Wke

Hur att göra ingenting

Behöver du mejsla tid av din dag att vara stilla? Här är hur man kan stoppa en gång i en stund och bara göra ingenting.

Steg

Hur att göra ingenting. Schemalägg lugn stund.
Hur att göra ingenting. Schemalägg lugn stund.
 1. 1
  Schemalägg lugn stund. Oavsett om det är en timme, en dag, en vecka, en månad eller ett år för att göra ingenting, avbryta alla dina möten för den block av tid. Håll ditt möte och inte flaga ut på att göra ingenting. Ställa undan lite ledig tid att göra ingenting på en regelbunden basis är mycket hälsosamt för ditt sinne, kropp och känsloliv, särskilt om du upptäcker att du verkligen bär själv tunn.
 2. 2
  Hitta en lugn, privat plats. Gå någonstans du kan undkomma trycket som oftast tynger dig. Detta kan vara ditt sovrum, på bakgården, eller en lokal park. Om du bor i en liten lägenhet, avsätta ett hörn av ett större rum med golv kuddar, ett mjukt doftande ljus och kanske en mysig kasta. Varhelst det är, se till att du kan känna dig bekväm och lugn.
 3. 3
  Ställ in ett alarm av något slag för att gå ut när din "ingenting" tid är över. På så sätt behöver du inte att ständigt titta på och räkna minuter och du kommer att kunna fokusera mer helt på att göra ingenting.
 4. 4
  Koppla. Stäng av din mobiltelefon, arbete telefon, PDA, Blackberry, dator, radio, tv, iPhone och alla andra sätt att skicka eller ta emot samtal eller meddelanden. Dessa distraktioner bara kommer att hålla dig från att njuta av ingenting.
 5. 5
  Sitt själv. Känn vinden, solen i ansiktet, stolen röra botten. till prasslet av träden, fåglarna kvittrar, vatten som rinner. Tänk inte på det förflutna eller framtiden. Undvik frestelsen att slå på TV: n,, skriv ett meddelande till dig själv, få en bit mat, eller något annat. Det enda du ska göra är att gå på toaletten (om det behövs).
 6. 6
  Lär dig att meditera. Rensa ditt sinne av alla tankar på arbete, bekymmer, familj etc. genom att helt enkelt låta dem gå. Att göra detta inte bara gör att din kropp att göra ingenting, men din hjärna också. Men bli inte orolig om du bor på saker ändå. Frigöra ett sinne är faktiskt mycket svårt att bemästra, och ofta kräver stor disciplin (buddhistmunkar, till exempel ägna hela sina liv för att befria sina sinnen). För nu, kasta dina bekymmer så mycket du kan och frossa i att känna lättare och mindre belastade.
  • Hitta en meditativ aktivitet. Vissa människor tycker att det är lättare att undvika obehagliga tankar om deras sinne är fokuserat på en rote aktivitet. Försök ordna en Zen trädgård, eller delta i en repetitiv aktivitet, såsom virkning. Uppmärksamma bara vad händerna gör, och låt inte andra tankar för att göra intrång.
 7. 7
  Öva progressiv muskelavslappning. Denna process kan hjälpa dig att uppnå djup avslappning samtidigt som ingenting. Fokus på avkopplande varje muskelgrupp, från ansiktet till fötterna, långsamt och med regelbundna, jämna andetag.
 8. 8
  Återuppta dina normala aktiviteter långsamt. När din tid att göra ingenting är över, försiktigt åter fördjupa dig i din vanliga rutin. Promenad tillbaka till arbete i ett lugnt tempo, eller byta din telefon, dator eller andra enheter igen en efter en. I bakhuvudet, försöka behålla en del av den fred som kom med att göra ingenting.

Tips

 • Kom ihåg, det finns ingen skuld i att ge dig själv lite privat driftstopp. Hur ofta du gör ingenting är upp till dig, men det bör vara en rofylld upplevelse.
 • När du blir bra på att göra ingenting, kan du använda denna nyfunna tid och energi på att tänka på saker, istället. Detta skulle inte göra "ingenting", men funderar samtidigt stänga ute världen. Fokusera på en sak på detta sätt kommer att hjälpa dig att koncentrera dig bättre än att ha ditt sinne zooma över en miljon tankar en minut.

Varningar

 • Om du är utmattad när du försöker att göra ingenting, kan du hamna somna. Om detta händer, överväga att lägga mer sömn i din dagliga rutin.
 • Vid första du kan känna dig nervös, ledsen och rastlös. Försök att slappna av och förstå att inte göra någonting betyder inte att du är improduktiva eller oansvarigt. Tänk på att du gör detta för att rensa ditt sinne och i slutändan förlänga ditt liv så att du kommer att ha ännu mer tid. I slutändan kommer att ställa tid avsatts för att ladda batterierna gör dig mer produktiv, kreativ, och mer kan koncentrera sig på lång sikt, och det är väldigt bra för arbete, skola eller andra områden i ditt liv.