Wke

Hur du sänka dina chanser att få cancer

Det finns många faktorer som går in i att orsaka cancer hos en individ. Genetik är en stor faktor, eftersom det har visat sig att cancer körs i en familj. Varje typ av cancer har en annan riskfaktor. Leva en hälsosam livsstil, men kommer att minska dina chanser att få cancer.

Steg

Hur du sänka dina chanser att få cancer. Undvik potentiellt cancerframkallande ämnen, såsom formaldehyd (som finns i bilavgaser och tätningsmedel produkter) bensen, asbest och många andra.
Hur du sänka dina chanser att få cancer. Undvik potentiellt cancerframkallande ämnen, såsom formaldehyd (som finns i bilavgaser och tätningsmedel produkter) bensen, asbest och många andra.
 1. 1
  Undvik potentiellt cancerframkallande ämnen, såsom formaldehyd (som finns i bilavgaser och tätningsmedel produkter) bensen, asbest och många andra. För det mesta, försöker undvika bil rök och liknande föroreningar luft. En regering godkänd lista över cancerframkallande ämnen kan finnas i källor och citeringar.
 2. 2
  Använd inte tobak. Inte rökning är en av de viktigaste vård-beslut du kan göra. Det kan minska risken för flera cancerformer, inklusive lunga, matstrupe, struphuvudet (struphuvudet), mun, urinblåsa, njurar, bukspottkörtel, cervix, och mage. Varje gång du röker en cigarett, andas du mer att 60 ämnen som kan orsaka dina celler till cancerceller
 3. 3
  Få mer D-vitamin. Färska studier visar att människor med massor av vitamin D i blodet är fyra gånger mindre risk att utveckla cancer. Den korrekta dosen av vitamin D är fortfarande debatteras, och vissa författare föreslår så mycket som 4.000-5.000 IE per dag för att få full nytta av vitamin D. (Även se till att inte överskrida överlägset detta belopp, eftersom du kan överdosera vitamin D)
 4. 4
  Ät en mängd olika hälsosamma livsmedel. Även om detta inte är en garanti, kan en hälsosam kost minskar din risk att få vissa typer av cancer. Enligt Mayo Clinic, är ca 30% av cancer relaterade till frågor om kost, inklusive fetma.
 5. 5
  Ät ett överflöd av livsmedel från vegetabiliska källor. Ät minst fem portioner frukt och grönsaker varje dag. Också, äta fullkorn och bönor. Gröna och mörkgula grönsaker, bönor, sojabönor produkter grönsaker som broccoli, brysselkål och vitkål kan bidra till att minska din risk för kolon-och magcancer. Köp frukt och grönsaker ekologiskt odlade. Icke-ekologiska frukter och grönsaker som har en tunn hud absorberar bekämpningsmedel. Dessa bekämpningsmedel kan orsaka cancer.
 6. 6
  Begränsa mättat fett. Valde fettsnåla eller fettfria livsmedel. Fettrik kost kan öka risken för cancer i prostata, kolon, och livmodern. Ett sätt att begränsa ditt intag av mättat fett är att begränsa din köttkonsumtion och inkluderar mer meatless måltider i din kost. Meatless måndag är en nationell folkhälsaaktion samband med Johns Hopkins School of Public Health som uppmuntrar människor att ge upp kött en dag i veckan till minskad risk för hjärtsjukdomar, vissa cancerformer, fetma och diabetes.
 7. 7
  Håll dig aktiv och bibehålla en hälsosam vikt. Forskning tyder på att träna regelbundet också kan spela en roll för att förebygga cancer och andra sjukdomar. Övervikt är en riskfaktor för vissa cancerformer, så det är viktigt att behålla en hälsosam vikt för din längd, ålder, kön, etc. Fysisk aktivitet, tillsammans med en hälsosam kost, kan hjälpa till att sänka risken för vissa typer av cancer. Försök att vara fysiskt aktiv i 30 minuter eller de flesta dagar i veckan. En studie har visat att sitta under långa perioder kan sätta dig på högre risk för vissa cancerformer.
 8. 8
  Skydda dig från solen. Hudcancer är en av de vanligaste typerna av cancer och också en av de mest förebyggbara. Undvik att vara ute under tiden som solen är som starkast. Om du behöver vara ute, täcka upp med solkräm, hattar och solglasögon och stanna i skuggan.
 9. 9
  Få dina vaccinationer. Vissa cancerformer är förknippade med infektioner som kan förebyggas med skott. Hepatit B kan öka risken för levercancer och HPV (Humant papillomvirus) kan leda till livmoderhalscancer. Var noga med att tala med din läkare om vad som är rätt för dig.
 10. 10
  Se din läkare regelbundet och få skärmad. Detta kan leda till tidig upptäckt och öka din chans till lyckad behandling.
 11. 11
  Minska stressen. Forskarna är stressade priser löper högre risk för cancer.
 12. 12
  Undvik socker. Överskott av socker och kolhydrater har kopplats till bröstcancer och all cancer själv genomgår en jäsningsprocess som process som kräver överskott av glukos för att trivas.
 13. 13
  Drick mycket vatten. Joniserat basiskt vatten från en vatten jonisator tros av många läkare och forskare att bidra till en alkalisk intern miljö där sjukdomen inte kan frodas. Det rekommenderas att du dricker minst halva din kroppsvikt i gram per dag.
 14. 14
  Ät en kost rik på antioxidanter som betakaroten, vitamin C och E-vitamin.
 15. 15
  Eliminera härdade fetter. Undvik helt fett som kemiskt har förändrats, vilket ger sk transfett. Denna typ av fett är ofta i margarin, kakor, snacks, snabbmat och andra färdiga livsmedel.
 16. 16
  Gör gröna grönsaker del av varje måltid. Snack på råa grönsaker, särskilt de korsblommiga ones (kål, broccoli, etc
 17. 17
  Speciellt inkluderar röda frukter som jordgubbar, körsbär och tomater i din kost, eftersom de innehåller kemikalier fullmatat med antioxidanter lykopen.
 18. 18
  Få ditt hem testas för radon (även om hemmet är ny). Detta kan minska risken att få lungcancer. Radonhalter når 4 picocuries eller högre bör lösas av en certifierad radonmitigationsystem entreprenören så snart som möjligt.

Alternativa & unsourced tips

 • Se till att du får tillräckligt med kalcium.
 • Börja äta lin. Linfrön innehåller två cancer-förebyggande föreningar: omega-3 fettsyror och lignaner som kan minska risken för bröstcancer och tjocktarmscancer. Lägg linfrön till dina frukostflingor. Du kan också använda linfrön måltid, som du kan köpa eller affären eller göra på egen hand med en kaffekvarn. Linfrömjöl blandar väl i smoothies eller så kan du strö den över yoghurt och flingor.
 • Ät andra anti-cancer näringsämnen: Selen, acidophilus, vitlök och grönt te.
 • Motion i minst 30 minuter varje dag. Fysisk aktivitet kan minska din chans att få vissa typer av cancer med minst 50%. Välj en fysisk aktivitet som du tycker om.
 • Skär ner på alkoholkonsumtionen. Dricka alkohol kan leda till förändringar i kroppen som kan leda till cancer. Diskutera hur alkohol kan påverka dig med en sjuksköterska eller läkare.
 • Använd inte någon form av tobak. Om du röker, försök att sluta. Fortsätt att försöka! Det är möjligt. Över 1.000 européer sluta för gott varje dag.
 • Gör inte livsmedel eller drycker som är kända för att innehålla cancerframkallande ämnen. Gör inte te eller rot-öl från rötterna av Sassafras anläggningen, eftersom dessa innehåller safole som kan vara cancerframkallande. Begränsa din användning av muskot, som safole är en mindre beståndsdel av denna krydda liksom.

Tips

 • Om du behöver en mer djupgående förståelse för hudcancer med bilder, försök sedan den illustrerade guiden av Rona M. Mackie
 • PH (sura nivåer) av cancerceller är på den sura sidan jämfört med normal kropp pH på 7,4-7,6. Var noga med att hålla kroppen basisk i stället för sur.
 • Anti-cancer grönsaker omfattar följande: broccoli, brysselkål, kål, blomkål, aubergine, gröna bönor, grönkål, rödlök, paprika, rädisor och tomater.
 • Börja långsamt. Välj två av dessa steg och sedan gradvis gå vidare till andra. Du ser fördelar så fort du börjar.
 • Överväga att ta dagliga tillskott av C-vitamin (500 mg), kalcium (500 mg), Linfrön (marken linfrön) (30 gram), acidophilus pulver (1 tesked), E-vitamin (200 IE), selen (100 mikrogram).
 • En annan bra läsning är, "The Little Book of Cancer av Ol Lady Leap". Det talas om saker vi gör för oss själva som kan orsaka cancer och diskuterar några förebyggande metoder.
 • Förstå vad asbest är genom att studera asbest bilder för att identifiera asbest föroreningar (byggmaterial i ditt hus / kontor och asbest produkter) och rengör det från din omgivning.

Varningar

 • Oroa dig inte om att få cancer, eller du kommer att sluta med ångest.
 • Även solljus är bra, se till att du inte får för mycket solljus eller du kan faktiskt öka risken för att få cancer.
 • Inte alla rökare får cancer, men inte röka kommer att sänka din chans att få lungcancer.
 • Bara för att du är aktiv eller tunna betyder inte att du inte kommer att få cancer.
 • Kom ihåg innan du använder marijuana för att förebygga cancer, att det är olagligt i många länder och med nu, och du kan bli föremål för åtal om de fastnar.
  • Även marijuana inte är kopplat till att orsaka cancer, innehåller det fortfarande omkring 200 carcinogener (medan tobak innehåller 599 kända cancerframkallande ämnen).
 • Vanligt kranvatten kan öka dina chanser att få cancer. Kontrollera att du har eller får ett vattenfilter eller luftrenare för att ta ut de dåliga kemikalier i kranvatten.
  • Betakaroten och vitamin A-tillskott kan öka risken för storrökare att få lungcancer och andra cancerformer som orsakas av rökning, enligt resultat från epidemiologiska studier. Däremot ökar dessa vitaminer i maten inte denna risk. Det är oklart vilken effekt betakaroten har på lungcancer i kombination med andra kosttillskott eller av icke-rökare. Resultaten från dessa studier är också kontroversiell.
 • Bara äta en hälsosam kost, som du väljer.
 • Din hälsa påverkas av många faktorer. Efter inrådan nämns ovan kommer inte garantera att du aldrig kommer att få cancer, men det är ett bra sätt att sänka dina chanser att få cancer eller andra sjukdomar.
 • E-vitamin tillskott verkar kunna skydda mot cancer, men tunga vitamin E mängder kan faktiskt öka risken att få hjärtproblem och stroke.
 • Cancer genomgår en jäsningsprocess som process och kräver socker (ja, även "naturliga" sockerarter) att växa. Detta är faktum och stöds av Nobel vinnaren Otto Warburg forskning. Se länken "låg-carber 'nedan för studier med bevis på detta.
 • Tala med en läkare eller en sjuksköterska innan efter ett tips om att det kommer att leda till en stor förändring från dina vanliga aktiviteter.
 • Ingen av de nämnda vitaminerna har visat att hålla dig säker från cancer.
 • Det enda som är känt är att solens strålar orsakar hudcancer när du utsätts för dem under lång tid.
 • Att förebygga livmoderhalscancer, medan Gardasil, kondomer och preventivmedel kan rekommenderas, är det bästa sättet att undvika det att inte ha sex alls!
 • Ingen vet vad som orsakar cancer. Det finns många tankar om orsaker, men det finns också olika teorier om att äta olika livsmedel. Om någon verkligen visste säkert orsakerna till cancer, skulle det ha varit ett piller för att eliminera den helt.