Wke

Hur sluta vara vegan

Rethinking the vegan vägen? Här är en artikel som presenterar ett annat perspektiv på frågan som en tankeställare.

Steg

Hur sluta vara vegan. Undersök varför du ifrågasätter veganism.
Hur sluta vara vegan. Undersök varför du ifrågasätter veganism.
 1. 1
  Undersök varför du ifrågasätter veganism. Om det är för att du inte är upp till utmaningen att hitta alternativ, överväga att helt enkelt ändra din inställning. Kanske konsumerar några mejeriprodukter eller äggprodukter medan din på vänners hus eller restauranger skulle fungera för dig. Kanske låta degen balsam i de flesta köpta brödet skulle lindra stress du känner. Är det bara dessert tid som är en utmaning? Prova bär en liten vegan choklad med dig så att du alltid har den överseende när du behöver en liten pick-me-up.
 2. 2
  Undersök varför du blev vegan i första hand. Kanske du har uppkommit för att tro på detta. Eller såg dålig film djurhållning. Kanske du läser att veganer är friskare.
 3. 3
  Läs en del forskning från den andra sidan. En bra start är namnen och länkar finns på denna sida. Low Carb forskning kan också vara användbara avslöja vissa missuppfattningar om animaliska produkter. För mer information om misstolkning av vissa studieresultat, kontakta Byrnes 'artikeln nedan om vegetariska myter.
  • Överväg dina källor. Många vegan hälsa förespråkar (Ornish, Campbell) är anslutna med PCRM, som är ansluten till PETA-ett djur rättigheter organisation.
 4. 4
  Undersök själv. Är du så frisk? Har dina medicinska tester förbättras? Kom ihåg att det finns essentiella fettsyror och aminosyror som är specifika för animaliska produkter. Även om det finns alternativ till vissa näringsämnen (t.ex. järn, b12) vissa människor bara inte kan absorbera dem effektivt i deras vegan formen och är därför inte lämpade för veganism. Soja, en gemensam vegan kött substitut, kan vara skadligt när konsumeras i stora mängder på en regelbunden basis. Tänk på att asiatiska konsumtion av soja är faktiskt ganska lågt, och deras soja jäses för att minska dess skadeverkningar. Soja har visat sig störa sköldkörtelfunktion och dess fytoöstrogener kopplade till fosterskador. BeyondVeg i Länkavdelningen erbjuder personliga vittnesmål och näringsmässiga information som tyder på att vissa människor inte kan vara väl lämpade för strikt veganism på lång sikt.
 5. 5
  Förstå att inte alla djur hålls i hemsk, ohälsosamma förhållanden före slakt. Om du inte har några invändningar mot den förkortade livslängd emissionen eller miljömässiga påfrestningar frågan, kan du köpa kött från små lokala producenter, frigående ägg, vild fisk och så vidare.
 6. 6
  Förstå att det traditionellt sett haft alla kulturer vissa animaliska produkter. Det finns nästan inga kulturer som var helt vegan. De Hunzas används ofta som exempel på vegan ideala människor, och faktiskt, de var mycket friska. Men de var inte veganer! De konsumerade mycket mejeriprodukter i form av getost och även en del kött. Några av världens friskaste kulturer var allätare.
 7. 7
  Överväg att gå vegetarian. Om du har varit vegan under en längre tid, kan det vara svårt att äta kött förutom mjölk, ägg och andra animaliska produkter. Prova vegetarianism tills du känner dig bekväm med det, sedan gå vidare till att äta kött om du fortfarande vill.
 8. 8
  Om du är säker på att du vill sluta vara vegan, börja långsamt. Om du inte har ätit några animaliska produkter för hela ditt liv (eller ens i flera år) plötsligt konsumera kött och mejeriprodukter kan göra dig sjuk. Börja med mat som har lite mjölk eller ägg, och sedan sakta gå över till kött, om du fortfarande vill. Om du känner dig sjuk, kom ihåg att inte pressa dig själv och att det tar tid för kroppen att anpassa sig till smälta olika produkter.

Tips

 • Gör massor av opartisk forskning och besluta själv, är den här artikeln bara tänkt att provocera trodde och bli en språngbräda för vidare forskning för att kontrollera dessa påståenden för dig själv. Det finns möjliga orsaker till att lämna vegan vägen.
 • Länken till Weston A. Price Foundation nedan har många studier om farorna med soja, till en översikt över de olika typer av fetter, och annan forskning stödjer dessa påståenden.
 • Läsa verk av dessa forskare kommer att hjälpa dig att förstå detta alternativa förhållningssätt till nutrition: Ravnskov, Colpo, Cordain, Pris, Enig, Eades, Mercola och Byrnes.
 • Låg Carb forskning är ofta bra för att avslöja vanligt kött och fett relaterade myter hälsa.

Varningar

 • Om du är orolig med hormonet innehåll / hälsa fabriken odlad kött, köpa ekologiskt kött och ägg (kontrollera etiketter för att se om de säger "hormon fri" och "antibiotikum fri").
 • Det vore klokt att övergången till en allätare plan genom grader. Man kan börja med att införa små mängder av mejeriprodukter, sedan ägg och fisk (vara medveten om kvicksilver i större fisk), sedan om så önskas vita och röda kött.
 • Denna artikel är strikt för dem som är missnöjda med veganism oavsett orsak (hälsa, ändrade moral, etc.) och vill driva en allätare kost. Det ger ett annat perspektiv på vegan frågan och tillgång till forskning till stöd i att göra denna övergång.