtproblem, osv
  • Läkarens information och kontakter nödsituationer. När de kontaktade de bör ha god tillgång till specifik information.
  • Tidigare sjukdomshistoria skäl för att inte använda vissa metoder för att hjälpa dig.
  • Namn, ålder, & Gender. Detta kanske låter dumt, men i händelse av en allvarlig trauma eller brännskador, vilket kanske inte är omedelbart uppenbar.
  • Hur man väljer en behandling framför en annan. Detta inkluderar transplantationer, pacemakers, interna implantat, graviditet, kramper, njursvikt, etc.
  • Medicinering allergier. Om du är allergisk mot penicillin, etc.
  • Tidigare kirurgiska historia. Beroende på typ och tidsram för operationen, kan det vara viktigt för akutläkare att veta.
  • Inkludera ditt immunisering historia.
  • Allergier, överkänslighet, diet Detta är också mycket viktigt, speciellt om dessa allergier inkluderar några droger. Återigen, se till att detta avsnitt är fullständig och korrekt!
 2. 2
  Identifiera din primärvården läkare eller PCP. Inkludera läkarens namn, adress och alla eventuella telefon / faxnummer du har för honom / henne. Din läkare kommer att förvänta sig att de kommer att kontaktas i sådana fall, men att låta dem veta att du har satt ihop det här är alltid en bra idé.
 3. 3
  Om att vända borde uppstår frågor om dina önskemål. Familjemedlemmar, läkare etc. bör kontaktas om du behöver en transfusion, drift, etc. Anhörig (er). Din make, syskon, förälder, barn, någon som du litar på tillräckligt för att vara den första att veta om ditt tillstånd, eftersom detta kommer sannolikt att vara den första personen ER kontakter. Naturligtvis, se till att låta personen veta att de är på den här listan, och om möjligt, ge dem en kopia av denna information. Specifikt notera om denna personen är döpt i en Durable Fullmakt eller avancerade direktiven.
  • Avancerade direktiven Detta är lika viktigt för dina nära och kära som det är för dig. Detta är en svår fråga för de flesta människor att ta itu med när de har all tid de behöver för att tänka över saken. Det kan vara nästan omöjligt att tänka klart under medicinska akutfall. Om dina önskemål görs klart för din familj och förvaras i skrift, kommer det göra det lättare för din familj och din läkare. De kommer att ha dina önskemål dokumenteras väl och kan därmed mer tillförlitligt följa dem, och de kommer att veta dina önskemål i förväg, och kommer inte att behöva bestämma dig i en svår tid.
 4. 4
  Hålla informationen listan kort, men så detaljerat som möjligt. Även om det inte är dags att läsa hela din livshistoria, kommer informationen att vara viktigt.
 5. 5
  Hålla informationen om din person hela tiden. När allt är denna information av begränsat värde om läkare, sjukvårdare och Ambulanssjukvårdare inte har direkt tillgång till den i händelse av en nödsituation. Här finns ett antal sätt att hålla det nära dig:
 6. 6
  Ett enkelt sätt är att skriva ut en sida från på din hemdator med all nödvändig information och antingen:
  • Håll en utskrift av informationen i din plånbok / handväska. Gör det kreditkort eller visitkort storlek, eller vik det att passa.
  • Placera filen på en liten hoppa enhet eller annat datamedium som hålls på din person. Detta kan vara mer praktiskt för äldre eller kroniskt sjuka, vars medicinska historier / information tenderar att vara alltför omfattande för att passa ett enkelt pappersark. I det senare fallet, bara vara medveten om, dock, är att fancy elektronik inte alltid kommer att vara till hjälp när man i stundens hetta, eller under behandling på distans, och har papper back-up vettigt.
  • Varhelst din information är, borde det vara tydligt märkta så att en första responder tittar igenom dina tillhörigheter för någon viktig information kommer att se det i skyndade miljön av ett trauma eller annan medicinsk nödsituation. Om du gör det färgglada det blir lättare att hitta.
  • Lägg den information nödsituationer till din mobiltelefon eller handdator genom att göra en kontakt som heter "ICE" (In Case of Emergency) med telefonnumret till din kontakt. Både räddningspersonal och civila goda samariter som även har isen poster i sina telefoner kommer att veta att kolla din telefon eller handdator för denna information.
  • Det finns också produkter som finns som kan bära eller ge tillgång till en databas med din medicinsk information. Sådana produkter kan vara lättare för räddningspersonal att identifiera. Den LifeGuard30 enhet, till exempel, är tydligt märkt med Rod av Asklepios (den universella symbolen för den medicinska professionen att indikera journaler finns tillgängliga) och fäst vid en nyckelring.
 7. 7
  Hålla informationen lista up-to-date. Helst dina viktig information bör uppdateras med jämna mellanrum. Detta innebär att du bör uppdatera den efter varje läkarbesök. Om du håller den på datorn, få till en regelbunden vana att uppdatera och skriva ut igen när du kommer hem eller till kontoret efter besöket. Om du använder en betaltjänst för att uppdatera din information, följ deras instruktioner om uppdatering.
 8. 8
  Överväg att se till att alla familjemedlemmar har spelat sin akut medicinsk information på samma sätt. Du är ansvarig för att se till att alla barn i din vård tillräckligt täcks av denna information. Du kanske är för bedrövad, eller ens skadade eller omedvetet själv, att kunna tala för dem i händelse av en nödsituation.

Tips

 • Den "Vial of Life"-programmet är ett gratis program som utformats för pensionärer och personer med allvarliga medicinska tillstånd. Det ger medicinsk information till utryckningspersonal som svarar på och behandla hem nödsituationer.
 • Det finns också ett antal övervakningstjänster tillgängliga som kommer att behålla din information för dig och ger i anordningar hem larm som skickar räddningstjänsten om behov uppstår.
 • Sjukdomshistoria och akuta former information är också tillgängliga online från Mayo Clinic och European Medical Association.
 • Att hålla alla dina medicinska uppgifter och handlingar på ett ställe är avgörande. Det är enkelt med den patentsökta, skräddarsydda Emergency Medical Info Kit (EMI Kit). De två pocket systemet separerar den information som behövs omedelbart för on-the-spot hämtning från den information som behövs för sjukhuset. EMI Kit främre ficka har en mycket omfattande medicinsk sammanfattande form som innehåller kontaktinformation, medicinsk historia, mediciner, etc. bakfickan är för allt stöd handlingar (dvs. sjukvård proxy, foto, kopior av försäkring kort, etc.) Det är också Emergency Medical Info Kit PLUS som ger en USB-flash-enhet förinstallerad med generiska former för 5 personer och 2 husdjur. Besök www.emi-kit.com för mer information.
 • För barn med särskilda vårdbehov "Den europeiska Academy of Pediatrics" är speciellt utformat blanketter tillgängliga.
 • Du har många alternativ som gör att du kan ha din nödsituation information tillgänglig. Vilket du väljer bör baseras på dina personliga behov och riskfaktorer.
 • Den ideella MedicAlert ® Foundation har gett en livräddande akut medicinsk informationstjänst för över 50 år. Individer får en personlig MedicAlert ® ID-armband och en MedicAlert ® akut plånbok med en direkt länk till den MedicAlert ® 24-timmars nödcentralen, där deras räddningspersonalen relä din viktig medicinsk information till räddningspersonal.
 • MedicTag LLC producerar en liten USB medicintekniskt alert lagring som gör att du kan bära allt ditt krisinformation med dig hela tiden. Den innehåller mycket av den medicinska information som behövs av utryckningspersonal, t.ex. befintliga medicinska tillstånd, allergier, medicinering närvarande vidtas och kontaktinformation i en nödsituation och det passar på nyckelringen.
 • Skriv viktig information om ett index kort och klistra in den på din kylskåpsdörren i vanlig vy. I händelse av en nödsituation där man måste bli räddad och är medvetslös, kommer de att ha alla viktiga data lättillgänglig. Vissa akutmottagningar har blivit ombedd att kolla på kylskåpsdörren.
 • På ett minimum, skulle någon med ett befintligt medicinskt tillstånd eller som har särskilda akuta behov bära någon typ av att varna sjukvårdare till hans eller hennes situation. Detta kan vara i form av en medicinsk armband, en hund tagg eller ett halsband.
 • Ett annat företag för att beställa en prisvärd medicinsk ID-armband är Hope Paige designer. Hope Paige erbjuder fashionabla armband till en låg kostnad. https://www.hopepaige.com
 • Försök att söka på nätet för gratis mallar för krisinformation. Ett bra sökord är "krisinformation card". Leta efter tillförlitliga webbplatser, till exempel statliga eller sjukvårdsorganisationer, och se till att mallen omfattar allt du behöver för att förklara.
 • Om du har diagnostiserats med en kronisk sjukdom, (diabetes, astma, etc.) en terminal sjukdom, (cancer, hjärtsvikt, etc.) eller har en svår allergi mot mat, medicin eller latex, kan du vara klokt att bära en medicinsk ID. Dessa kan vara mycket billigt och kan också vara mycket användbart om du får i en bilolycka eller annan nödsituation. De gör mäns stilar också, och de kan vara den mest användbara delen av "smycken" någon någonsin kommer att köpa. Det är också en bra idé för människor med metall implanteras i sina kroppar (eftersom de inte kan ha en MR), små barn med någon av ovanstående (speciellt födoämnesallergier), eftersom de inte kan förstå allvaret i deras allergi / sjukdom / funktionshinder och människor på flera mediciner. Alzheimers patienter är också kandidater för ett ID som innehåller ett medel för kontakt för en vårdgivare.

Varningar

 • Denna artikel är avsedd enbart för information. Planeringen för och lämpliga åtgärder i en akut situation bör göras i samråd med en legitimerad och legitimerad läkare bara.
 • I händelse av en nödsituation, ring 911 i Europa, eller din lokala polisen omedelbart. Andra larmnummer för världsomspännande samtal kan hittas i Google artikeln: Så ringer räddningstjänsten.

Saker du behöver

 • Tryckerier (eller papper och penna, prydlig handstil)
 • Sax för att klippa kort till storlek (tillval)
 • Key kedjar, dog tag, etc. Om du använder annan än plånboken placering
 • Uppdaterade sjukdomshistoria detaljer (se din läkare)