Wke

Hur organiseras

Om sorg är congesting ditt liv och du känner utspridda och frustrerad som ett resultat, är det dags att bli organiserad. För att uppnå organisation på utsidan, måste du vidta åtgärder på insidan, genom att klargöra dina prioriteringar, mål och hur du vill att dina ägodelar och livsstil ordnas. Försök att hålla saker där det hör hemma. Vet du vad du behöver / vill göra, när du ska göra det, och undvika stressande situation att inte veta vad som behöver göras. Organisationen tar tid, men när du kommer in i vanan av det, blir livet så mycket lättare!

Steg

Hur organiseras. Organisera ditt utrymme.
Hur organiseras. Organisera ditt utrymme.

Allt på sin plats

 1. 1
  Organisera ditt utrymme. Oavsett om det är ditt, sovrum,,,,,, eller, måste du se vad som finns där inne, kasta bort något du inte använder ofta (eller lägga den effektivt i lager), och ger allt annat en bekväm och tydligt avgränsat utrymme.
  • Organiserad innebär inte bara snyggt. Syftet med organisationen är att kunna hitta, utbyta och utvärdera objekt snabbt. Däremot kan organisationen också hjälpa hålla dem snyggt genom att erbjuda en snabb, logiskt system för att lägga till och ta bort saker från lätt-till-använda, något enhetligt-framträdande grupperna, och genom att förhindra onödiga inköp på grund av felplacerade objekt.
   • Exempel: Om du har en massa böcker och fylla en bokhylla med dem i storleksordning, kommer de att se snygg, men du måste skumma igenom dem en i taget när du inte kommer ihåg var man är - kanske även flytta en del om du har lagt en rad av små pocketböcker framför en annan - och ordna många närhelst du behöver lägga till några fler. Om du ger varje kategori sin egen hylla området, och lämna lite extra utrymme i slutet eller mellan bookended grupper, kan du hitta en bok snabbt genom att kasta en blick på den kategori layout och skimming bara de få böckerna i rätt kategori, och lägga till eller ta bort böcker här och där utan att störa den övergripande layouten.
   • Datavetare är smarta människor som hjälper maskiner hanterar miljarder och miljarder saker snabbt. De har uppfunnit "B-träd" för snabbt titta upp, lägga till och ta bort från stora databaser, så de borde fungera lika bra för din ödmjuka högar av skräp. Försök att inte följa regler för planeringen perfekt - bara tillämpa sina principer.
    • Genom att organisera dina objekt hierarkiskt, behöver du bara göra några beslut som du arbeta dig ner i hierarkin i allt smalare kategorier (t.ex. rack, hylla, låda, påse), snarare än surfar. Till exempel kan du lägga alla dina sport grejer på en hylla med en låda för varje sport och småsaker som golf tees i en påse i golf lådan. Några stora udda saker som skidor skulle gå någon annanstans. Du kan sätta rengöringsmedel på en annan, sorterade efter vilken typ av område de rena.
    • Överdriv inte, eftersom det är mycket snabbare att titta på flera punkter än att öppna och stänga eller ta bort och ersätta en container. Två eller tre nivåer är gott. Organisera elektriska, elektroniska, dator delar, sladdar och andra mycket små eller tafatt formade objekt som tenderar att sjunka till botten av pålar eller härva genom att sätta dem i mer tillgängliga, sylt-fria behållare som hala plast blixtlås påsar.
    • Lämna lite tomt utrymme i alla dina förvaringsutrymmen för att lägga till saker utan att störa ordningen. Avsätt en "buffert" utrymme, till exempel ett litet bord eller en hylla, för objekt som måste tas bort för att undvika att tappa saker eller alltför ofta bli distraherad från andra verksamheter för att ta itu med att sortera och spara tid genom att sätta saker i ett givet utrymme några på en gång istället för individuellt.
   • Vissa objekt behöver layout eller beställa snarare än bara gruppering. Ofta använda unika objekt, som kryddor, bör hållas händig och varje synlig och tillgänglig, inte undanstoppad med något de är på något sätt relaterade till. Färskvaror, som mat, bör konsumeras på en först in, först ut: du kan läsa travar underifrån, eller rader från baksidan. Utbytbara men inte identiska varor som man tycker om variation, tycker, bör också ställas i kö eller periodiskt spottas så ingenting dröjer längst ner i en hög. Mycket stora, stökig eller farliga föremål kan behöva speciella platser.
  • Rensa ut dina tillhörigheter innan du tycker om att organisera (organisatoriska verktyg, möbler, etc.). Gör inte det tvärtom. Du kan bara riktigt exakt vet vad utrymme du har när du har städat upp. Om du inte verkligen ta en ordentlig titt på vad du fyllning i era utrymmen, kommer du att slösa tid och pengar att organisera saker du inte behöver ändå.
  • Observera hur du använder dina saker och räkna ut hur du kan använda ditt utrymme effektivt. Om det är besvärligt att ta sig till saker (eller att lägga undan dem), är din organisation systemet mer sannolikt att misslyckas. Gör det lätt att komma till och lägga undan de saker du behöver oftast. I den andan, lägga saker där du använder dem mest. Krukor får lagras nära kaminen, är kuvert och frimärken lagras i skrivbordet, fläckborttagningsmedlet och blekmedel går i tvättstugan eller linneskåpet. (Det låter självklart, men du skulle bli förvånad över hur många människor bara lägga saker "överallt" och sedan blir förvånade när man gör någonting är oerhört obekvämt.)
  • Har du objekt i ditt hus som bara tar upp plats? Var noga med att de-röran regelbundet. Bra frågor att ställa dig själv för att avgöra: Behöver jag det här? Kommer jag att behöva det här i ett år? Har jag använt det under det senaste året? Måste jag verkligen älskar det? Finns det någon annan som skulle kunna använda detta mer? Har jag mer än jag rimligen kunde använda i överskådlig framtid? Kommer jag missa detta om jag inte har det? Om jag råkar behöva det, kan jag ersätta det med ett likvärdigt lätt?
  • Vet vad "organiserade" ser ut och känns. Organiserade utrymmen är enkla att använda. De har tillräckligt med utrymme för de objekt där. Det är vettigt. Varje objekt i ditt hem har en plats. Organiserade utrymmen känns också lugn, öppen och välkomnande.
  • Använd timers. Ställ in en timer för hur länge du tror att en rengöring organisera uppgift bör ta sedan arbeta som en galning för att få det gjort i den tilldelade tiden.
  • Ha en plats för alla räkningar. Öppet mail omedelbart och kassera det yttre kuvertet med skräppost. Håll bara räkningen på en framträdande plats.
 2. 2
  Lägg tillbaka den. Just nu. När du upprättar där allt hör hemma, måste du få en vana av att sätta tillbaka det så snart du är klar med den. Placera den inte på köksbordet eller i soffan och flytta till något annat, tänkte att själv att du lägger undan den senare. Det är ett stort no-no.
  • Alltid sätta dina nycklar på samma ställe.
  • Alltid sätta din på samma ställe. Har en mobiltelefon laddstationen inrättas.
 3. 3
  Återanvändbara plastbaggies (som ziploc påsar) är dina vänner. Förvaras åtskilt objekt i plastpåsar. På så sätt kommer de poster vara kompakt, ren och dammfri. Men de kommer också att vara överallt om du inte har ett lagringssystem! Placera påsarna i garderober, lådor skrivbord, skåp och andra platser. Ziploc väskor är praktiska, användbara och billiga, så använd dem!
  • Försök låda arrangörer för lådor som är inneslutna. Du kan köpa ett brett urval eller göra din egen genom att skära av toppen av tomma plastflaskor av olika storlekar. Mjölk kannor är praktiskt eftersom de är ganska fyrkantiga, men någon flaska eller burk kommer att göra om du kan trimma den så den passar i lådan.

Använd en kalender, planerare och smartphone

 1. 1
  Använd en kalender. Skaffa en kalender och lägga den på en plats där du ser det varje dag, helst på morgonen. För de flesta människor, är det på kylskåpet, på sitt skrivbord, eller. Varhelst du uttryckte det, göra det en del av din rutin för att hänvisa till det varje dag. Till exempel kan du lägga den på insidan av badrumsskåpet där du får din tandkräm. Varje morgon, när du borstar tänderna med ena handen trycker dagens datum i kalendern med den andra, och titta för att se vad som markerats för idag och för kommande vecka.
  • Håll din kalender nära till hands när man sorterar papper. Ofta kan du lämna eller ens kasta meddelandet om en händelse om den spelas i din kalender. Din kalender kan påminna dig om att göra saker i tid. Det finns ingen anledning att lita på att pappersbunten.
 2. 2
  Använd en planerare. En planner är särskilt användbart om du har en massa möten och dina dagar är så olika att du har svårt att hålla reda på ditt schema. Till exempel, om du reser mycket eller delta i lektioner vid olika tider på dagen, är det mycket lättare att bära en planerare med dig att konsultera ofta - du kan inte göra det med en kalender. Du kan också brukar passa mer information i en planerare.
 3. 3
  Prova en smartphone. En smartphone, särskilt synkroniserad med nät-baserad personlig information programvara som körs på andra datorer, är ännu bättre än papper kalendrar och anteckningar eftersom uppgifterna är sökbara, kan den enkelt läggas in i telefonen eller webbaserad uppgifter som behöver göras, och påminnelser om brådskande information och utrensningarna onödiga information är automatisk.

Gör en lista

 1. 1
  Skriv ner det! En kort penna är bättre än ett långt minne. Allt och allt du behöver komma ihåg bör skrivas ned. Även om ditt minne är bra, ingen är perfekt och det gör inte ont att sätta det på papper, bara i fallet. Rekord telefonnummer, möten, födelsedagar, inköpslistor, och saker att göra, och spela in dem där du lätt kan hitta och hänvisa till dem när du behöver dem.
 2. 2
  Gör att göra-listor.
  • Gör en att göra-lista för dagen. Din dagliga eller omedelbar lista bör aldrig vara mer än 5 punkter lång, annars tar den för mycket och ställer dig upp för misslyckande. Markera en eller två av de objekt som saker som du absolut måste få gjort den dagen, och fullfölja dessa uppgifter obevekligt tills du får dem gjort.
  • Gör en att göra-lista för veckan. Lämpliga objekt här skulle vara: Grocery, fixa luftkonditionering etc. Rita från denna lista för att göra din dagliga att göra-lista. En whiteboard eller styrelse med raderbara markörer kan hjälpa till att komma ihåg allt man har att göra varje dag, eller långsiktiga mål.
  • Gör en att göra-lista för månaden. Denna lista skulle ha mer generella uppgifter som: födelsedag till Jill, få bilen servad, tandläkarbesök. Rita från denna lista för att göra din dag och vecka att göra-lista.
  • Gör en att göra-lista för ditt liv. Drastiskt, ja, men varför inte använda denna tid att ompröva ditt liv och vart det går? Komma organiseras handlar om prioriteringar, och det skadar aldrig.
 3. 3
  Att ta sig tid att organisera kvitton för saker att gå tillbaka, om till affären eller till biblioteket, kan verkligen hjälpa till. Det skapar ordning och struktur, och kommer också att bidra till att undvika att inte kunna återvända saker till butiker och böter.

Håll till schemat

 1. 1
  Följ igenom. Det finns ingen mening med att göra en att-göra-lista om du inte disciplin dig att slutföra de uppgifter som du har tilldelat dig. Det finns många sätt att hålla fast vid din att göra-lista. Sluta förhala, ta bort eller ignorera distraktioner, och hoppa till den.
  • Om något håller halka till botten av din att-göra-lista, ta en ordentlig titt på det. Är det verkligen viktigt? Om så är fallet, få det överstökat, eller åtminstone få det började. Om inte, lägg tillbaka det på lång sikt lista för "someday" eller få det från listan helt och hållet. Låt inte dig själv få hängas upp på något för länge.
  • Om du befinner dig uttråkad, eller din vanliga rutin avbryts, kan du distrahera och tillfredsställa dig själv genom att attackera den att göra eftersläpning.
 2. 2
  Ställa en tidsram inom vilken varje uppgift måste ske genom hela dagen är ett annat bra sätt att hålla en från förhalning, och hålla på sin agenda. Att ha en tidsram är ett mycket effektivt sätt att organisera sin dag. Att veta att man har utsett en tidslucka för varje punkt på listan låter man vet att det finns ingen anledning att rusa för att avsluta saker. Bara ta den tid som du har beviljat sig själv och göra ett bra jobb. Ha inte bråttom att avsluta det. Om man skulle skynda sig att avsluta en uppgift, kan det inte ha gjorts så exakt som om man hade tagit sig tid och gjort det gradvis och mer effektivt.
 3. 3
  Kombinera liknande aktiviteter. Gör alla dina telefonsamtal på en gång. Gör alla dina ärenden samtidigt. Betala alla dina räkningar på samma gång. Gör alla shopping i en resa.

Multitask

 1. 1
  Multitask. Task-växling tar tid, så försök inte att tänka på en sak, som en TV-show, medan tänka på annat, som att studera. Det är mest effektivt att göra flera saker när en uppgift är själlösa, liksom fällbara handdukar, eller kan avsättas för automatiserad behandling för en lång tid. Du kan ladda tvättmaskinen, skicka några e-postmeddelanden eller läsa en gryta potten medan den spottar iväg, lasta torktumlaren, ordna dina leveranser, sedan hänga kläderna så snart de är torra så att de inte stannar skrynkligt.
  • Bara hålla i minnet att vissa studier har visat att multitasking kan minska en förmåga att fokusera på en sak i taget.

Delegera

 1. 1
  Delegera ansvar. Se till att personen du utser att göra uppgiften har alla verktyg som behövs för att göra uppgiften. Kom ihåg att de flesta saker är mycket bättre gjort än avsatt för att göra perfekt, och att göra dem kan lära personen (kanske ett barn) inte bara hur man gör dem, men hur man ska lösa problem. Det är svårt att vara organiserad om du insisterar på att göra allt själv.

Få det gjort!

 1. 1
  Gör fler beslut. Klotter och sorg är ofta resultatet av att inte bestämma vad vi ska göra, eller med, något. Börja spände beslut muskler med lite saker, och du kommer snart att finna dig mer övertygad om att vidta åtgärder på saker runt ditt hem, på skrivbordet och i ditt kontor. Prova det idag!

Tips

 • Håll dina ytor klart. Minska visuella röran minskar mental röran. Bli av med saker du inte behöver - så att du kan lägga saker du behöver bort och ut ur vardaglig syn. Du kommer omedelbart att känna lugnare.
 • Kom ihåg: "Organiserade sinnen gör framgångsrika människor."
 • Se till att du alltid har det du behöver för dagen med dig.
 • Gör uppgift du åtminstone ser fram emot först från din att göra-lista. Mest förhalning beror på någon som inte vill göra den uppgift som de lagt ut. Om du gör ansträngningen att göra denna uppgift först du kommer att må bättre och kommer inte tillbringa dagen dreading uppgift som du så småningom kommer att skjutas upp!
 • Det är en bra idé att bära ett anteckningsblock och penna med dig hela tiden så att du kan skriva ner saker som de kommer till dig (oftast på de mest obekväma tider, vilket är varför de är så snabbt glömt). Om du är orolig för montering ett anteckningsblock i byxfickan, inte vara. Kolla bokhandlar och kontor centra utbudet för att hitta ett anteckningsblock och penna kort och smal nog för någon ficka och några plånböcker, eller bara använda en liten bunt självhäftande anteckningar och en golf penna. Självklart, om din planerare är kompakt nog, kan det tjäna detta ändamål också. En annan idé vore att ha en handdator, Blackberry eller Palm Pilot. Vissa mobiltelefoner har anmälan eller anteckningar menyer. Om du använder någon av dem, kan de vara praktiskt också. Som en sista utväg, ringa ditt eget telefonnummer och lämnar dig ett röstmeddelande.
 • "En plats för allt och allt på sin plats" är alltid en god organisatorisk tumregel att leva efter.
 • Unna dig rätt - få massor av sömn natten innan och äta sunt (eller hälsosammare). För att åstadkomma allt du behöver för att kunna tänka klart och behöver energi för att göra det.
 • Klisterlappar (som post-it-lappar) är din vän. Lägg dem i fiffiga fläckar som påminnelser. Till exempel, om du vet att du behöver tvätta bilen, sedan sätta en lapp på ratten så att nästa gång du får i din bil, du kommer ihåg att få det gjort. Andra bra platser för klisterlappar är dörrhandtag, speglar, och PC-bildskärmar (gränserna, inte själva skärmen).
 • När du kör ärenden, kartlägga den bästa vägen så att du får ut det mesta gjort och hålla Chit Chat till ett minimum. Bli inte ett sidospår. Rikta vad du behöver göra. Om något annat kommer till ditt sinne, skriv det i din bärbara dator för att göra vid ett senare tillfälle.
 • Om du vet att du inte naturligt är benägen att vara organiserad, kan du ändra det genom att börja med ett litet område av ditt vardagsrum och fokusera på att hålla det litet område organiseras. Att hålla ett litet område organiseras över tiden är lättare att göra, och det kommer att hjälpa dig att bygga en ny vana. Efter ca 2-3 månader av att hålla ett hörn organiserade, kommer du tenderar naturligtvis att utöka din nyvunna organisera instinkter till andra områden.
 • Warehouse, kontor och restaurang-utbudet återförsäljare har alla typer av starkare och mer funktionella men mindre vackra lådor och hyllor än garderoben och hem-förbättring butiker tenderar att ha. De är bra för där ser inte så stor roll, som en källare, garage eller garderob. Prova kommersiella inrättningar "rörliga försäljning för fynd.
 • Det finns många giltiga sätt att bli organiserad. En person kan ordna en strumpa låda med färg. En annan person kan helt enkelt vika par strumpor tillsammans och dumpa dem i. Ytterligare en person kan köpa en hel bal av strumpor alla lika och inte sortera dem alls. Oavsett vad du organiserar, välja det system som är lämpligast för dig.
 • När du gör din att-göra-lista för veckan, komma ihåg saker kan inträffa som kan vara helt oväntad. Så, inte satt i sten vad du behöver göra - vara flexibel när omständigheterna förändras.
 • Du kan logga skiljelinjen i tid på produktiva sysselsättningar kontra de gånger du spenderar på improduktiva sysselsättningar med hjälp av
 • Börja dina telefonsamtal med "Jag har bara (antal) minuter att prata." Sedan hålla fast vid det. När du ringer för möten, se till att du har all information du behöver och skriva ner eventuella frågor i förväg.

Varningar

 • Stressa inte allt, men ännu viktigare, ta din tid att utveckla en vana att organisera beteende.
 • Förvänta dig inte din familj och vänner för att direkt hoppa på organisationen tåget, men inte hålla fast vid det. I det långa loppet kommer du vara glad att du gjorde.
 • När du bli organiserad, kan du gå tillbaka till dina gamla vanor. Bara hålla pressa sig själv och du kommer så småningom bli organiserad för livet!
 • Ta en ledig dag av din egen tid och ägna den till att organisera ditt liv och saker i det. Det kommer säkert att betala ut nästa dag!
 • Förvänta dig inte att få organiserade natten om du inte är riktigt snabb på det, eller det är ett litet område.
 • Oroa dig inte om du inte är "perfekt" organiserade, så länge ditt område är säker, sanitära, och någorlunda effektivt för dig.
 • Försök inte detta om du har en nyfödd bebis. Vänta en månad eller två.

Saker du behöver

 • Utrustning. Vare sig det är papper och penna, eller lådor, filer, klockor schack, eller etiketter, montera all utrustning som gäller.
 • Tålamod. Vanan att bli en organiserad person kan ta ganska lång tid att förvärva. Och kom ihåg, inte allt fungerar på samma sätt för alla. Det tar tid att ta reda på vad som fungerar bäst för dig.