Wke

Hur att bränna fett och hålla sig frisk

Vill du bli av med den envisa överviktig? Följ tipsen i den här artikeln för att bli friskare, smalare och starkare.

Steg

Hur att bränna fett och hålla sig frisk. Undvik modefluga kostvanor.
Hur att bränna fett och hålla sig frisk. Undvik modefluga kostvanor.
 1. 1
  Undvik modefluga kostvanor. Det finns ingen mirakelmedicin när det kommer till viktökning. Undvik särskilt dieter som eliminerar någon mat grupp, du bör konsumera kolhydrater, protein och fett vid varje måltid för att hålla balansen.
 2. 2
  Kom ihåg att fett är inte lika viktigt som kalorier för att kontrollera tyngd. Gå ner i vikt, måste du bränna mer kalorier än du förbrukar. Det är så enkelt är det. Anledningen till att vi har fått lära oss att vara försiktig med fet mat är att de tenderar att ha höga kalorier, men detta ofta får oss att eliminera sunda feta livsmedel, som avokado, oljor och lax, från vår kost i onödan. Se bara till att du äter hälsosam enkelomättade och fleromättade fetter istället för mättade och transfetter.
  • Om du är på en 2000-kalori-per-dagars diet, äter inte mer än 20 gram mättat fett per dag.
 3. 3
  Styrka tåg. Detta innebär att lyfta vikter hemma eller på gymmet i minst 30 minuter åt gången två gånger i veckan. Muscle hjälper påskynda din ämnesomsättning, eftersom kropparna av muskulösa människor bränna mer kalorier även när de är i vila.
 4. 4
  Skär ner på förädlade livsmedel. Stick med alla naturliga livsmedel, som har liten tillsatta konserveringsmedel och kemikalier. Om du inte kan hitta det i naturen, tänka två gånger innan du äter den.
 5. 5
  Gör konditionsträning. Till exempel, intervallträning, vilket innebär alternerande mellan låg-och högintensiv aktivitet, är en snabb och mycket effektivt sätt att förbättra hjärthälsa och uthållighet. Observera att alla över 60 års ålder eller som har hjärtsjukdomar, högt blodtryck, eller artrit bör rådfråga en läkare innan du försöker intervallträning.
 6. 6
  Noggrant överväga att äta oftare. Istället för att ha tre kvadratiska måltider om dagen, många går för 6 mikro måltider för att upprätthålla sin energi och stadiga sina blodsockerhalten samtidigt på en lågkaloridiet. Det finns dock en tendens för människor att rättfärdiga svarvning "mikro måltider" i sessioner skräpmat, forskning har visat att människor ofta konsumerar inte bara fler kalorier, men de tommare när man tar småätande strategi. Känn dig själv väl nog för att göra detta val.
 7. 7
  Sikta på minst 3 till 4 träningstillfällen per vecka i början. När du kommer in i vanan att träna, arbeta upp till 4 till 5 gånger per vecka (eller mer).
 8. 8
  Styr dina portioner genom att äta låg energi-densitet livsmedel. Till exempel är grönsaker och frukter packad med inte bara hälsosamma vitaminer och mineraler, men också en hel del vatten, vilket ger dem en låg energitäthet (dvs. mer substans, färre kalorier). De tenderar också att ha ett högt fiberinnehåll, som inte bara är bra för dig, men också ta längre tid att smälta och att du känner dig mätt längre.
 9. 9
  Drick mer vatten. Vatten är en viktig aktör inom viktkontroll. Förutom att vara en stor del av din kropp, hjälper vattnet spola metaboliska avfall hålla din ämnesomsättning debiteras. Det kan också hjälpa dig att må bättre, så vänta inte tills du känner dig törstig. Börja med att dricka minst en halv gallon (2 liter) vatten varje dag. Människor som är aktiva, lever i varma klimat, erfarenhet vätskeförlust genom feber eller diarré, etc. bör öka sitt intag.
 10. 10
  Ät mer fibrer. En fiberrik kost kan förbättra tarm hälsa, lägre kolesterol, kontrollera ditt blodsocker nivå, och göra dig mindre benägna att äta för mycket. Den rekommenderade fiberintag är 30 gram per dag för män och 21 för kvinnor, efter 50 års ålder, detta hoppar upp till 38 för män och 25 för kvinnor. Några bra källor till fiber är frukt och grönsaker (med huden), fullkorn och baljväxter. Ett sätt att börja är i stället för att dricka apelsinjuice till frukost, äta en apelsin, det får dig att känna fylligare.
 11. 11
  Få en hel natts sömn. Vuxna ska sova 7 till 9 timmar varje natt, barn i skolåldern bör sova 10 till 11. En studie utförd av The European Journal of Clinical Nutrition visade att män som hade 4 timmars sömn förbrukat 500 fler kalorier än de gjorde efter att ha 8 timmars sömn. Var noga med att inte försova sig, men eftersom det har också satts i samband med viktökning.
 12. 12
  Gör en förändrad livsstil. Förutom att göra stora gester, ändra din inställning till vardagliga saker att göra din nya vanor pinne. Park längre bort från affären, ta trapporna istället för hissen, eller trädgården oftare att smyga lite extra rörelse i din dag. Istället för att äta förstrött framför datorn eller TV: n, vilket främjar mindless äta, ställa in tid åt sidan för att långsamt njuta varje måltid.


Tips

 • Det handlar om energibalans, vad du förbrukar i kalorier måste brännas bort med övning!

Varningar

 • När du tränar, inte över-anstränger dig. Se till att stoppa om du verkligen känner att du inte kan gå längre, andas djupt, och dricka mycket vatten. Absolut sluta träna om du får huvudvärk eller en torr hals, vilket kan vara ett tecken på uttorkning och du bör dricka lite vatten omedelbart.
 • Se till att du konsultera en läkare innan du påbörjar någon typ av hälso-plan eller träningsprogram. Orsaken är att du kan påverka din hälsa om du inte har erfarenhet av vad du gör.