Wke

Hur kan man förhindra hjärtsjukdomar


Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken för både män och kvinnor i Europa. Hjärtsjukdom är ett paraplybegrepp som omfattar en rad olika hjärt-kärlsjukdomar, inklusive sjukdomar blodkärl, kranskärlssjukdom, arytmier, medfödda hjärtfel och infektioner i hjärtat. Även hjärtsjukdomar är ett allvarligt tillstånd, det finns några enkla livsstil val du kan göra för att sänka din risk att utveckla hjärtsjukdom.

Steg

Hur kan man förhindra hjärtsjukdomar. Anstränga sig för att sluta röka.
Hur kan man förhindra hjärtsjukdomar. Anstränga sig för att sluta röka.

Avstå från rökning

 1. 1
  Anstränga sig för att sluta röka. Om du inte röker nu, börja inte. Hitta en lämplig metod för att sluta röka som fungerar för dig. En del människor föredrar att avvänja sig från cigaretter genom att skära ned på mängden rökte varje dag. Andra tycker bättre resultat när de sluta cold turkey och plötsligt ge upp alla cigaretter på en gång.
 2. 2
  Tala med din läkare om mediciner och andra röka hjälpmedel rökavvänjning som han kan ordinera att hjälpa dig att bryta din rökning vana. Fråga om lokala stödgrupper i ditt område för personer som försöker sluta röka.
 3. 3
  Eliminera exponeringen för alla tobaksprodukter, inklusive snus. Håll dig borta från rökfri tobak. Den innehåller nikotin, vilket begränsar dina blodkärl, tvingar ditt hjärta att arbeta hårdare. Detta leder till en ökning av blodtrycket och höjer din puls, vilket ökar risken för hjärtsjukdom.
 4. 4
  Styra klart på all passiv rökning. Förutom nikotin, är det fullt av kolmonoxid, som ersätter en del av syre i blodet vid inandning. När detta händer, är hjärtat tvingas arbeta hårdare för att leverera syre till kroppen, vilket orsakar blodtrycket att öka och höjer risken för hjärtsjukdom.

Motionera regelbundet för att behålla din vikt

 1. 1
  Delta i någon form av fysisk aktivitet under minst 30 minuter per dag, 5 dagar per vecka eller mer. Inte bara utövar direkt lägre risk hjärtsjukdom, indirekt även minskar dina chanser att utveckla hjärtsjukdom.
  • Motionera regelbundet för att hålla din vikt på en hälsosam nivå, vilket minskar risken att utveckla förhållanden som kan leda till dålig hjärthälsa, såsom högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes.
  • Motionera regelbundet för att koppla av och varva ner, vilket avsevärt kan minska din stress. Förhöjda stress är en riskfaktor för utveckling av hjärtsjukdomar.
 2. 2
  Överväga att ta en aktiv livsstil inställning till motion om du inte får plats 30 minuter i följd av träning i ditt dagliga schema. Öka mängden fysisk aktivitet du utför varje dag genom att införliva små förändringar i din dagliga rutin. Ta trappan istället för hissen, gå en 10 minuters promenad på lunchen, gå till busshållplatsen för att plocka upp barnen i stället för körning, etc.

Överväg andra faktorer

 1. 1
  Noggrant titta på din vikt som du ålder. Som vi åldras, är vi mer mottagliga för viktökning. Individer som är överviktiga är mer benägna att utveckla hälso-tillstånd som ökar risken för att utveckla hjärtsjukdom, såsom högt blodtryck, förhöjda kolesterolvärden och diabetes.
 2. 2
  Beräkna ditt Body Mass Index (BMI) för att avgöra om du har överskott kroppsfett och är på en hälsosam vikt för din längd. Ett BMI på 25 eller högre anses överviktiga och är associerad med ökad hjärtsjukdom risk. Även BMI är ett bra verktyg för att ge allmän kroppsfett uppgifter, tar det inte hänsyn till specifika kroppstyper eller det faktum att muskler väger mer än fett.
 3. 3
  Använd ett måttband för att mäta ditt midjemått. En mätning av 40 inches eller högre anses överviktiga för män, och en mätning av 35 inches eller högre är överviktig för kvinnor. Eftersom bukfett är särskilt farlig och förknippad med en ökad risk för hjärtsjukdom, vänta omkrets mätningar är ett effektivt verktyg i viktkontroll.

Ät hjärta-hälsosam mat

 1. 1
  Välj livsmedel som är låga i ohälsosamma fetter och kolesterol. Eliminera alla transfett och mättat från din diet. Tran-fett är den farligaste typen av fett och är kopplat till en mängd negativa bieffekter. Båda typerna av fett är kopplade till förhöjt blodtryck och en ökad risk att utveckla hjärtsjukdom. Minska mängden mat du äter som innehåller dessa typer av fetter, såsom rött kött, feta mejeriprodukter, oljor palm, stekt mat, förpackade livsmedel, margarin, och bearbetade bakverk.
 2. 2
  Öka ditt intag av livsmedel som innehåller omega-3 fettsyror, en sund typ av fleromättat fett. Omega-3 fettsyror ger skydd mot hjärtsjukdomar och kan hittas i livsmedel såsom lax och makrill, linfrön, valnöt och rapsolja och i vissa vitamin-och mineraltillskott.
 3. 3
  Öka mängden frukt och grönsaker som du förbrukar varje dag. Sätt upp ett mål på 10 portioner av färska eller frysta produkter per dag. De friska växt ämnen som finns i frukt och grönsaker kan hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar.
 4. 4
  Satsa på fullkorn. De är en utmärkt källa till fiber och innehåller flera hälsosamma näringsämnen som kan hjälpa reglera blodtrycket och förbättra den allmänna hjärthälsa.
  • Byt raffinerade spannmålsprodukter med fullkornsprodukter.
  • Välj hel-vete mjöl, 100% fullkornsbröd, fiberrika flingor, fullkornspasta, stål-cut havre, brunt ris och korn.
  • Håll dig borta från vita eller raffinerat mjöl, vitt bröd, frysta våfflor, kex, corn bröd, äggnudlar, granola barer, fettrik snacks, snabbt bröd, kakor, pajer, munkar och smörade popcorn.
 5. 5
  Lägg linfrö till din diet. Flaxseeds är höga i fiber och omega-3-fettsyror, och kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna. Fröna kan ätas hela eller malda upp, och kan strös på yoghurt, havregryn, kalla spannmål, och äppelmos. De kan kastas i sallader och läggas till smoothies.
 6. 6
  Var uppmärksam på din portionsstorlek när man äter. Även om det du äter är viktigt för hjärthälsa, hur mycket du äter är också en faktor för att förbättra allmänna hjärthälsa. Avstå från att äta för mycket, vilket kan leda till överflödigt fett, kolesterol och kaloriintag.
 7. 7
  Lär dig att känna igen vad en hälsosam portionsstorleken är. Använd mätning koppar och skedar och skalor vikt att mäta dina portionsstorlekar tills du blir bekant nog att känna igen dem med synen bara.

Schema hälsarastreringar

 1. 1
  Har blodtrycket kontrolleras regelbundet, minst vartannat år. Om filmvisningar upptäcker att blodtryck siffror är inte i det normala intervallet, kan mer frekventa filmvisningar vara nödvändigt.
 2. 2
  Har kolesterolnivåer kontrolleras vart femte år, med början vid 20 års ålder. Om kolesterolvärden är inte inom det normala intervallet, kan mer frekventa filmvisningar vara nödvändigt. Individer med andra riskfaktorer för hjärtsjukdom kan kräva årliga cholesterolkontroller.
 3. 3
  Tala med din läkare om du utför ett fastande prov blodsocker att kontrollera diabetes om du har en familjehistoria av sjukdomen eller har andra riskfaktorer för hjärtsjukdom. Din läkare kommer sannolikt att utföra din första diabetes screening i åldern 30 och 45, med Omanalys gjort varje 3 till 5 år.

Lär dig att hantera stress

 1. 1
  Identifiera situationer i ditt liv som orsakar stress och försöka eliminera eller ändra dem. Lär coping mekanismer för källor till stress som inte kan elimineras, såsom stress på arbetsplatsen. Utforska alternativ stressa såsom yoga, meditation, visualisering, aromaterapi och djupa andningsteknik.
 2. 2
  Skratta. Skratta sänker blodtryck och hjärtfrekvens, och kan förbättra slemhinnan i blodkärlen.

Få tillräckligt med sömn

 1. 1
  Vidta åtgärder för att förbättra din sömnkvalitet och se till att du får 7-8 timmars sömn varje natt.
  • Begränsa konsumtionen av koffein och klipp ut alla koffein efter 2 pm.
  • Försök att sova vid samma tid varje kväll för att reglera din sömn-vakna cykel.
  • Motionerar regelbundet för att öka serotonin nivåer.
  • Avstå från att titta på tv eller använda en laptop i sängen.
 2. 2
  Kontakta din läkare om huskurer för att förbättra sömnkvaliteten visa sig vara ineffektiva.

Tips

 • Förhöjda stress kan spela en stor roll i utvecklingen av hjärtsjukdomar. Att lära sig hur effektivt att hantera stress kan avsevärt minska din risk att utveckla hjärtsjukdom och hjälpa till att förbättra din hjärthälsa.
 • De Dietary Approaches att stoppa Hypertension, kallas DASH dieten är en speciell kost plan som faktiskt kan sänka din risk för hjärtsjukdom och förbättra din hjärthälsa.
 • Regelbunden motion som utförs minst 5 dagar per vecka kan avsevärt minska din risk att utveckla hjärtsjukdom. I kombination med andra hälsosamma livsstilsval, är motion ett kraftfullt verktyg i kampen mot hjärtsjukdomar.
 • Många personer lider av förhållanden som sätter dem i riskzonen för hjärtsjukdom utan att ens veta om det. Det beror på förhållanden såsom högt blodtryck och höga kolesterolvärden har ofta inga symptom och kan gå oupptäckt i flera år. Regelbundna hälsokontroller tentor är viktiga för diagnostik och behandling av dessa tillstånd.
 • Rökning och tobak är en av de bästa riskfaktorer för utveckling av hjärtsjukdomar. De kemikalier i cigaretter kan orsaka betydande skador på hjärta och blodkärl. När skador uppstår, kan det orsaka åderförkalkning, en förträngning av artärerna som kan leda till en hjärtattack.

Varningar

 • Hjärtsjukdom är ett allvarligt medicinskt tillstånd som om den lämnas obehandlad kan vara dödlig. Kontakta din läkare omedelbart om du tror att du kan vara i riskzonen för hjärtsjukdom eller andra förhållanden som ökar risken att utveckla hjärtsjukdom, såsom högt blodtryck, höga kolesterolvärden eller diabetes.