Wke

Hur att få sova och känna utvilad på morgonen

När du kommer hem från en lång dag på jobbet kanske du upptäcker att du är utmattad och längtar efter din säng. Dock är chansen, när du kommer dit du inte kommer att kunna sova, vara det på grund av en racing sinne eller fysiskt obehag. Även om du får massor av sömn, kan du finna dig groggy på morgonen.

Steg

Hur att få sova och känna utvilad på morgonen. Lämna dina bekymmer bakom dig.
Hur att få sova och känna utvilad på morgonen. Lämna dina bekymmer bakom dig.
 1. 1
  Lämna dina bekymmer bakom dig. En racing sinne kan göra det svårt att få sova. Innan du beger dig till sängs, ta hand om alla de saker som du har möjlighet att som annars skulle tynga ditt sinne. Det kan även hjälpa om du gör en lista över saker du behöver göra för nästa dag. Detta, förhoppningsvis, kommer att eliminera alla "Åh, jag kan inte glömma att få min olja förändrats!" tankar som kan bombardera dig när du ser fram emot en god natts sömn. Gör denna del av din sänggåendet rutin så att du kan sova lugnt!
 2. 2
  Hjälp din kropp varva ner. Ett bra sätt att slappna av innan du går till sängs det ta ett varmt bad eller dusch. Det finns många tvålar och tvättar kroppen som är speciellt framtagen för att hjälpa dig att slappna av. Några av dessa kommer att vara uppenbara med sina namn, ofta med ord som lugn, lugnande och lugnande. Passande namnet eller inte, dina bästa val för lugnande dofter är lavendel, vanilj, ingefära, bergamott, sandelträ, kamomill och jasmin.
 3. 3
  Milk Thistle är ett supplement som sägs av naturläkare för att ge "lever support". (Det finns några vetenskapliga bevis för detta: mjölk tistel har visats ( http://www.sciencedaily.com/releases/2009/12/091215172325.htm.) för att hjälpa kemo patienter undvika några levertoxicitet) Med mjölk tistel för en några veckor då och då kan väl hjälpa dig vaknar känslan anmärkningsvärt klar och fräsch.
 4. 4
  Ta en drink. Innan sängen bör du också ha något varmt att dricka all denna förberedelse är menat för dig att slappna av så att det är lättare för dig att somna. Drycken har du inte bör vara något som du tror att alla är med, kan det vara lite varmt te med mjölk (anledningen till det är inte varmt te är att du inte vill börja svettas innan du sover eftersom dessa extra värme kan göra det svårt att sova, och även du inte vill spilla på dig själv och bränna!) eller bara lite varm mjölk eller varm choklad.
 5. 5
  Tömma blåsan. Efter din drink du kanske vill gå på toaletten eftersom du inte vill förstöra din sömn genom att behöva gå upp under natten, så glöm inte att tömma blåsan innan du går till sängs!
 6. 6
  Gör det bekvämt för dig. När du har lyckats gjort allt det viktigaste är att se till att du har på något du tycker är bekväm, inte något som du tycker är en säng tid outfit. Att vara bekväm i ditt nattlinne eller pj är viktigt, inte bära något som kommer att få dig gungade och vrida hela natten.
 7. 7
  Uppdatera själv. Om du känner att du hade en god natt sömn, bara vakna upp och slappna av.
  • När du stiger upp på morgonen det bästa man kan göra är att bara gå rakt upp och har en varm ångande dusch, vaknar detta verkligen dig att se när du kommer fortfarande att vara i dina sömniga steg. När du är klar gå och borsta tänderna. Du kommer nu att känna helt ren och klar för den kommande dagen.
  • Att ha en varm dryck efter detta ska göra dig ännu mer livlig, men glöm inte frukost: den viktigaste måltiden på dagen. Om du inte har det, kommer du att upptäcka att du kommer att småäta med 11:00.
  • Att ha musik på i bakgrunden är alltid en bra idé eftersom musik bara tenderar att få människor att må bra, så ha det spela på morgonen medan du klär borde lämna dig på gott humör.
  • Gör yoga eller meditera - Detta är användbart innan du går till sängs, och när du vaknar. Försök att göra det efter ett bad innan du går till sängs, eller innan duschen du tar för att känna sig utvilad på morgonen.
  • Stretch - Stretching på morgonen eller innan du går till sängs hjälper dig att mjuka upp spända muskler och känner sig mer bekväm under hela dagen. Träna inte innan sängen ändå. Detta kan leda till att du stanna uppe längre, på grund av ökat blodflöde och ökad hjärtrytm.

Tips

 • Ta ett varmt bad eller dusch.
 • Klä sig bekvämt.
 • Försök att ha någonting på hjärtat - allt du behöver göra klar
 • Gå på toaletten, så att du inte kommer att behöva gå upp på natten.
 • Ha något varmt att dricka.
 • Ha en varm dusch, som kommer att väcka dig och att du känner dig fräsch redo för en dag i förväg.
 • Etablera en bra säng tid och en bra tidig morgon rutin.
 • Ha en varm dryck och definitivt äta något. Inte bara är det bra för din hälsa, men det gör att du mår bättre.
 • Försök att ge dig själv en ansiktsmassage, genom strök försiktigt upp och ner nacken och runt ögonen.
 • Ha lite musik spelar - det behöver inte vara mycket högt, men något som får dig att le och hjälper dig att koncentrera.

Varningar

 • Stäng av och ställa ut eventuella externa distraktioner.
 • Unnar i läsk, sockrade drycker, kaffe, eller några "hårda drinkar" av det slaget. Prova att dricka ett trevligt stort glas vatten.
 • Har du inte din dusch temperaturen är för hög, men också vara noga med att inte ha det för lågt, eftersom den plötsliga förändringen av extern kroppstemperatur kommer sannolikt väcka dig.