Wke

Hur att framkalla kräkning

Du kanske vill framkalla kräkning om du har svalt något giftigt. Om du eller någon annan har intagit gift, måste du ringa din giftcentral omedelbart på 1-800-222-1222 innan du framkalla kräkning. När du har ingen aning om vad personen förtäring, bör du undvika att framkalla kräkning tills du pratar med Poison Control. Om personen inte andas, blir dåsig, är extremt upprörd eller har kramper, ring 9-1-1.

Steg

Hur att framkalla kräkning. Sätt ditt pek-och långfingret i personens mun.
Hur att framkalla kräkning. Sätt ditt pek-och långfingret i personens mun.

Metod ett: förmå gag reflex i någon annans

 1. 1
  Öppna offrets mun. Återigen, se till att hans eller hennes huvud pekar nedåt för att förhindra kvävning.
 2. 2
  Sätt ditt pek-och långfingret i personens mun. Placera fingrarna på tungan och röra sig längs tungan med fingertopparna mot baksidan av personens hals.
 3. 3
  Tryck nedåt med fingertopparna när du rör på baksidan av personens hals. Om det inte framkalla kräkning och sedan kittla baksidan av personens hals med fingertopparna.
 4. 4
  Tvätta händerna. Om personen kräks på huden, måste du se till att tvätta händerna noggrant med varmt vatten och tvål.

Metod två: att använda ipekaksirap

 1. 1
  Ge personen eller dig själv en dos av ipecac beroende på din ålder. Varnas dock som ipecac är ett gift som inte längre används som kräkmedel. Vuxna får 2 matskedar, och barnen får en matsked. Barn yngre än 1 bör aldrig använda ipekaksirap.
  • Ipekaksirap är ett gift som används för att framkalla kräkning. I mitten av 20-talet, var det ett gemensamt hushåll objekt förvaras i medicinskåp ifall ett barn (eller en vuxen) som behövs för att kräkas.
  • Forskarna rekommenderar inte att använda ipekaksirap längre, även om du kan få tag på den. Den svåra kräkningar som orsakas av ipecac kan minska effekten av andra läkemedel som intas för att motverka effekterna av intaget gift. Andra studier tyder på att ipecac gjorde lite för att hjälpa patienter som av misstag svalde giftet.
 2. 2
  Följ ipecac sirap med 4 till 5 glas vatten.
 3. 3
  Håll personens huvud sänkt för att förhindra kvävning. En vuxen eller ett barn kan ligga över en säng med hans eller hennes huvud hängde över kanten eller gå ner på knä med huvudet böjt om utomhus. Alternativt kan du drapera ditt barn över knät med barnet nedåt.
 4. 4
  Placera en fodrad skål eller fodrad papperskorgen under personens ansikte att fånga kräkas. Om du inte vet vad som finns i offrets mage, kan sjukhuset kunna ge bättre behandling genom att analysera spyor som du samlar.
 5. 5
  Håll personen lugn. Se till att den förgiftade personen är varmt och lugnt. Om du märker att personen slutar andas, utför sedan andas start räddning.
 6. 6
  Vänta offret att kräkas. Om du väntar 20 minuter utan resultat, sedan gå vidare och framkalla kräkning genom att stimulera personens gag reflex.

Metod tre: att framställa en senap lösning

 1. 1
  För en senap lösning, blanda ihop senap och varmt vatten. En matsked senap spridda i en kopp varmt vatten kommer att skapa en annan kräkmedel.
  • Det finns få vetenskapliga bevis som tyder på att denna lösning är effektiv och säker. Det anses vara en obekräftad hem rättsmedel och bör behandlas som sådan.
  • Om det varma senap vatten låter oaptitlig, det är därför det är tänkt att få dig att kräkas. Försök att klämma näsan eller hålla andan medan du dricker lösningen om det är för svårt att få ner det.
 2. 2
  Drick senap lösning snabbt.
 3. 3
  Vänta 20-30 minuter för kräkning ska börja gälla. Om kräkning inte ske organiskt, aktivera gag reflex med två fingrar.

Metod fyra: att framställa en saltlösning

 1. 1
  För en saltlösning eller saltvatten, blanda lösning tillsammans salt och varmt vatten. 3 tsk salt i 16 gram varmt vatten skapar en bra kräkmedel.
  • Särskild försiktighet måste iakttas med salt vatten när den används som ett kräkmedel. För mycket av det kan potentiellt vara dödligt.
 2. 2
  Drick saltlösningen snabbt.
 3. 3
  Vänta 20 till 30 minuter för kräkning ska börja gälla. Om kräkning inte ske organiskt, aktivera gag reflex med två fingrar.

Metod fem: titta på någon annan kräkas

 1. 1
  Förstå att titta på någon annan kräkas kan framkalla kräkning. Forskarna kallar detta sympati kräkningar. Sympati kräkningar kan förekomma även om det indirekt kräkningar part inte har en sjukdom som direkt part.
  • Använd endast denna metod efter andra säkra metoder har misslyckats och du har kallat dessa yrkesgrupper.
 2. 2
  Be någon att kräkas. Det säkraste och mest effektiva sättet att göra detta är att aktivt gag reflex genom att trycka ner på deras pharyngeal reflex.
 3. 3
  Vänta tills personen att kräkas. När personen inte kräkas, kan det utlösa sympati kräkningar från den person som vill kräkas.

Tips

 • Övervaka tillståndet för offret efter kräkningar, kanske eftersom kräkning inte bort alla skadliga ämnen från kroppen. Även om du har lyckats fått personen att kräkas, måste personen fortfarande läkarvård.
 • Om du vet vad gift offret förtäring, hålla flaskan och ge den till ambulanspersonalen. All information som du kan ge ambulanspersonal kommer att se till att ditt offer får bästa möjliga behandling.
 • Ta inte medicinen när du inte behöver.

Varningar

 • Om du framkalla kräkning på en regelbunden basis som ett sätt att sänka din vikt, eller om du omåttlig på enorma mängder mat och sedan "rensa" (kräkas) att få maten ur ditt system, då kanske du lider av bulimi. Långsiktig kräkningar kan orsaka uttorkning, skador på tandemaljen eller permanent skada på matstrupen. Om du tror att du har en ätstörning som bulimi, måste du prata med någon, antingen en kurator eller en läkare genast.
 • Framkalla aldrig kräkning om:
  • Ditt offer har svalt ett rengöringsmedel eller något som är mycket sur eller alkalisk. Kemikalierna kan allvarligt bränna hals och mun om du gör personen kräkas.
  • Offret svalde en oljebaserad produkt. Om personen kräks, då röken som kommer upp kan inandas och kan orsaka lunginflammation.
  • Den personen är förvirrad eller verkar groggy
  • Den personen är ett barn som är för ung för att följa anvisningar
  • Du är i tvivel. Om du inte vet vad de ska göra, antingen ringa Poison Control eller ring för akut medicinsk hjälp.
 • Hoppa Ipecac sirap om:
  • Den personen är gravid
  • Personen har hjärtsjukdom
  • Offret har mag-tarmkanalen problem som magsår, Crohns sjukdom eller infektioner
 • Allvarliga allergiska reaktioner kan förekomma hos vissa människor som konsumerar ingredienserna i Ipecac.