Wke

Så för att minimera cancerframkallande acetaldehyd exponering från alkoholdrycker

Acetaldehyd är en möjlig cancerframkallande (cancerframkallande) förening som förekommer naturligt i alkoholhaltiga drycker och många livsmedel såsom bananer och yoghurt. Det kan också tillsättas till frukt-smaksatta livsmedel.
Även om Center for Disease Control inte har hittat acetaldehyd vara cancerframkallande, kan det vara klokt att begränsa din exponering för detta naturligt förekommande kemisk förening som normalt finns i alkoholhaltiga drycker. Detta är ännu viktigare, eftersom acetaldehyd förekommer i alkoholhaltiga drycker och bildade från etanol endogent har nyligen klassats av IARC som en grupp 1 cancerframkallande för människor.
Det finns en möjlighet att alkoholhaltiga drycker kan orsaka cancer i munhålan, matstrupen, magen, och andra komponenter i mag-tarmkanalen. Lyckligtvis kan människor som tycker alkoholdrycker begränsa sin exponering för acetaldehyd.

Beträffande vetenskapliga referenser: var all information som samlas från vetenskapliga tidskrifter. Använd PubMed för att söka efter motsvarande vetenskapliga artiklar. Använd relevanta sökord inklusive acetaldehyd, alkohol, cancer, drycker, och cystein. Rapport om acetaldehyd från IARC kan hittas här: http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol71/mono71-11.pdf

Steg

Så för att minimera cancerframkallande acetaldehyd exponering från alkoholdrycker. Undvik alkoholhaltiga drycker som leder till höga nivåer av acetaldehyd i munnen.
Så för att minimera cancerframkallande acetaldehyd exponering från alkoholdrycker. Undvik alkoholhaltiga drycker som leder till höga nivåer av acetaldehyd i munnen.
 1. 1
  Undvik alkoholhaltiga drycker som leder till höga nivåer av acetaldehyd i munnen. Så fort du tar en klunk av en alkoholhaltig dryck, mikrober som naturligt lever i munnen omvandlar omedelbart alkohol till acetaldehyd. Mikrober som lever nedströms i din mag-tarmkanalen kommer också omvandla alkoholen till acetaldehyd. Levern producerar också acetaldehyd när metaboliserande alkohol, men din kropp då ytterligare bryter ner acetaldehyd över tid.
  Bakteriella mikrober som lever i kroppen kan inte längre bryta ner acetaldehyd. Acetaldehyd i munnen som produceras av mikrober kan leda till cancer i munhålan, strupcancer, och liknande cancerformer. En koncentration av acetaldehyd lika med eller större än 100 mikromolar har förmågan att orsaka cancer.
  Observera att mängden acetaldehyd som producerats från alkohol i munnen inte nödvändigtvis är relaterad till mängden acetaldehyd som är pre-existerande i dryckerna innan du dricker dem. Dock är mängden (koncentrationen) av alkohol i drycker och i kroppen en viktig faktor som leder till högre acetaldehyd nivåer i munnen och resten av kroppen.
  • Calvados (en fransk apple brandy) med 40% alkohol har visat sig ge de mest acetaldehyd i munnen efter en klunk tas (en klunk är 5 ml eller en tesked). Från den punkt att det är smuttade och i minst fem minuter efter läppja, producerar höga halter av acetaldehyd. På dessa nivåer kan acetaldehyd orsaka cancer.
   En 40% lösning av ren alkohol, liknar vanlig-styrka vodka och andra typer av starksprit, producerar också nivåerna av acetaldehyd som var i stånd att orsaka cancer när en klunk tas, men halterna är generellt lägre än med Calvados. Vin med 12,5% alkohol var också kan producera cancerframkallande nivåerna av acetaldehyd med vardera 5 ml SIP, men nivåerna av acetaldehyd är märkbart lägre (nivån varierar beroende på den exakta tiden efter läppja, men kan vara ungefär hälften av 40 % alkohol).
   Nivån på acetadehyde produceras av 5% alkohol öl är ungefär hälften av vin, och förblir under den cancerframkallande tröskel (även om detta kan variera för olika märken / typer av öl ). Lättöl produceras ännu mindre acetaldehyd. Observera att storleken på klunk som tas kan ändra dessa resultat, så större klunkar öl kan resultera i cancer-orsaka nivåer av acetaldehyd. En 5 ml klunk öl är inte mycket. Exakt hur en klunk tas kan också förändra acetaldehyd nivåer, och olika vetenskapliga studier kan visa något olika nivåer av acetaldehyd under liknande förhållanden.
 2. 2
  Undvik alkoholhaltiga drycker med höga halter av befintlig acetaldehyd. Alkoholen nivån av drycken har någon konsekvent relation till acetaldehydhalt av drycken.
  • Vodka och kommer vanligtvis att ha den lägsta koncentrationen av acetaldehyd (0 till ca 300 mikromolar). Den främsta anledningen är att de är destilleras flera gånger för att uppnå en mycket ren produkt. Vodka och gin tillverkas i allmänhet använder kolumn stillbilder, som producerar nästan ren alkohol. Om pot stills används, är de i allmänhet används i samband med kolumn stillbilder. Med gin, är endast den sista destillationen genomförs vanligen med en pot still.
   En annan anledning till att vodka och gin är relativt fria från acetaldehyd är att de oftast är gjorda av korn (ibland potatis ). Frukt, inte säd, är viktiga källor till acetaldehyd, även jäst som används för att göra alkoholhaltiga drycker producerar acetaldehyd. Detta är fallet, kan sprit (sprit) tillverkade av frukter har upp till cirka 26000 mikromolar acetaldehyd.
   Frukt kan ha ingen acetaldehyd, men det är viktigt att notera att den genomsnittliga fruktsprit har cirka 20 tusen mikromolar acetaldehyd. Port viner, och andra typer av starkvin bör undvikas eftersom de konsekvent innehåller höga halter av acetaldehyd, delvis på grund av hur de är äldre.
   Den acetaldehyd intervall för sherry är ca 1000-12.000 mikromolar, medan intervallet är omkring 500 till 18.000 för Port viner. Icke-starkvin och Cognac kan ha från noll till ca 5000 mikromolar acetaldehyd. Vita viner kan ha relativt låga nivåer. och Bourbon kan ha relativt höga halter av acetaldehyd, eftersom de i allmänhet är gjorda med pot stills.
   Öl kan ha upp till ca 1500 mikromolar, men den genomsnittliga är närmare 200. Lageröl och ljus öl som inte har de fruktiga aromer som vissa ales har ska ha de lägsta koncentrationerna av acetaldehyd. Dessutom bör massproducerade öl som är förpackad med den mest sofistikerade tappning utrustning som förhindrar oxidation av ölet har lägre koncentrationer.
   Calvados har mellan 500 och 1500 mikromolar acetaldehyd.
   • Observera att det finns inget sätt att veta acetaldehyd nivå av specifika märken av alkohol så undvik de allmänna typerna med höga nivåer. Också vara medveten om att öl och som innehåller höga halter av acetaldehyd inte kan öka nivåerna av acetaldehyd helt enkelt på grund av deras acetaldehydhalt (det är inte ett linjärt förhållande).
 3. 3
  Späd alkoholdrycker. Använd alkoholfria drycker som är osannolikt att innehålla acetaldehyd såsom club soda, Seltzer vatten, och tonic vatten för att späda ut alkoholen och acetaldehydhalt. Detta kommer att bidra till att hålla acetaldehydhalten i munnen och halsen på lägre nivåer. kan innehålla acetaldehyd.
  • Som ett exempel, säga att en 12 oz glas öl och en 1,5 oz skott av vodka har samma koncentration (mikromolar) av acetaldehyd. Medan skott av vodka och öl innehåller ungefär samma mängd alkohol kommer skott av vodka innehåller en betydligt mindre total mängd acetaldehyd.
   Därför, om du späda vodka med club soda för att uppnå ett totalt 12 oz, kommer vodka drink har mycket mindre total acetaldehyd än öl, och bör resultera i ungefär samma mängd acetaldehyd som öl i munnen när du dricker det.
 4. 4
  Behåll utmärkt munhygien. Ju färre mikrober som finns i munnen, desto bättre. Pensel, och använd alkoholfritt munvatten. Men du kommer inte att kunna helt eliminera de mikrober som lever i munnen.
  • Var medveten om att munvatten som innehåller alkohol kan öka risken för oral cancer med upp till fem gånger (även om vissa studier inte visar att så är fallet).
 5. 5
  Ta aminosyran L-cystein innan du dricker alkohol. L-cystein (ej N-acetyl cycteine ​​eller NAC) neutraliserar omedelbart acetaldehyd, och den har använts framgångsrikt för att lägre nivåer av acetaldehyd i kroppen, särskilt i magen, när alkohol konsumeras.
 6. 6
  Drick vatten direkt efter läppja eller dricka alkoholhaltiga drycker. Om alkoholen avlägsnas från munnen och halsen direkt efter du smutta eller dryck och alkoholhaltiga drycker, acetaldehyd och resterande alkohol som kan omvandlas till acetaldehyd kommer till stor del att tas bort från din mun och svalg.
  Ju mindre tid som acetaldehyd kontakter din mun och svalg, desto mindre tid cancerframkallande nivåerna kommer att vara i kontakt med dina celler. Naturligtvis vissa acetaldehyd ska tvättas nedströms i magen och nedre mag-tarmkanalen, men alkoholen som du förbrukar kommer att resa till dessa delar av din kropp i alla fall, och ytterligare acetaldehyd kommer fortfarande att bildas. Med L-cystein bör bidra till att förebygga skador nedströms i kroppen.
 7. 7
  Dricker alkoholhaltiga drycker så snabbt som möjligt. Kom ihåg att varje gång du tar en klunk av en alkoholhaltig dryck, nivåerna av acetaldehyd spik i munnen. Slam eller drick alkoholhaltiga drycker så att de är i kontakt med munnen och halsen för minsta möjliga tid. Var noga med att göra detta på ett säkert sätt på ett ansvarsfullt sätt.
 8. 8
  Begränsa ditt intag av alkoholdrycker. Risken för cancer orsakad av acetaldehyd i alkoholhaltiga drycker ökar på ett linjärt sätt. Det innebär i princip varje drink ökar risken för cancer, en ännu en drink per dag ökar risken. Tre drinkar kommer huvudsakligen tredubbla din.
  Dessutom, om du dricker till den grad att vara berusad, kommer det att finnas höga halter av alkohol och leder acetaldehyd i kroppen även efter att du har druckit alkoholhaltiga drycker.
  • En drink är 12 oz (5% alkohol) regelbunden-styrka öl, 4 eller 5 oz vin, 3 oz starkvin eller, eller ca 1,5 dl starksprit. Notera att dessa tjänstgör storlekar är baserade på amerikanska normer regerings-vård, och regeringen-set tjänstgör storlekar baserade på hälso-standarder kommer faktiskt variera för olika länder.
 9. 9
  Absolut undvika att dricka om du inte har ett par effektiva ALDH2 gener. Människor utan en effektiv par av denna gen är oförmögna att bryta ned acetaldehyd i till ättiksyra (i princip icke-cancerframkallande vinäger) i sin kropp, liksom andra människor. Därför är de en mycket större risk för cancer orsakad av acetaldehyd. En effektiv par av ALDH2 genen är ovanlig i asiatiska populationer, antingen ena eller båda är ofta bristfällig.
 10. 10
  Undvik hemlagad alkoholdrycker. Medan hemgjord öl (homebrew) och vin förmodligen inte innehåller mer acetaldehyd än många kommersiella exempel, mycket höga halter av acetaldehyd har mätts i hemmagjord öl och vin. Samma sak gäller för sprit (moonshine!). Felaktig förpackning och produktion metoder (jäsning, etc) kan leda till höga nivåer av acetaldehyd.

Tips

 • För den här artikeln, är en sip 5 ml (en tesked). Större eller mindre klunkar kan resultera i olika acetaldehyd koncentrationer. Men tänk på att koncentrationen av alkohol som finns i drycken är en viktig faktor.

Varningar

 • Alltid dricka ansvarsfullt.
 • Det är möjligt att alla dessa försiktighetsåtgärder är för intet. Det Center for Disease Control har inte erkänt acetaldehyd som cancerframkallande, och artiklar som publicerats av European Medical Association har visat endast en tertiär samband mellan alkoholism och cancer.
 • Gör mer forskning om detta ämne. Dricka alkoholhaltiga drycker har visat att minskad äggstockscancer risk (The Queensland Institute of Medical Research i Australien, 2004), främja starkare ben (Twin Research och genetisk epidemiologi, St Thomas 'Hospital i London, 2004) och lägre risk för stroke (Centers for Disease Control and Prevention, 2001). Måttlig alkoholkonsumtion kan förlänga ditt liv, medan för mycket kan förkorta det, forskare från Italien rapport. Deras slutsats är baserad på poolade data från 34 stora studier med mer än 1 miljon människor och 94.000 dödsfall.