Wke

Hur man äter hälsosamt som vegetarian

Att anta en hälsosam vegetarisk kost är inte bara ta kött från din tallrik och äter vad som finns kvar. Du måste vidta extra åtgärder för att säkerställa att du ska träffa dina dagliga näringsbehov. En välbalanserad vegetarisk kost består mestadels av vegetabiliska livsmedel, såsom frukt, grönsaker, fullkornsprodukter, baljväxter, nötter och frön.

Steg

Hur man äter hälsosamt som vegetarian. Hitta alternativ för ägg och mejeriprodukter om du följer en vegansk kost.
Hur man äter hälsosamt som vegetarian. Hitta alternativ för ägg och mejeriprodukter om du följer en vegansk kost.
 1. 1
  Istället för att använda vanliga livsmedel pyramid, med en vegetarisk mat pyramid kan vara till hjälp. Denna matpyramiden beskriver olika grupperna av livsmedel och kostval som hjälper bilda grunden för en hälsosam vegetarisk kost.
 2. 2
  Titta in kött alternativ, som tofu, soja eller tempeh. Dessa produkter är numera ofta finns på vanliga livsmedelsbutiker. Några av dem har faktiskt samma smak och textur som kött, medan andra bara har näringsvärde.
 3. 3
  Hitta alternativ för ägg och mejeriprodukter om du följer en vegansk kost.
 4. Mjölk - Drick berikade sojamjölk, rismjölk eller mandelmjölk i stället för komjölk. Några av dessa mjölk kan smaka intetsägande, men vissa företag smak dem med vanilj och de kan vara ganska bra. Kokosmjölk är också bli populär, och har 50 procent mer kalcium än vanlig mjölk.
Smör - När du gör fräs, använda extra virgin olivolja, vatten, grönsaksbuljong, vin eller fettfri matlagning spray istället för smör. För bakverk, använder rapsolja. ost - använder soja ost ägg - För bakverk, kan du använda ägg substitut, vilket är en torr produkt gjord mestadels av potatisstärkelse.
4
Se till att du får alla de näringsämnen som din kropp behöver. Den mer restriktiva din diet, desto svårare är det att få allt du behöver. Du måste vara medveten om att du får alla nödvändiga vitaminer och näringsämnen.
 • Protein - ägg och mejeriprodukter, sojaprodukter, kött substitut, baljväxter, linser, nötter, frön och fullkornsprodukter (se för mer information)
 • Kalcium - mörkgröna grönsaker (spenat, kålrot, grönkål, grönkål och broccoli), tofu berikade med kalcium och berikade sojamjölk, fruktjuicer
 • Vitamin B-12 - mjölk, ägg och ost, berikade spannmål, berikade sojaprodukter, ett vitamintillskott
 • Järn - torkade bönor och ärtor, linser, berikade spannmål, fullkornsprodukter, mörkt gröna bladgrönsaker, torkade frukter
 • Zink - fullkorn, sojaprodukter, nötter, vetegroddar
5
Börja med vegetariska rätter som du redan känner. Gör en lista på några meatless måltider du redan förbereda, såsom spaghetti med tomatsås och en hög proteinhalt pasta vissa företag gör nu. En pasta varumärke, spagetti görs med linser och kikärter. Vegetabiliska stek är också bra, och man kan ersätta bönor i stället för kött för extra protein. (Avresa: Hur man gör High Protein Vegetarisk Ris Sallad här på Google)
6
Gör meatless substitutioner. Välj mat som lätt kan kött-fri med ett par byten. Många rätter får endast kräva en eller två substitutioner!
7
Experimentera med nya måltid idéer. Slå upp vegetariska recept på nätet eller titta igenom vegetariska kokböcker för några idéer. Ju mer variation du har i din vegetarisk eller vegansk kost, desto lättare blir det att uppfylla dina näringsbehov
8
Hitta din lokala jordbrukarna marknaden. Genom att köpa nära hemmet du hjälper lokala bönder, köpa färskare mat, inte betala för transport från utlandet som kan tillåta bekämpningsmedel som förbjudits i USA. Chansen är också bra att de inte är belagda med vax rester så att de ser blanka och inte artificiellt mogna. Smuts på dina grönsaker är inte en dålig sak!
9
Ät dina grönsaker! Grönsaker och frukt ger näring och vitaminer. Försök att köpa från lokala bönder marknader och ekologiskt om möjligt. För bästa resultat, öka din egen. Mörka, gröna bladgrönsaker som spenat och dess likasinnade kolleger tenderar att ha massor av järn. Ät grönsaker som är färgstarka och fräsch. Ju mer färg och variation desto fler vitaminer och näringsämnen du intag. Eftersom de flesta människor tar in mer protein än vad som faktiskt är nödvändigt att du behöver inte oroa dig för att ersätta allt protein du ger upp med kött.
10
Hitta protein och fiber i baljväxter. Bönor är billiga, tillgängliga året runt och lättare att förbereda sig. Linser är möjligen den perfekta maten eftersom de innehåller mer protein pund för pund än biff, inte fett och gott fiber. De är också tillgänglig i flera varianter.
11
Fullkorn är viktigt att någon diet och bör konsumeras vid varje måltid. Ät mycket kort brunt ris, vildris och undvika de smaksatta och par kokt ris mixar. Också lägga till nötter och frön i din kost. De ger hälsosamma fetter. Inte förväxlas med "blandade korn" och et cetera som det bara kan innehålla ett litet urval av hälsosamma korn blandat med bearbetade mjöl. Läs märkningar och titta i den organiska eller hälsokost delen av butiken. Chansen är de kylda bröd har färre konserveringsmedel och kemikalier.
12
Undvik förädlade livsmedel. Även livsmedel som säger att de är berikade inte komma nära den ursprungliga näringsinnehållet i maten. Det betyder helt enkelt de näringsämnen togs ut och bara några sattes tillbaka senare.
13
Drick inte läsk, ens kost. Vissa människor tror att läsk är fyllda med kemiska tillsatser som påverkar din hjärna och kropp och att Nutra-Sweet är extremt ohälsosamt och kan orsaka kramper och symtom på multipel skleros. Splenda är inte lika "naturligt" som etiketten antyder. Gör din forskning. Om du måste sockra du bör använda naturliga och ekologiska socker eller Stevia.
14
Drick soja, ris eller andra icke-ko mjölk. Komjölk är otroligt fet och oftast laddade med steroider och antibiotika.
15
Ät en bra frukost. Prova smoothies, varma eller kalla fullkorn spannmål, frukt och en kopp grönt te eller ekologiskt kaffe. Spannmål bör vara låg sockerhalt, och återigen hög i hela vete och blandade korn.
16
Planera dina luncher och middagar och inte känns som om du måste äta sallader hela tiden. Om du äter sallader försöker att förgrena bort från isberg sallader och skapa mer exotiska sallader med pepprig greener, torkade frukter, ostar och nötter.
17
Titta på deli på dina lokala hälsokostbutiker för stora idéer. Det är ett bra sätt att prova havet grönsaker och vegetariska saker du kanske inte vara bekväm matlagning med som nybörjare.

Tips

 • Saker som squash eller tomater kan enkelt läggas till med vissa nudlar och en liten bit av sås och ost i en lerkruka potten hela dagen för att skapa en välsmakande gryta. Förbered med en liten sallad och en annan grönsak som broccoli eller gröna bönor.
 • Drick mycket vatten.
 • Bygg upp ett stort utbud av squash, tomater, paprika, gurka, morötter, potatis, spenat och sallad gröna, och frukter. Köp inte mer än du kan äta om du köper färskt.
 • För att spara pengar, köpa produkter som är i säsong. Dessa tenderar att vara billigare och av bättre kvalitet.
 • Inkludera Omega-3 fettsyror till din diet. Ett bra sätt att göra det är att lägga jordad linfrö till din spannmål eller smoothie. Linfrö är en rik källa till omega-3-fettsyror (ALA, som kan omvandlas till EPA och DHA). Bästa är att jorda fröna själv med en bländare en del i taget.
 • Överväga att ta en multi-vitamin om du är en picky äta vegetariskt.
 • Prata med din läkare om din kost och se till att du äter rätt sätt för din hälsa behov
 • Tillbringar en stor del av din matpenning på färskvaror från producera avsnitt eller en bondens marknad. (Stöd din lokala ekonomin!)
 • Kolla in den Meatless måndag receptet arkiv för hälsosamma vegetariska recept.

Varningar

 • Läs etiketter. Många gånger, produkter som inte verkar som om de skulle ha köttprodukt i dem gör faktiskt. Grönsakssoppor görs ofta med kyckling eller nötkött lager.
 • Gelatin är tillverkad av ben. Undvik marshmallows och gelatin desserter.
 • Lär dig att undvika vissa E-nummer. Ibland även bröd inte kan lita på! Ta till exempel M & Ms Den innehåller E120 för färgning del av M & Ms rött. Detta görs genom att krossa en massa insekter.