Wke

Hur man behandlar en migrän

Migrän kan vara en mycket handikappande och smärtsamt problem. Ungefär två tredjedelar av migrän kan inte fungera på en normal nivå när de får en migränattack. Men det finns gott om relativt enkla åtgärder som kan göras hemma som kan minska eller helt ta bort din migrän anfall.

Steg

Hur man behandlar en migrän. Få en god natts sömn.
Hur man behandlar en migrän. Få en god natts sömn.

Få lite vila

 1. 1
  Få en god natts sömn. Förändringar i sömnmönster, kan ändra arbetsscheman och jetlag påverka kvaliteten på sömn cykler och migrän trigger. Försök att upprätthålla en regelbunden sömn schema. Stig upp och gå till sängs vid samma tid varje dag om möjligt.
 2. 2
  Hålla rummet mörkt. Var noga med att vila i ett mörkt rum. Ljus förvärrar ibland migrän symptom.
 3. 3
  Försök att inte sova sent. Även om det kan verka som en belöning för att slappna av och sova i, ge dig själv att besvikelse efter stress är en vanlig trigger eftersom det påverkar ditt sömnmönster. Om du verkligen måste sova sent på helgerna, försöka sova med en liten bit av ditt fönster öppna för att låta luft i.

Mat och dryck

 1. 1
  Ta koffein. Det är en paradox av huvudvärk: äter för mycket koffein och du kan få huvudvärk, men ta en liten bit och det kan bidra till att göra smärtan försvinner. Studier har visat att aspirin och ibuprofen är mer effektiva om de kombineras med koffein. Så om du tar acetylsalicylsyra eller ibuprofen vid uppkomsten av en migrän, skölja ner med en kopp kaffe.
 2. 2
  Hoppa inte över måltider. Hoppa över måltider kan utlösa en migränattack. Om du kan, äta mindre måltider under dagen eller se till att äta tre måltider.
 3. 3
  Ta del av vad du äter. Vissa livsmedel och drycker utlöser ett migränanfall i cirka 10 procent av migrän. Det kan ta från 30 minuter till 12 timmar för ett livsmedel för att orsaka en reaktion. Om du får migrän, tänker tillbaka på vad du åt i den tidsperioden och försöka eliminera några av dessa livsmedel från din diet. Några exempel på vanliga utlösande faktorer choklad och rött vin.
 4. 4
  Krydda upp det. Den heta ingrediensen i röd paprika, capsaicin, är en fantastisk smärtstillande och kan hjälpa dem som har migrän mår bättre under en attack. Du behöver inte inkludera röd paprika i alla dina måltider. Du kan köpa cayennepeppar kapslar i hälsokostbutiker.
 5. 5
  Använd hönsbuljong. Detta är ett bra verktyg om du lider av kräkningar symptom under din migrän. Ta ut burken, vrid den högra sidan uppåt, öppna den och gjut spadet däröver. Hönsbuljong ersätter behövs elektrolyter och hjälper lindra kräkningar symptom och allmän svaghet i samband med migrän.

Andra behandlingar

 1. 1
  Is förpackningar. Ligg ner och sätta en kylklamp eller kall kompress på huvudet. Blunda medan du gör det.
 2. 2
  Isvatten. Blötlägg en eller båda händerna i isvatten så länge du kan tolerera it.While dina händer är i vattnet, bollen dem till nävar och öppna och stänga dem flera gånger. Det kan ha samma effekt som en kompress på huvudet.
 3. 3
  Ta riboflavin. Studier har visat att om man tar 400 milligram per dag av riboflavin kan hjälpa till att eliminera migrän.
 4. 4
  Ta ett bad med belysningen. Blötlägg själv nedåt (glöm inte att komma upp för luft) och bara försöka slappna av din kropp.
 5. 5
  OTC-läkemedel. Tylenol och Ibuprofen kan ofta vara effektiva vid behandling av lågaktivt migrän. Det hjälper ofta om du kan sova direkt efter intag av dessa läkemedel.
 6. 6
  Kontrollera din progesteron nivåer. I vissa fall, låga nivåer av hormonet progesteron tycks öka frekvensen och svårighetsgraden av migrän. Om du är en kvinna, och din migrän förekommer oftare i de 2 veckor innan mens, be din läkare att kontrollera din progesteron nivåer (notera: många läkare är omedvetna om denna koppling, men om dina nivåer visar sig vara låg, kan de vara villiga att förskriva tillskott).
 7. 7
  Använd akupressur att tillfälligt lindra smärta. knacka tre gånger på ditt tempel, din axel och sedan insidan av handleden. Upprepa.
 8. 8
  Se din läkare. Om dina symtom är desamma eller bli allt värre, kan din läkare vill ge dig en medicin receptbelagda migrän eller prova andra former av behandling.

Varningar

 • Om symtomen kvarstår, omgående rådfråga en läkare eller sjuksköterska.
 • Använd någon migrän mediciner än som anges på flaskan.