Wke

Hur att hitta motivation att meditera

Meditation kan vara ett bra sätt att slappna av och varva. Det används också för att skapa emotionella och andliga välbefinnande. Men för vissa människor, verkar meditation som ansträngning och bara en sak att passa in i en redan smockfull dag. Ironiskt nog är detta tänkande exakt vad meditation syftar till att lugna, så att hitta det utrymmet för det kommer faktiskt bidra till att minska din känsla av jäkt, snarare än att öka den.

Steg

Hur att hitta motivation att meditera. Lista de anledningar till varför du undviker meditation.
Hur att hitta motivation att meditera. Lista de anledningar till varför du undviker meditation.

Precisera varför du undviker meditation

 1. 1
  Lista de anledningar till varför du undviker meditation. Att veta orsakerna är halva slaget för att lösa problemet. Genom att lista dina ursäkter, kan du börja att plocka bort dem:
  • "Jag har inte fått en timme på reservdelar": Om du inte gillar att spendera en timme mediterar, eller du blir frustrerad lätt, försök sedan en halvtimme. Eller tio minuter. En riktigt ögonblick i meditation kommer att vara större än en timme tillbringade fidgeting och muttrande.
  • "Jag är för upptagen": Om du känner för upptagen för att vara stilla (i kropp eller själ), så ge dig själv tillåtelse att vara helt och helt gratis under din meditation tid. (Ja, det innebär att stänga av din mobiltelefon.) Efter allt, du förtjänar att vara fredlig så mycket som du förtjänar att äta, sova eller andas. Det är en del av vem du är. Vidare världen omkring dig - din familj, dina vänner, dina sällskapsdjur, även främlingar - förtjänar du att vara fredlig, alltför.
  • "Jag kan inte sitta still, någonsin": Om du är distraherad av din omgivning, och sedan ändra vad du kan styra, vänta stillhet, eller hitta en mer fridfull plats.
  • "Jag misslyckas på allt": Om du känner för ett misslyckande, då påminna dig själv om att i meditation, det finns inget som heter misslyckande. Eller framgång, verkligen. Inte ansluten till dina resultat. De berätta inte vem du är, bara där du är.
  • "Mina ben är för stel för att sitta och meditera": Om du känner dig fysiskt obekväm i din hållning, sedan försöka sitta på en kudde eller på en stol. Ligg ner om du måste göra det. Du kan alltid prova andra ställningar senare.
  • "Jag har för mycket negativa saker i mitt huvud": Om du känner dig känslomässigt eller fysiskt störd (annat än hur du sitter), så du kanske har några psykiska eller känslomässiga problem som du behöver ta itu med. Meditation kan hjälpa dig med dina problem, men oftast andra tekniker är ganska effektiva också, ibland mer effektiva. Prova till exempel att skriva ner dina tankar.
  • "Jag har X skäl för att inte meditera": Om du har andra skäl att undvika meditation, analysera dem och skapa egna lösningar. Du vet vad du behöver bättre än någon annan.

Schemaläggning meditation i din dag

 1. 1
  Schemalägg meditation i din dag. Få ut din kalender och skriv tiden i för varje dag eller varannan dag. Även om det inte kan motivera dig att meditera, åtminstone du inte har något annat att göra just då (det är sant - kolla ditt schema).
 2. 2
  Försök meditera första sak på morgonen eller sista natten. Vid dessa tillfällen kommer du antagligen minst upptagen, så det kommer att finnas ett begränsat antal ursäkter. Dessutom kan tidig morgon meditation hjälper dig att fokusera hela dagen, och sen natt meditation kan hjälpa dig att sova djupare. En del av att övertyga dig själv att du har tid är att ge dig själv den tid då det är minst troligt att avbrytas av andra människor eller uppgifter.

Injektion det roliga i att meditera

 1. 1
  Gör meditation roligt snarare än en börda. Kanske du kunde skapa en "meditation zon" i ditt hus eller spela lugnande musik. För vissa människor, meditation zoner är oberörbara områden som signalerar frid och "My Space". Du kan även tala om resten av hushållet att detta område är utanför gränserna, åtminstone under de tider som du vill använda den.
  • Använd doft och ljus som en del av njutningen. Doftljus, aromaterapi beslutsfattare doft, lågmälda färgade lampor eller vackra hängande lampor kan hjälpa till att skapa en atmosfär som drar dig till detta område för "mig tid".
  • Försök att lyssna på din favoritmusik. Om du kan, använda hörlurar, eftersom detta gör musiken mer personlig för dig när du sitter med slutna ögon.
  • Se till att du är bekväm när du mediterar. Full lotus ställning, till exempel, kan se cool, men det kan inte vara en bekväm ställning för dig. Om du känner dig osäker, kommer du knappast att kunna motivera dig själv att utöva meditation på en regelbunden basis!
  • Genom att göra där du meditera en speciell plats, i tid kommer du att vara medveten om att den energi där du sitter är mycket lugnare, eftersom det kommer att förknippas med stillhet, lugn och eftertanke.
 2. 2
  Sätt ett litet leende på läpparna för att påminna dig själv att vara lycklig. Smile med ditt hjärta, ögon och sinne. Om det inte går som du vill att det ska gå, bara skratta åt hur dumt ditt sinne är.
  • Leende är självuppfyllande. Det är väl känt att le hjälper dig att må bättre, så fortsätt med det och ditt humör blir mer positiv.
 3. 3
  Hitta en gemenskap. Du kan njuta av mediterar med andra mer än att sitta ensam. Det kan också vara en källa till motivation att veta att vänner eller klasskamrater kommer att vara närvarande när du slår upp.
  • Även om du föredrar ensam meditation, kan du vara motiverad genom att diskutera meditation med en stödjande vän som också mediterar, utbyta insikter och frågor med varandra.

Fokusera på vad du får ut av det

 1. 1
  Ständigt påminna dig om fördelarna med meditation. Till exempel är en fördel för upptagna människor att meditation kan hjälpa dig att stanna kvar mer medveten och fokuserad, vilket kommer att göra alla de uppgifter du måste utföra mycket lättare! Som nämnts tidigare, kan meditation hjälpa dig att få en bättre uppskattning av tid och lära sig att hantera det bättre, vilket gör att du känner dig mindre stressad och upptagen.

Tips

 • Det finns tusentals stilar av meditation. Blanda upp det och hitta nya metoder (ofta gratis, de flesta med kreativa visualiseringar) kan verkligen hålla dig ser fram emot nästa session. Sedan kan du stimulera din fantasi mycket enklare, vilket gör meditationer extremt roligt. Ya vet, den cykliska sak.
 • Långvarig stress kan leda till allvarliga hälsoproblem. Även om du är upptagen, ta tid att slappna av, t.ex. genom meditation, för ditt eget välbefinnande.
 • Om du har svårt att meditera, börja med att sitta på bara 10 minuter åt gången och gradvis öka tiden som du känner kan. Tio minuter om dagen kommer att gynna dig som du vant din meditation.
 • Meditation kan kallas bön, kanske i timmar, för att hitta en lugn plats, "fred." Vissa tror på en okänd meditations ton eller språk ("glossolali" - lingua) med vilken den "helige Ande" kan kommunicera i "suckar" till den himmelske Fadern som i "charmistic" meditationer. Karismatisk meditation har ett attribut av den osynliga Helige Ande i förhållande till Fadern (kräsna Anden). Härledning: charis ("nåd") och charizesthai ("att visa favör"), connoting en andlig nåd som leder till frälsning ges genom tron ​​i goda gärningar.

Varningar

 • Var medveten om att omständigheterna (av varierande betydelse) kommer att uppstå i ditt liv. Det är upp till dig om du bestämmer dig för att följa upp med ert engagemang för att meditera. Som en meditation i sig, märker när och varför du väljer att meditera ändå. Lägg också märke till när och varför du väljer att hoppa meditation. Det finns ingen anledning att döma själv. Helt enkelt märka och lära.