Wke

Att utföra ett lavemang hemma

Ett lavemang är, per definition, injektion av vätska genom anus för att motivera evakuering. Lavemang är bra för rengöring din kolon och har många fler fördelar.

Men hur kan du göra din egen lavemang hemma?

Steg

Att utföra ett lavemang hemma. Hitta en varm, bekväm plats att utföra lavemang, t.ex. ett eget badrum med ett soligt fönster eller värmeelement.
Att utföra ett lavemang hemma. Hitta en varm, bekväm plats att utföra lavemang, t.ex. ett eget badrum med ett soligt fönster eller värmeelement.
 1. 1
  Samla dina varor:
  • Ett par stora, gamla handdukar
  • En gammal trasa eller tvättlapp
  • En tesked av organiskt mandelolja, olivolja eller kokosnötolja för smörjning
  • En liter destillerat vatten vid kroppstemperatur
  • En ren lavemang kit
  • En bok eller tidskrift-it'll komma till hands!
 2. 2
  Hitta en varm, bekväm plats att utföra lavemang, t.ex. ett eget badrum med ett soligt fönster eller värmeelement. Det ska vara en plats för din lavemang väska eller hink att sitta eller hänga från (det bör vara cirka 2-3 meter över golvet).
 3. 3
  Montera lavemang kit enligt instruktionerna som medföljer enheten.
 4. 4
  Vik handdukar på badrumsgolvet, göra det så bekvämt som möjligt.
 5. 5
  Använd olja för att smörja ditt anus samt de första centimetrarna av införandet spetsen på lavemang slangen {om hjälp, men inte nödvändigt)
 6. 6
  Håll införingsänden av röret över badkaret eller toaletten. Använd klämman för att kontrollera flödet, och fylla din hink eller påse med destillerat vatten. Öppna klämman för att låta vattnet färdas genom röret tills den kommer ut stadigt. Kontrollera att det inte finns några luftfickor i röret. När du är säker på detta, klämma röret för att stoppa flödet.
 7. 7
  Ligg på rygg, med knäna dras mot bröstet. När du är bekväm, sätter munstycket ungefär tre inches i anus. Stanna om du känner något motstånd och justera vinkeln något tills du kan enkelt infoga röret.
 8. 8
  Släpp långsamt klämman för att starta vattenflödet. Gå långsamt, kan som att gå alltför snabbt skapa behovet av att genast evakuera. Nyckeln till en lyckad lavemang är att ta in och behålla vätskan. Om du upplever kramper, klämma röret och ta ett djupt andetag innan du fortsätter. Lätt massera buken också kommer att hjälpa.
 9. 9
  Efter att du har tagit så mycket vatten som du kan hålla, försiktigt bort munstycket och fortsätta ligga på golvet, eller gå till toaletten.
 10. 10
  Efter att du har behållit vätskan i 5-15 minuter, sitta på toaletten och slappna av tills du har möjlighet att utvisa vad du behöver.
 11. 11
  Du är klar! Rengör din utrustning och låt den lufttorka innan förvaring.

Tips

 • Se till att allt du behöver är nära håll så att du inte behöver sträcka eller nå obehagligt under lavemang.
 • Tappa inte modet. De flesta enema påsar hålla två liter, vilket är mycket vätska. Om du inte kan behandla alla två kannor, inte må dåligt! Detta är inte en tävling. Det är ett lavemang.
 • Håll det enkelt första gången. Försök inte någon komplicerad lösningar-bara hålla med destillerat vatten.
 • Håll ett öga på din lösningens temperatur. Den idealiska temp att använda är 102 grader. Om det är för kallt, kan du uppleva kramp, om det är för varmt, kan du känna en brännande känsla.