Wke

Hur man stoppar hjärnan frysa


Ingenting förstör den uppfriskande konsumtion av en kall substans på en varm dag som en smärtsam hjärnan frysa, även känd som en glass huvudvärk och medicinskt som Spheno Palatinen Gangleoneuralgia (den uttala som kan ge en huvudvärk också). Lyckligtvis, om du är ett offer för hjärnan frysa, är du inte helt hjälplös i ärendet.

Steg

Hur man stoppar hjärnan frysa. Förstå vad som orsakar hjärnan frysa.
Hur man stoppar hjärnan frysa. Förstå vad som orsakar hjärnan frysa.
 1. 1
  Förstå vad som orsakar hjärnan frysa. När det kalla objektet vidrör gommen, blodkärlen kontrakt som svar i ett försök att förhindra förlust av kroppsvärmen. När kylan avtar, blodkärlen slappna av igen, snabbt ökar blodflödet till hjärnan. Denna plötsliga utgåvan är vad som orsakar intensiv huvudvärk sensation.
 2. 2
  Förhindra kall mat från att röra gommen. Självklart, du kommer inte att ge upp kall mat bara så att du kan undvika brain freeze. Snarare låt bettet eller smutta varm på tungan innan du låter ämnet röra gommen.
 3. 3
  Lindra smärta hjärnan frysa genom att snabbt värma taket i munnen (även kallad den mjuka gommen och hårda gommen, den hårda gommen är den del med ben och mjuka utan) efter att den redan kylts. Om du gör detta snart nog, kanske du kan för att lindra den kraftiga ökningen av blodflödet till din hjärna:
  • Peka din till din mjuka gommen. Om du kan rulla tungan i en boll, tryck ner tungan i gommen. Undersidan av tungan kan bli varmare än ovansidan som förmodligen kyldes av Slurpee du bara tuffade. (Vissa människor tycker att stadigt trycka tungan mot gommen lindrar hjärnan frysa, så prova att applicera extra tryck!)
  • en varm substans. Långsamt smuttar rumstempererat vatten gör också susen för vissa människor.
  • Gör en mask med händerna för att täcka munnen och näsan. Andas snabbt höja temperaturen inne i munnen.
  • Tryck en varm tumme mot din gom.
 4. 4
  Vänta ut det. Hjärnan frysa kommer oftast över av sig själv inom 30-60 sekunder. Ibland chocken av hjärnan frysa gör det verkar värre än det egentligen är, men om du förväntar dig det, och vet att det kommer att komma och gå, det behöver inte vara en traumatiserande upplevelse.
 5. 5
  Det bästa sättet att undvika en hjärna frysa är att faktiskt hålla offensiven vätskan mot gommen. Smärta i samband med hjärnan fryser är resultatet av snabb kylning och uppvärmning, som orsakar blodkärlen att snabbt krympa och sedan vidgas. Din kropp är att uppfatta snabba temperaturförändringar i munnen som en indikation på en farligt kall miljö, och så din blodkroppar kontrakt att bevara kroppsvärme, eftersom ämnet sväljs, dina blodkroppar återgår till sin tidigare storlek och det är denna svängning som är så smärtsamt. Någonsin märker hur en hjärna frysa startar efter att du har svalt din drink?

Tips

 • Ungefär som dessa metoder kan eller inte kan fungera för dig, men det skadar inte att prova dem.
 • För att undvika att behöva använda stegen ovan, försök att inte svälja för mycket kall mat på en gång. Savor den och andas mellan varje klunk. Alternativt, äta mat på en något varmare temperatur om möjligt.
 • När man äter glass med en sked, blåsa på glassen innan äta varje sked.

Varningar

 • Rör inte din palatine uvula ("boxningssäck" i baksidan av halsen). Det kommer att utlösa.