Wke

Hur att bekämpa ätstörningar

Många människor har kämpat med ätstörningar. Du behöver inte vara en av dem. Lär dig att må bättre om dig själv. Läser denna artikel kan verkligen hjälpa till.

Steg

Hur att bekämpa ätstörningar. Bekanta dig med olika typer av ätstörningar.
Hur att bekämpa ätstörningar. Bekanta dig med olika typer av ätstörningar.

För alla

 1. 1
  Bekanta dig med olika typer av ätstörningar. De tre viktigaste ätstörningar anorexia nervosa, bulimia nervosa och hetsätningsstörning beskrivs i den här artikeln. Ätstörningar kan indelas i två DSM-IV-kategorier (psykiatrisk kategorisering), med Anorexia Nervosa i en och bulimia nervösa i den andra kategorin, även om överlappning mellan båda ofta inträffar. Det är viktigt att vara medveten om att det finns andra typer av ätstörningar också och om du har någon svår eller olycklig relation med mat, prata med någon i den medicinska eller terapi yrke som kan hjälpa till att identifiera ditt problem.
  • Anorexia nervosa är en ätstörning som kännetecknas av att inte äta och överdriven viktminskning. För personer med anorexi, blir önskan att gå ner i vikt en allt förtärande besatthet. Det finns tre huvudsakliga kännetecken: Oförmågan eller vägran att ha en hälsosam kroppsvikt, rädslan för att gå upp i vikt, och en förvrängd kroppsuppfattning.
  • Personer med bulimia nervosa har återkommande tvångstankar hetsätning och sedan använda olika rensning metoder, såsom kräkningar eller missbruk av laxermedel för att hålla sig från att få vikt på grund av hetsätning.
  • Binge Eating Disorder är när en person impulsivt äter okontrollerat. Till skillnad från bulimi, behöver rensa människor med en binge eating disorder inte efteråt, även om de kan diet sporadiskt på grund av skuld eller självhat eller skam.
 2. 2
  Läs om de faktorer som orsakar eller bidrar till ätstörningar. Det finns ett antal möjliga orsaker till ätstörningar och orsakerna kan inkludera neurobiologiska och ärftliga faktorer, låg självkänsla, hög ångest, önskan att vara perfekt, det ständiga behovet att behaga människor runt den sjuke, störda relationer, sexuella eller fysiska misshandel, familjekonflikter eller oförmåga att uttrycka känslor.
 3. 3
  Överväga att donera till organisationer som arbetar för att hjälpa dem med ätstörningar. Det finns många organisationer som arbetar för att förbättra kunskapen om ätstörningar och hjälpa dem som lider av sådana sjukdomar. Om du känner någon eller tar hand om någon som lider av en ätstörning, gör en donation kan hjälpa till att bekämpa ätstörningar genom att förbättra de tjänster som erbjuds och spridning av kunskap.

För dem som drabbas av en ätstörning

 1. 1
  Var uppmärksam på varningssignaler. Du måste vara ärlig mot dig själv när du ser varningssignaler, ditt tillstånd är farligt och ändå ditt sinne är att hålla dig i riskzonen genom självbedrägeri, dölja och lura. Efter en stund, dessa sätt att själv-och andra-lura bli en dålig vana som du inte ens märker. Några av de varningstecken att lyssna inkluderar:
  • Du är underviktig (mindre än 85 procent av den accepterade normen för din ålder och längd)
  • Du är besatt av dieter, pratar om bantning och med att hitta sätt att äta mindre mat
  • Du är livrädd för att vara eller bli "tjock", du är hård mot dig själv om din form och vikt
  • Du är benägna att bära baggy eller löst sittande kläder för att försöka dölja den plötsliga eller dramatiska viktminskning
  • Du gör ursäkter för att inte vara närvarande vid måltider eller du har hittat sätt att äta väldigt lite, gömma mat eller kasta upp efteråt
  • Din hälsa är dålig - du har märkt att du lätt får blåmärken, du har ingen energi, huden är blek och glåmig och ditt hår är tråkigt och torrt, du är yr, känner du kylan mycket mer än andra (dålig cirkulation), dina ögon är torra, din tunga är svullen, är ditt tandkött blöder, du behåller vatten en hel del, och om du är kvinna, du har missat tre eller fler menstruation cykler, för bulimi vissa tillägg tecken kan vara att du har bitmärken på baksidan av fingrarna, illamående, diarré, förstoppning, svullna leder, etc.
  • Om någon sagt till dig att du är underviktig, skulle du inte tro dem, och du skulle till och med hävda motsatsen, och du kanske inte kan ta alla förslag om din undervikt allvar.
  • Du undviker relationer eller gå ut med folk.
  • Du följer ett ansträngande och straffa motionsprogram som kan ses som över-träning.
 2. 2
  Prata med en terapeut som är specialiserad på behandling av ätstörningar. En utbildad professionell kan hjälpa dig att arbeta igenom de tankar och känslor som är övertygande dig att dieten överdrivet eller binge äta. Om du känner för skäms för att prata med någon, vara säkra på att en terapeut utbildad i ätstörningar inte kommer att få dig att skämmas över dig själv. Av alla människor har dessa terapeuter ägnat sitt yrkesliv åt att hjälpa andra att övervinna ätstörningar och de vet vad du går igenom och de förstår de bakomliggande orsakerna och kan hjälpa dig att arbeta igenom dem. Räkna:
  • Att lyssna på respektfullt
  • Att ha en chans att berätta hela historien och att en målinriktad hjälp
  • Att frigöras från trycket familj och vänner kan placera på dig, en terapeut kan fungera som en buffert och en kurator för dem också eller, åtminstone, lär dig copingstrategier under läkningsprocessen och hur man kan övervinna konflikter inom familjemiljö
  • Att bli behandlad som någon värdefull och vara säkra på att du kommer att bli frisk igen.
 3. 3
  Bestäm varför du kan frestas att inte äta rätt. Du kan hjälpa till terapin genom att göra en del själv-prospektering i varför du känner dig manad att fortsätta att förlora vikt och att förakta din kropp. Det kan finnas en del själv avslöjanden som hjälper dig att själv bättre förstå hur din ätstörning har förvandlats till ett ohälsosamt sätt att hantera något annat som skadar dig som familj konflikt, brist på kärlek eller aldrig mår bra nog.
  • Är du nöjd med hur du ser ut? Om inte, varför tror du att du inte ser ditt bästa?
  • Vill du jämföra dig själv till andra? Media bilderna är de värsta syndarna i detta fall men även vänner, populära och personer du ser upp till kan vara en källa till jämförelse.
  • Äter du skräpmat eller äter mer när du är känslomässigt? Om så är fallet, kan det ha blivit en vana som sparkar in omedvetet och har tagit plats mer lämpliga själv lugnande aktiviteter såsom ignorera negativa self-talk eller lära sig att berömma sig själv för allt det goda ni gör.
 4. 4
  Håll ett livsmedel tidskrift. En mat dagbok har två syften. Den första mer praktiskt och vetenskapligt syfte är att etablera dina ätvanor och att ge dig (och din terapeut om du tillåter dem att se det) för att räkna ut vilken typ av mat du äter, när och hur. Den andra mer subjektiva delen av en mat dagbok är att skriva ner dina tankar, känslor och känslor som är förknippade med de matvanor man har odlat. Och slutligen, är det en plats att skriva ner dina rädslor (så att du kan möta dem) och dina drömmar (så att du kan börja planera mål och arbeta mot dem). Några saker att utforska i din mat dagbok är:
  • Fråga dig själv vad du kan gå igenom. Vill du jämföra dig själv till modeller i tidningar? Är du under tonvis av stress (skola / högskola / arbete, familjefrågor, grupptryck)?
  • Skriv ner de ritualer kring mat som du har utvecklat och hur du känner för dem.
  • Skriv ner dina känslor om din kamp för att styra dina ätvanor.
  • Om du manipulera människor att lura dem och dölja dina beteenden, hur gör du känner? Undersöka denna fråga i din mat dagbok.
  • Skriv ner saker som du har åstadkommit i ditt liv. Det kommer att hjälpa dig att bättre förstå vad du har gjort. En sådan lista kommer att få dig att må bättre om dig själv när du ser de bra saker lägga upp.
 5. 5
  Söka stöd från en pålitlig vän, förälder, familjemedlem eller någon annan som är viktigt för dig. Prata med dem om vad du går igenom. Det är ofta så att de ska vara orolig för dig och kommer att vara mycket villiga att försöka hjälpa dig att arbeta igenom ätstörningar, även om det bara handlar om att vara där för dig.
  • Lär dig att uttrycka dina känslor högt, och vara okej med de känslor som du har. En av de viktigaste faktorerna bakom många sjukdomar är en ovilja eller oförmåga att stå upp för sig själv och för att fullt ut uttrycka sina egna känslor och preferenser. När detta blir en vana, gör förlusten av påståendet du känner dig mindre värd och mindre möjlighet att gå igenom konflikter och olycka och sjukdom blir en krycka av typer som "beställningar" saker (om än i en mycket skev och ohälsosamt sätt). Vara påstridig handlar inte om att vara arrogant eller självupptagna - det handlar om att låta andra veta att du är värdefull också och förtjänar att värderas i tur och ordning.
 6. 6
  Hitta andra sätt att hantera dina känslor. Hitta positiva försäljningsställen där för att koppla av eller varva ner efter en stressig dag. Tillåt dig själv dessa personliga stunder av stillestånd, fokuserade bara på dig. Till exempel, lyssna på musik, ta en hike, titta på solnedgången, eller skriva i en journal. Möjligheterna är oändliga - hitta något du gillar att göra som slappnar dig att hjälpa dig att hantera skadliga och stressande känslor.
  • Gör något du har länge velat göra, men har ännu inte gjort tid eller arrangemang för att göra. Ta en klass för att lära sig något nytt som du alltid har velat prova, starta en blogg eller hemsida, plocka upp ett musikinstrument, åka på semester, eller läsa en bok eller serie av böcker.
 7. 7
  Jorda dig när du känner utom kontroll. Ring någon i telefon, röra saker nära dig, till exempel ett skrivbord, disk, fluffig leksak eller vägg, eller kramar någon du känner dig trygg med.
  • Lära sig tekniker för att ta bort stress från din nuvarande själv. Meditation är ett utmärkt alternativ, och så är sådana aktiviteter som att ta ett varmt bad, ge dig själv en massage (eller att få någon annan att ge dig en), och öva avslappningstekniker.
  • Få sömn och inleda en hälsosam sömn rutin. Sömn kan återställa både ditt perspektiv och din energi. Om du inte får tillräckligt redan genom stress och oro, utforska olika sätt att förbättra din sömn rutin.
 8. 8
  Var så snäll mot dig själv som du är för andra människor. Titta på människor runt omkring dig som du hittar vacker med alla sina egenheter och ovanlighet, och uppskatta dig själv på samma sätt. Titta på skönheten inom dig istället för att fokusera på brister. Sluta vara så hård på ditt utseende - varje konfiguration av den mänskliga kroppen är ett mirakel, andades ett ögonblick av liv i kontinuum av tid och du förtjänar att vara lycklig och här just nu.
 9. 9
  Lägga undan vågen. Ingen ska väga sig dagligen, ätstörning eller inte. För att göra detta är att kartlägga en orealistisk fluktuation av personlig vikt och att ställa sig upp för en besatthet med siffror istället för att fokusera på den större helheten. Gradvis minska frekvensen av själv vägning tills du bara väga dig varje vecka.
  • Låt dina kläder vara din indikator snarare än din skala. Välj din favorit kläder som är i hälsosam vikt sortiment och använda dem som en barometer för ser bra ut och vara på en hälsosam vikt.
 10. 10
  Ta baby steg och se varje liten förändring till ett hälsosammare själv som ett stort steg i läkningsprocessen. Öka dina matportioner gradvis, utöva något mindre frekvent, etc. Att försöka sluta abrupt kommer inte bara att bli svårare för dig själv känslomässigt, men kan chocka kroppen och orsaka andra hälsoproblem. Återigen, är denna aspekt bäst ske under överinseende av en professionell, såsom ätstörningar specialist.

För dem som har en vän med en ätstörning

 1. 1
  Var uppmärksam på varningssignaler som anges ovan. Om du ser tecken på din vän, tveka inte att kliva in - hennes eller hans tillstånd är mycket allvarligt när dessa tecken är uppenbara och ju förr du kan hjälpa din vän att bekämpa ätstörningar, desto bättre.
  • Utbilda dig på ätstörningar genom att läsa om det.
  • Var beredd på att göra allt du kan för att få den drabbade till lämplig professionell behandling så snabbt som möjligt. Också vara beredda att stödja behandlingsprocessen och att vara en hjälpare eller supporter om det behövs.
 2. 2
  Prata med din vän privat om vad de går igenom, och vad ni har märkt. Var försiktig och framför allt icke dömande. Förklara för dem att du är orolig för dem och skulle vilja hjälpa till på alla sätt du kan. Be dem att föreslå sätt att du kan hjälpa dem.
  • Vara en källa till lugn i deras liv. Undvik att överdriva, visar stötar eller rytande.
 3. 3
  Vara där. Lyssna på deras problem utan dom, och låta dem uttrycka sina känslor utan att känna som om du inte bryr dig om sina problem. Detta kräver verklig förmåga att lyssna och omformuleras eller sammanfatta sina känslor så att de är säkra på att du har både hört och bekräftade sin smärta. Vara stödjande men inte försöker att styra.
  • Se fler tips om aktivt lyssnande.
  • Vara tillgiven, omtänksam och öppen för dem. Älska dem för vem de är.
 4. 4
  Prata inte om mat eller vikt i negativt sätt. Om du går ut för lunch, undvika att säga saker som "Jag vill ha en glass så illa, men jag borde verkligen inte..." Också, inte frågar dem om vad de har eller inte har ätit, hur mycket vikt de har förlorat eller vunnit, och så vidare, och aldrig uttrycka besvikelse i sin viktminskning.
  • Undvik kräva att de går upp i vikt. Det är som ett rött skynke för en tjur!
  • Aldrig förödmjuka eller skylla på lidande för sin ätstörning. Detta är långt bortom viljestyrka.
  • Undvik att skämta om kroppsvikten eller andra saker som din vän kan ta fel väg.
 5. 5
  Håll dig positiv. Ge din vän komplimanger, och bidra till att stärka deras självkänsla i allt de gör, inte bara deras kroppsuppfattning. Ha en beröm-fest när de är runt dig!
 6. 6
  Få hjälp med din vän. Prata med en kurator, terapeut, make eller förälder om de bästa sätten att hjälpa din vän. Som nämnts tidigare, är detta den viktigaste delen av din väns förmåga att återhämta sig, så gör vad du kan för att underlätta den.

För föräldrar och andra vårdgivare och medlemmar hushåll

 1. 1
  Notera de förslag som framgår under avsnittet för vänner. Många av dessa metoder är lika tillämpliga på dem i en position av att ta hand om eller leva med den lidande av en ätstörning. Framför allt, se till att den sjuke blir läkarvård och behandling, om du är juridiskt ansvarig för lidande, då ska du få dem professionell hjälp omedelbart.
  • Merparten av detta avsnitt förutsätter att den sjuke är antingen ett barn eller en tonåring men vuxna barn eller hushållsmedlemmar kan ersätta de flesta av dessa steg också.
 2. 2
  Var lugn och stödjande. Som en familj eller familjemedlem, kommer du att vara i ständig kontakt med barn eller ungdomar drabbade och de behöver veta att du inte är arg på dem eller att du kommer att brista ut i krav varje gång de visas. Detta kan kännas mycket begränsande för dig, men det är en tid för din inlärning så mycket som för den sjuke och du behöver tålamod, mod och en lugn attityd att vara en positiv och effektiv supporter.
  • Visa kärlek och. Den sjuke behöver veta att de är älskade.
  • Stöd terapi process, men försök inte att TUBBA själv in det eller ta kontroll över den. Fråga inte påträngande frågor, löser inte frågan om vikten direkt med den drabbade och om du har specifika frågor, ta upp dem direkt med terapeut eller läkare.
 3. 3
  Upprätthålla ett hushåll av kärlek och omsorg för alla medlemmar. Försumma inte andra människor som en följd av att stödja den sjuke. Om oro och uppmärksamhet riktas mot den sjuke ensam, andra känner sig försummade och den sjuke kommer att känna alltför fokuserade på. Så gott du kan (och förväntar sig alla andra att göra det också), fokus på att skapa en balans i det hushåll som vårdar och stödjer alla.
 4. 4
  Vara känslomässigt tillgänglig. Det kan vara frestande att ignorera, dra tillbaka eller överge lidande om du känner dig hjälplös eller arg över situationen. Dock kommer tillbakadragandet av din känslomässigt stöd skada den sjuke intensivt. Det är möjligt att älska den drabbade och att hantera sina manipulativa sätt effektivt och om du har svårt, prata med terapeuten för förslag.
 5. 5
  Behandla mat som en livsuppehållande, friska och uppfyller en del av hushållet rutin. Om någon i hushållet har mat eller vikt prata besatthet, kommer de att behöva tona det rätt ner. Undvik att prata om vikt eller bantning tvångsmässigt - ha ett samtal till någon familj eller familjemedlem, som gör detta obetänksamt. Dessutom, använd inte mat som ett straff eller belöning vid barnuppfostran. Mat är något som skall värderas, inte ransoneras eller användas som en belöning och om det innebär att hela familjen behöver ändra hur den ser mat, då detta är en bra väg framåt för alla.
  • Uppmuntra den sjuke att lära sig hur man själv vårda snarare än att vara benägna att vårda andra. Har du inte måltiderna lidande laga mat till familjen eller handla för mat själva. Detta kommer bara att uppmuntra dem att förneka sig själva genom att ge allt till andra, som fortsätter de ohälsosamma tankemönster.
  • Försök inte att begränsa den sjukes födointag, såvida du inte specifikt har sagt att göra så av en läkare eller sjuksköterska.
 6. 6
  Var kritisk mot medier meddelanden. Lär barnet eller tonåringen lidande att inte acceptera medier meddelanden direkt. Lär dem kritiskt tänkande och uppmuntra dem att ifrågasätta de budskap som media ger, samt att lära sig att ifrågasätta de meddelanden från kollegor och andra som påverkar dem.
  • Främja en öppen kommunikation från en ung ålder. Lär barnet eller tonåringen att kommunicera med dig öppet och ärligt, och prata med dem på samma sätt. Om de inte känner att de måste dölja något, är en viktig del av ätstörningar redan tagits bort.
 7. 7
  Bygg barn eller tonåring lidande självkänsla. Visa den sjuke att du älskar dem oavsett vad, och ge dem komplimanger och beröm för saker gjorda väl ofta. Om de misslyckas med något, acceptera det och hjälpa dem att lära sig att acceptera det också. I själva verket är en av de bästa lektionerna en förälder eller vårdnadshavare kan förläna hur man lär sig av misstagen och hur man bygger motståndskraft för att försöka igen.
  • Hjälp ditt barn att acceptera och uppskatta sina kroppar. Uppmuntra fysisk träning och självförtroende i sina kroppar från en ung ålder. Förklara betydelsen av flexibilitet och styrka skapas genom övning och hjälpa dem att få en uppskattning av att vara utomhus och i naturen genom att ta täta promenader, cykelturer, vandringar och kör tillsammans. Om du kan, delta i familjen löpning, cykling, triathlon, etc. händelser så att barnen växer upp ser aktivitet som friska och bindning.

Tips

 • Modeller och skådespelare i verkliga livet ser inte så perfekt som de visas på tidskriften täcker. De har att göra professionella up, kläder och kropp konstnärer som gör dem ser mer perfekt än vad de faktiskt är. Dessutom, varje dag ökar historier spiller ut att avslöja hur mycket Photoshopping görs på dessa människor så att de ser overkligt - jämföra dig själv till en tidningen skapade bilden är orättvis mot dig själv.
 • Ät bara när du är hungrig. Ibland känner vi oss frestas att äta något sött när vi är ledsna, uttråkad eller frustrerad, men detta har negativa effekter på vår hälsa och utseende. Anledningen till att du känner behov av att äta godis samtidigt i en viss stämning är att socker och socker-baserade livsmedel innehåller endorfin (ett ämne som framkallar ett tillstånd av lycka och välbefinnande) och när endorfin nivån i kroppen är låg, känner du ofta behovet av att äta något sött. Försök att få din från fysisk aktivitet-öva sport har samma effekt på din lycka nivå, utan negativa biverkningar på din vikt. Om du hittar dig själv carving godis och snacks när du känner ner, kan du lider av känslomässiga ätande (vilket också är en ätstörning).
 • Hitta hälsosammare skönhetsideal än de magra Minnies i mags. Inte strävar efter att se ut som de extremt smala landningsbanan modeller. Fokusera mer på vad du hittar vackra om vardagliga människor.

Varningar

 • Om du känner någonsin frestas att försöka och inte äta på flera dagar i rad eller kasta upp efter att du har precis ätit, sluta. Detta är hur en ätstörning börjar. Du kan inte utveckla en ätstörning om man inte börja utveckla ohälsosamma matvanor, eller hur?
 • Inte äta i flera dagar eller kräkas efter att ha ätit kan sakta ner din ämnesomsättning. Detta innebär att om en dag, du känner för att äta och inte kasta upp, kommer din kropp inte att kunna bränna så mycket kalorier. Det kommer att lagra vad du åt som fett.
 • Om detta blir riktigt allvarligt, få hjälp. Det finns hälsosamma sätt att få och hålla sig smal att långt överträffa ha ätstörningar.

Saker du behöver

 • Mat journal
 • Information om ätstörningar
 • En terapeut utbildad i ätstörningar