Wke

Hur att bryta en platå viktminskning

Du gör allt rätt. Räkna kalorier och lyfta vikter och göra massiva mängder av konditionsträning. En dag inser du att du har slutat att bränna fett. Inte längre kan du passa in i mindre och mindre kläder, skalan är oförändrat i dagar, kanske veckor. Hur frustrerande. Du har träffat en viktminskning platå som lätt kan brytas.

Steg

Hur att bryta en platå viktminskning. Ät bara rätt typ av kolhydrater.
Hur att bryta en platå viktminskning. Ät bara rätt typ av kolhydrater.
 1. 1
  Lura kroppen. Ändra din rutin. Om du slår på motionscykel eller elliptiska, göra något annorlunda. Om du gör samma övningar om och om igen, din kropp "vet" vad som väntar. Det kallas "specificitet utbildning". Om du tränar på ett gym, ändra din cardio rutin genom att hoppa på en trappa-klättrare, ett löpband eller en roddmaskin. Försök tio minuter av intensiv cardio arbete på en maskin och hoppa på en annan och upprepa. Blanda upp din rutin så det är inte en rutin.
 2. 2
  Gå med i en sport. En aktiv idrott är en bra att växla upp din rutin. Sporter som badminton, tennis och basket kommer att arbeta olika muskelgrupper med sidoförflyttning istället för samma tråkiga framåtrörelse på ett löpband eller elliptisk (det är inte att säga att löpband eller elliptisk är inte bra maskiner, men blanda upp det!). Om du inte har ett gym medlemskap och istället få din konditionsträning med jogging, prova att cykla eller simma eller någon annan sådan övning. Det viktiga är att prova något nytt för att "lura" kroppen till.
 3. 3
  Vikt tåg. Ju mer muskelmassa du har desto mer kalorier din kropp behöver för att behålla den. Detta är mycket viktigt och mycket effektivt. Du kan känna dig mer hungrig efter en tunga lyft session, detta är din kropp försöker leverera de nödvändiga kalorier för att öka muskelmassa (tips om hur man handskas med detta senare). Ladies, var inte rädd för att lyfta några tunga vikt. Det finns gott om tjejer på gymmet som kanske ser tunn men är lite mjuk i köttet. Detta kan göra dem vill göra mer cardio för att bränna fett. Detta är en perfekt anledning att slå upp några vikter och tona upp. Ät bara rätt typ av kolhydrater. Det är viktigt att ha kolhydrater i din kost och liv utan dem, som många av oss upplevt i början av 2000-talet med Atkin kost är en smärta. Det som fungerar är att äta "bra kolhydrater." Multi-grain bröd är bra, men har inte mer än ett par skivor om dagen. Poängen är att hålla sig borta från raffinerat socker. Dessa finns i pasta, vitt bröd, kakor och andra sötsaker och alla de saker som vi tror att vi älskar. Även små mängder kan döda din diet så det är bäst att hålla sig borta från dem i första hand. Den goda nyheten är när du eliminera tunga godis från din diet, det tar bara några dagar att inte längta dem längre. De kommer att visas oattraktiv eftersom en sådan diet tvingar dig att göra hälsosamma val i den mat du äter.
 4. 4
  Öka ditt intag av protein. Du måste komplettera något för att skära dina kolhydrater rätt? Protein är utmärkt. Det främjar en stark ren muskelmassa vilket är fördelaktigt för fettförbränning. Protein fyller upp dig bättre än en tung kolhydrat måltid. Detta är en fördel för att minska ditt kaloriintag.
 5. 5
  Ät sex små måltider om dagen. Äta små portioner under hela dagen kommer att hålla din ämnesomsättning igång. Detta är en mycket användbar taktik för att bryta din viktminskning platå. Ät något när du vaknar på morgonen, kanske en liten omelett eller en hög fiber frukostflingor med lättmjölk. Och när du fortsätter hela dagen, mellanmål på några russin eller ost eller något annat naturligt, oförädlade livsmedel. Ganska mycket hålla dina måltider som vanligt, frukost, lunch och middag med en måltid i mellan varje och något för kvällen. Det är inte så viktigt att räkna dina kalorier, men försök att vara en vetenskapsman och ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Vad kan du äta som är liten och kommer att bromsa din hunger för nästa 2 och en halv timme innan nästa liten måltid? Håll det högre i protein, liten i kalorier, och näringsrik. Vasslepulver med Splenda fungerar fint. Du kan få det på någon näring butik. Bara blanda i den rekommenderade mängden på något kallt vatten och det kommer ge dig en söt smak, 90 kalorier protein måltid. Perfekt för upptagna yrkesverksamma.
  • Sikta på att äta en konsekvent mängd kalorier, och spåra ditt kaloriintag regelbundet. Många dieter misslyckas från omåttlighet, som orsakades av en alltför restriktiv diet plan. Istället syftar till en enhetlig kaloriintaget som gör att du kan passa in avlatsbrev som behövs. På så sätt kan du njuta av att äta och samtidigt uppnå dina mål viktminskning.
 6. 6
  Ändra din långa konditionspass till kortare mer intensiv intervallträning. Konventionella myten påstår du måste delta i ett visst "fettförbränning" zon för att förlora kroppsfett. Stale, långa, tråkiga cardio faktiskt hålla människor fastnat i sina platåer. Istället för favör sprint intervallträning sätta en ny utmaning för kroppen. Göra denna förändring kommer att vitalisera anpassning respons. Initiera intervallen genom att införliva en minut skurar av intensiv aktivitet sedan återgå till en normal takt i en till två minuter. Forskning har visat att du kommer att avsevärt höja pulsen under och upp till 6-9 timmar efter träningen, vilket bränner fler kalorier under och efter träning.

Tips

 • Hålla hydratiserade. Vatten är bra för dig, det renar kroppen från gifter och kommer att göra dig mindre hungrig under dagen. Håll dig borta från sportdrycker, de är bara tomma kalorier.
 • Få 8 timmars sömn och begränsa stress är en säker eld sätt att initiera processen viktminskning.
 • Håll din utöva konsekvent, hoppar mening inte ut på träning. Anslås till din viktminskning genom att lyfta varannan dag och gör cardio minst fem gånger i veckan, ännu mer om du verkligen vill ha resultat.
 • Gör din styrketräning innan din konditionsträning. Du kommer att använda upp dina glykogen butiker gör styrketräning och när du går vidare till cardio, kommer din kropp att använda dina fettdepåer som bränsle.

Varningar

 • Var noga med att ha en blandning av hälsosamma livsmedel. Växla upp dina frukter och grönsaker. Lär dig att laga hälsosam mat som är högre i protein och lägre i kolhydrater. Det är viktigt att få alla de näringsämnen du behöver.