Wke

Hur man mediterar för nybörjare

Fördelarna med att meditera är mycket bjudet av dem som redan genomför det dagligen eller regelbundet. Människor har olika skäl till att vilja meditera, från quelling den interna prat, att lära känna sig själv bättre, hitta lugn och en känsla av grundstötning, verkställas vilsam kontemplation eller knyta den till sin tro. Oavsett din anledning till att vilja meditera, kan det vara skrämmande att veta hur man ska börja och stanna motiverade. Denna artikel kommer att ge dig ett sätt att börja.

Steg

Hur man mediterar för nybörjare. Förstå syftet med meditation för dig.
Hur man mediterar för nybörjare. Förstå syftet med meditation för dig.

Välj en grundläggande meditation

 1. 1
  Förstå syftet med meditation för dig. Inte alla har samma skäl för mediterar, även om de flesta människor uppskattar dess effekt på lugnande dina tankar och orsakar dig att stanna upp och bara "vara", mitt prat och kakofoni av vardagen. Söker inre lugn är viktigt för alla, från näringsidkare till konstnären, och det är ett sätt att ansluta med dig själv, tar time out från en hektisk dag och observera de andliga behoven inom. Försök att inte krångla anledning till ditt meditera - i sin kärna handlar det om att koppla av och vägrar att fångas upp i vardagliga bekymmer.
  • Här är några av anledningarna människor mediterar: Att förbättra kreativitet, att visualisera måluppfyllelsen, att tysta den inre prat, för att nå din verkliga jaget, att förvisa negativa metoder för tänkande, för att ansluta med omvärlden och universum, att bli mer medkännande, att följa en tro som buddismen, för att vara mer uppmärksam, att andas bättre (sport och musik typer kommer att hitta ytterligare fördelar), för att förbättra hälsan, för att finna frid, för att kontrollera ångest, att lösa problem, och mycket mer.
 2. 2
  Välj en enkel, grundläggande meditation för att introducera dig till fördelarna med meditation. De flesta människor gillar att börja med en enkel sittande meditation, någonstans tyst, bara fokusera på andningen. Som ni förväg, kan du prova andra typer av meditation, inklusive gående meditation, guidad meditation och meditation fokuserar på en specifik fråga eller problem.
  • Undvik att använda svåra poser eller tänker att du behöver "rätt utrustning" eller kläder. Meditation är möjligt överallt, klädd (eller avklädd) som du är, och göra göra på en lugn plats i din värld.
  • Undvik slumping (som på en mysig soffa) eller liggande någonstans som du är van att somna i. Dessa är inte positioner som främjar alert när man mediterar. När börjar, kan du sitta på golvet eller på en stol, sitta på hälarna, eller sitta med benen i kors i halv lotus eller positioner (om det är bekvämt för dig - inte styrka det).

Förbereda dig själv

 1. 1
  Se till att du är uppmärksam. En alert sinne kommer att hjälpa dig göra det mesta av meditation, så det är bra att vara fri från alkohol eller icke-receptbelagda läkemedel under minst 24 timmar, som sagt, ta för vana att meditera regelbundet även när förhållandena inte är idealiska.
 2. 2
  Uppslutning är störande. På samma sätt kan det vara lättare i början att meditera på fastande mage - vänta två timmar efter en fullständig måltid eller en timme efter ett mellanmål eller en koffein drink innan mediterar, eftersom matsmältningssystemet kan vara mycket störande.
 3. 3
  Rök inte i upptakten till meditera. Om du röker är det bäst att vänta ungefär trettio minuter innan mediterar. Helst, inte röker tobak alls. Det är mycket farligt för din hälsa.
 4. 4
  Bär något bekvämt. Ta bort dina skor och lossa åtsittande kläder så att du är bekväm.

Förbered din meditation utrymme

 1. 1
  Välj en rofylld plats. Du måste se till att du har lite lugn och ro omkring dig när du först börjar lära sig att meditera. Detta är avgörande för din framgång.
  • Så småningom kan du behärskar även mediterar även i bullriga platser. Medan en bullrig mediterar miljö är inte idealisk, kan ha denna färdighet verkligen hjälpa dig att klara av stressiga eller sensorisk överbelastning situationer.
 2. 2
  Koppla bort eller slå på ljuddämparen för alla telefoner.
 3. 3
  Gör området trevlig. Ett doftljus, en bukett blommor, en rökelse eller något annat roligt att du kan vara bra lite finputsning att förbättra din första meditation.
 4. 4
  Dämpa belysningen. Eller, stäng av dem om du ska använda ljus. Du vill inte komma ut ur din meditation session i starkt ljus.
 5. 5
  Använd en rakryggad stol att sitta upprätt. Eller, använd några kuddar / kuddar för att stödja din rygg och huvud. Om du mediterar utomhus, sitter mot en trädstam, en varm trädgård vägg, eller något annat bekvämt stöd. För de som sitter lotus stil, är en zufu ett bra köp (en zufu är en stor, hård kudde fylld med kapok).
  • Om du vill sitta i en knästående ställning, är det möjligt att använda en meditation bänk som kan hjälpa till att hålla ryggen rak och ta bort trycket benen.

Börja meditera

 1. 1
  Sitt kvar i din valda positionen. Var uppmärksam på din andning. Varje gång dina tankar tävla ut någonstans (och de kommer, tillsammans med sång jinglar, att göra-listor och allehanda oönskade prat), komma tillbaka till dina andetag.
  • Andas djupt in och ut.
  • Sträva efter att vara medveten om de olika fysiska förnimmelser du upplever när du andas djupt in och ut.
  • Lägg märke till hur din kropp expanderar med en inandning och kontrakt med utandning.
  • Upplev andetag som kommer in genom näsan, ut genom munnen och uppleva hur det känns genom andra delar av kroppen.
  • Lägg märke till stillhet omkring dig före och efter varje andetag.
  • Kom tillbaka till dina andetag när de tankar försöker ta över.
 2. 2
  Acceptera att fokus kommer att vara svårt för nybörjaren. Även om det är viktigt att försöka hålla fokus medan mediterar, kan du finna det svårt som nybörjare. Inte kritisera inte dig själv - alla nybörjare uppleva inre prat, ropen från tankarna försöker återfå överhöghet och bryta freden. Om tankar ange ditt sinne, bara låta dem flyta ur ditt sinne igen och återgå till att fokusera på din andning. Du kommer att behöva göra detta gång på gång - det är bra, det är normalt. I själva verket skulle en del säga att denna ständiga återkomst till nuet är "praxis" för meditation.
  • Fokus kan öka om du använder en speciell metod som hjälper kväsa den inre prat. Den räknar metod används framgångsrikt av vissa människor. Det kräver att räkna i början av ett andetag meditation, räknar i några minuter. Du kommer att vara inriktad på att räkna än andra tankar. Räkna varje ut-andetag från ett till tio, sedan tillbaka till en. Varje gång ditt sinne vandrar, återgå till räkna igen. Aldrig överdriva räkna om - det är möjligt att ersätta fokusera på andningen med fokus på att räkna, och om det händer, sluta.
 3. 3
  Förvänta dig inte för mycket. Många människor blir nedslagen och frustrerade med meditation eftersom de förväntar sig omedelbara resultat. Meditation tar tid att växa in i och till fullo uppskatta. Det kan ta dagar om du är på en retreat med inget mer att göra än att meditera, eller det kan ta veckor eller månader om du bara ägna ett spår här och där för meditation varje vecka. Vara långlivade, eftersom det kommer att komma ett ögonblick när din medvetenhet kommer plötsligt skifta och du vill ha mer av denna upplevelse!
 4. 4
  Öva och framhärda. Du kommer att få fördelarna med meditation när du minst anar det eftersom meditation inte kan tvingas eller monteras in i ett schema - ditt uppvaknande och ökad medvetenhet kommer när tiden är rätt. Men du kan öka dina chanser att bli framgångsrika genom att hitta andra att meditera med. Det kan vara en individ eller en grupp, men det är bäst att hitta någon mer erfaren på meditation än du, för att erbjuda vägledning och inspiration.
 5. 5
  Meditera dagligen. En kort daglig meditation är mer produktiv än en längre, mindre frekventa meditation period. 10 minuter om dagen är bättre än 70 minuter en gång i veckan, eftersom det hjälper dig att skapa en vana. Sikta på minst ett kontinuerligt 20 minuter varje dag för att börja se resultat. Om du missar en dag, bara börja om igen nästa dag.
  • Med tiden bör mindfulness som du upplever från meditation spilla över till resten av ditt liv, vilket gör att du noga tänka din kost, dina nivåer aktivitet, och de saker du skickar ditt sinne att genom läsning, tittande och lyssnande.

Tips

 • Kontrollera att din mobiltelefon är inställd på tyst.
 • Håll din ryggrad så rak som möjligt och samtidigt vara så bekväm som möjligt.
 • Hitta en tyst plats att bidra till att koncentrera och fokusera på din meditation.
 • Försök att lämna 3-4 timmar mellan meditation sessioner.
 • Kontrollera lamporna är mörk / mörk med ljus och mjuk musik att passa dig.

Varningar

 • Var försiktig med någon organisation ber dig för stora summor pengar i förskott för att lära sig meditation. Många människor känner inte till något bättre och kan sluta betala tusentals dollar för att lära sig att meditera, när de kunde lika gärna lära sig exakt samma metod gratis eller för en minimal kostnad. Ha ett öppet sinne och vara medveten om att meditation är inte en religion, och du behöver inte en guru för att lära sig det.
 • Frustration kommer med territoriet. Rulla med det - det är att lära dig så mycket om dig själv som mer fredliga sidan av meditation. Släpp taget och bli ett med universum.
 • Om du lyssnar på musik medan du mediterar, bara lyssna på lugna låtar. En låt kan vara lugnande på första men sedan byta in sten i mitten - det är inte lämpligt eftersom den bryter meditera processen.

Saker du behöver

 • Dynor / kuddar kan hjälpa
 • En skylt utanför din dörr säger du mediterar och bör inte störas
 • Ett rum där du kommer att känna sig bekväma meditera
 • Bekväma kläder
 • Avslappnande musik (det finns gott om lämpliga meditation låtar eller låtar tillgängliga för nedladdning från välrenommerade musikaffärer på nätet)