Wke

Hur man blir en vegan

För många människor, att vara vegan är mer än att bara säga farväl till kött produkter. För många veganer, innehåller denna livsstil anta ett visst tänkesätt som är uppmärksam på djurens rättigheter, behov hälsa, personlig respekt för livet och omsorg om miljön förmåga att föda alla levande varelser. De flesta allätare tänker bli vegan är omöjlig och kan inte ens börja att föreställa sig hur de skulle kunna överleva, än mindre njuta av livet utan typiska smaker de har använts till. Men med en positiv attityd, en önskan att göra en förändring i en hälsosam riktning, och en del kreativitet, är det möjligt att upptäcka en helt ny värld och skörda en mängd fysiska, mentala och känslomässiga fördelar, för att inte tala ekonomiska besparingar.

Steg

Hur man blir en vegan. Undersök vetenskapen bakom näring, livsmedel och hälsa.
Hur man blir en vegan. Undersök vetenskapen bakom näring, livsmedel och hälsa.
 1. 1
  Var tydlig om varför du bli vegan. Detta är en stor förändring i din livsstil, inte att ta lätt som en trend. Ha dina skäl fodrade ut kommer inte bara att se till att du inte slösar din tid och ansträngningar gör något du inte riktigt brinner för, men det kommer också hjälpa dig att hålla fast vid det. Om det finns en särskild uppsats, bild eller citat som förstärker din önskan att bli vegan, skriva ut den och lägga den på en plats där du ser det ofta, som ditt kylskåp.
 2. 2
  Få en fysiskt. Besök din läkare och se till att du är i hyfsad fysisk form. Berätta för din läkare dina planer att bli vegan och fråga om det finns några faktorer att ta hänsyn till med tanke på din sjukdomshistoria. Till exempel, de med anemi måste vara särskilt uppmärksam för att få tillräckligt med järn i sin vegankost.
 3. 3
  Undersök vetenskapen bakom näring, livsmedel och hälsa. Du behöver inte vara en dietist eller läkare för att förstå bakgrunden till hälsosam livsstil, men det hjälper att lägga ammunition till din strävan att vara konsekvent med tanke på möjliga missmod och besvikelse, som du kommer att konfronteras med ofta. Kunskapen hjälper bör du hitta dig själv eller din familj äcklad resultaten av dina experiment. Det finns gott om enkla att läsa material om ämnet. Lära så mycket du kan om kost, mat och hälsa kommer bara göra dig gott.
 4. 4
  Ställ frågor från riktiga människor som är vegan eller hitta en kompis att gå tillsammans med dig i din nya äventyr. Surfa för gemenskaper på nätet eller leta efter en lokal klubb eller grupp i ditt område. Ännu bättre, bjuda in en vän eller familjemedlem att gå med dig eller experimentera med dig.
 5. 5
  Lätthet in det. Gör en plan för att ge upp ett slags icke-vegan mat per vecka. Inte bara kommer det att göra för en enklare livsstil justering, men det kommer också att hjälpa din kropp att göra övergången så smidig som möjligt. Någon plötslig, drastisk förändring i din kost skulle sannolikt utlösa förödelse på din kropp, speciellt om du går från att vara en allätare att vara vegan. Lyssna på din kropp och vara lätt på dig själv. Tvinga inte dig själv att helt ändra allt på en gång utan vägledning. Du måste veta hur man korrekt att ersätta vissa delar såsom protein och fett innan tänker att en chef för sallat är allt du behöver för resten av ditt liv.
 6. 6
  Vet skillnaden mellan levande föda och livlöst produkter konsumeras som livsmedel. Det är mycket svårare för veganer än för vegetarianer. Du vet redan att du inte kan äta ost eftersom kor utnyttjas för att generera mjölken till ost, men visste du att även de flesta ost alternativ innehåller kasein, ett mjölkprotein? Gör din hemläxa och läsa ingrediens etiketter för att förhindra oavsiktlig förbrukning av icke-vegan mat.
 7. 7
  Lär bättre användningsområden för tofu (och sojaprodukter i allmänhet). Det är en bra källa till både protein och kalcium, och du kan förbereda den i en mängd olika sätt, men det är inte så frisk som man kan tro. Det tar lite tid att vänja sig, speciellt om du aldrig har ätit mycket tofu innan, men ge det en chans. Tofu, tillsammans med soja eller ris mjölk och andra icke-kött alternativ, kan vara dina bästa vänner i vegan världen.
 8. 8
  Gör tid att laga mat. De flesta beredda livsmedel kommer att vara off-limits, så oavsett om du gillar det eller inte, du kommer att behöva lära sig att laga mat. Det kommer att ge dig en större samband med din mat, eftersom det kan vara spännande och mycket givande. Inse att smaken och upplevelsen av din mat är lika viktigt som det praktiska i att genomföra den i din livsstil. Var kreativ och välja en rad olika produkter och produkter för att undvika monotoni och tristess. Det finns många veganska kokböcker och webbsajter recept nuförtiden att ge dig inspiration. Investera i dina bästa energier och mentala förmågor till den dagliga uppgiften att laga vegan mat kan förbättra din njutning och tillfredsställelse av omskolning dina smaklökar att njuta nya, även konstiga smaker.
 9. 9
  Belöna dig själv. Efter att lära sig att hantera den extrema makeover i köket, din budget, ditt förflutna tid, din hälsa och ditt utseende, gör det till en vana att unna dig en ny garderob, en semester, eller ett nytt kök.
 10. 10
  Dela din glädje. Det finns inget mer tillfredsställande än att erkännas för glädjande någon annans mage. Behandla någon familj eller vänner till en gourmetmiddag som du själv beredd med alla beslag. Vara en vegan evangelist genom positiv demonstration och hjälpa andra att upptäcka hur de också kan göra att övergången från att äta kött att smaka färska, hela livsmedel.

Tips

 • Ge inte upp! Att vara ihärdig trots dina misslyckanden, är avsmak eller missmod andras styrkan i din vilja att lyckas och leva upp till det du redan vet att vara bäst för dig. Och hatar inte dig själv om du råkar falla och hitta dig själv suger ner en cheeseburger eller två. Förlåt dig själv och unna dig själv regelbundet med en syndfri dessert som läcker tofu cheesecake, beslag och allt!
 • Skratta åt dina misstag och överväga att hålla en dagbok av din nyfunna kärlek.
 • Kom ihåg att många asiatiska livsmedel är vegan-vänliga.
 • Besök vegetariska restauranger och utmana dig själv att lära sina menyer. Om de inte kommer att dela sina hemliga recept med dig, försök att imitera vad du har haft äta genom att söka efter det eller något som liknar det i böcker eller på nätet.
 • Förstå varför du blir vegan. Gör det inte för ytliga skäl.
 • Provtagning en mängd färska frukter och grönsaker, nötter, frön, spannmål, etniska smaker och ändlösa varumärken tillägnad wholefood erfarenheten kommer att lära dig vad du kan införliva i din dagliga mängd läckra måltider.

Varningar

 • Dess bra att komma ihåg att alla inte kommer att stödja dig i ditt beslut att bli vegan. Några familjemedlemmar som tycker om att äta kött kanske inte stöder ditt val. Låt inte deras tankar påverkar ditt beslut eftersom dess att du ändrar, inte dem.
 • Använd inte veganism som ett sätt att maskera anorexi eller andra ätstörningar. Precis som någon diet, kan veganism missbrukas. Lär dig vad din kropp behöver för att vara frisk, och sedan ge dig själv med denna kost.
 • Var medveten om att de flesta läkare får förvånansvärt lite undervisning i kost under läkarutbildningen. Dessutom, de flesta läkare idag fått den utbildning medan veganism stor del förlöjligad av traditionella västerländska samhällen. Om din läkare motsätter sig en vegankost för tydligen ideologiska skäl, så konsultera en dietist (RD), eftersom de är oftast utbildade i växt-baserad kost.
 • Att vara vegan innebär inte nödvändigtvis en är friskare, vara noga med att studera näring ordentligt från objektiva källor innan du fortsätter.
 • Var försiktig med för mycket soja, forskning soja biverkningar, har som senare studier funnit att det kan vara skadligt (genom att jävlas med dina hormoner). Om du baserar din diet på dem, kanske tofu och soja snabbt förvandlas till din värsta näringsmässiga fiender.
 • Överdriv inte dessert och tårta substitut. Även om vegan, kan de göra ändå du överviktig om du overindulge. Allt med måtta.
 • Om att ta Omega-3-tillskott, tänk på att de flesta är gjorda av fiskolja, och är inte vegan. Vegan källor av Omega-3 inkluderar linfrön, linfröolja och valnötter. 1 tsk linfröolja uppfyller dina dagliga behov.
 • Var försiktig med godis, eftersom många innehåller honung eller gelatin.
 • Om du redan har särskilda medicinska tillstånd, alltid rådfråga din läkare först innan man börjar på en drastisk förändring i din kost och livsstil. Fortsätt med försiktighet, och lyssna på din kropp. Detta gäller för någon diet.
 • Eftersom de flesta växter är inte en tillförlitlig källa för B12, kan det orsaka en brist. Du kanske vill överväga att ta en B12-tillskott. Brist i bästa fall kan orsaka betydande trötthet / kraftlöshet. I värsta fall kan det öka risken för hjärtsjukdom och anemi och kan även orsaka allvarliga bestående skador på nervsystemet. Ett bra tips är att dricka två glas nondairy mjölk (1 kopp har 50% av din rekommenderade B12 intag). Kött analoger innehåller också en hel del B12.

Saker du behöver

 • Övergångsbestämmelser livsmedel (veggie hamburgare, pre-made veggie burritos, eller andra färdiga livsmedel), om du väljer att använda dem.
 • Vegan mat, så färska och obearbetade som möjligt (många veganer förespråkar också ekologiska livsmedel).
 • Massor av vatten för att återfukta och avgifta kroppen.
 • Tålamod och en vilja att fortsätta lära.