Wke

Hur att införliva fettförbränning livsmedel i din kost

Oavsett om du vill gå ner i vikt eller förbättra din hälsa, kan integrera fettförbränningen livsmedel i din kost ger dig en skjuts på att nå dina mål. Även om ingen särskild mat har visat att bränna fett, det finns många livsmedel som främjar förhållanden i kroppen som ökar sannolikheten för fettförbränning.

Steg

Hur att införliva fettförbränning livsmedel i din kost. Välj rejäla, fullkornsflingor och proteiner för att få ämnesomsättningen maskinen körs första sak på morgonen.
Hur att införliva fettförbränning livsmedel i din kost. Välj rejäla, fullkornsflingor och proteiner för att få ämnesomsättningen maskinen körs första sak på morgonen.
 1. 1
  Välj rejäla, fullkornsflingor och proteiner för att få ämnesomsättningen maskinen körs första sak på morgonen. Många forskningsstudier har visat att hoppa eller smusslar på frukost faktiskt kan bidra mot viktökning eftersom de som hoppar över frukosten har en tendens att äta mer senare under dagen (för att kompromissa för missad måltid). Livsmedel att tänka på första sak på morgonen inkluderar:
  • Havremjöl (gröt). Havregryn är rika på fibrer, fyllning och kan bidra mot att utjämna ditt blodsocker på grund av dess långsamma frisättningen av energi, vilket bidrar till fettförbränning. Det är också bra på att hjälpa sänka kolesterolhalten och för att bli av med dåliga fettsyror. Välj fullkorn, havregryn som är osötad för tillsatta vitaminer (och helst använda organiska källor). Gör havregrynsgröt med mjölk, som innehåller kalcium, själv agerar som en god metabol trigger. De komplexa kolhydrater hjälper till att hålla insulinnivåerna låga, vilket minskar mängden fett som kroppen klamrar sig fast. Gör din havremjöl ännu godare genom att lägga till en skvätt eller två av kanel, tänkte att stabilisera blodsockernivån och även minska din aptit.
  • Ägg. Dietister säger att kroppen förbränner fler kalorier smälta ägg än det gör konsumera en carb-tung (spannmål) frukost. På bara 75 kalorier per ägg och 7 gram protein, kan äggen vara en av de bästa sätten att starta dagen, ger dig kolin via äggula, vilket kan öka fettförbränningen. Författare av 4 Hour Body Timothy Ferriss, anser att ägg är en viktig fettförbränningen tillägg till kosten.
 2. 2
  Njut av en bra fettförbrännande dricka grönt te. Studier tyder på att grönt te har en positiv effekt på öka ämnesomsättningen tack vare phytochemical föreningen, katekiner, med den mest förekommande catechin är Epigallocatechingallat (EGCG). Denna kemikalie hjälper dig att bränna mer kalorier. Det fungerar på ett liknande sätt som koffein, men utan att göra ditt hjärta slå snabbare.
  • Drycker som kaffe som innehåller koffein också hjälpa dig att bränna mer kalorier genom att snabba upp din puls. Tänk på att sötning ditt kaffe eller lägga mjölk, grädde eller andra kaffehuset inspirerade läckerheter kommer att motverka detta.
 3. 3
  Räckvidd för näringsämne tät, packade protein mellanmål under dagen. Även denna påse chips i automaten kan ringa ditt namn, motstå frestelsen och göra ett bättre val. Kom ihåg att den typ av fett du förbrukar frågor och fetter muterade under tillverkningen är inte din hälsosamma insats. Snacks att greppa mid förmiddagen eller eftermiddagen inkluderar:
  • Grekisk yoghurt. Lägre i socker och fylld med mer protein, är grekisk yoghurt en stor källa till näring och energi. Enligt idrottsgrennutritionist Leslie Bonci, MPH, RD, är protein är vägen att gå om du vill bränna mer kalorier och släppa vikt. "Protein tar längre tid att lämna magen", säger hon. "Det håller dig nöjd längre." Plus kroppen måste arbeta hårdare för att bränna protein än kolhydrater, som kan producera mer viktminskning.
  • Vatten-baserade frukt. Prova vattenmelon, bär, vindruvor, grapefrukt, päron eller äpplen för ett mellanmål. Förutom att få dina vitaminer och mineraler, är frukt full av vatten och är låg i kalorier och det håller du dig full, vilket passar perfekt in i din viktminskning mål.
  • Råa grönsaker. Låg i kalorier och roligt att kritan, partner en maträtt av morötter, selleri, rå zucchini eller rädisor med din favorit låg kalori dopp för en mitten av morgonen eller eftermiddagen mellanmål.
  • Rostade eller råa mandlar. Packad med protein, är en handfull mandlar kända för att avvärja hunger under en avsevärd tid. Bara äter inte mer än en handfull eftersom mandel (och nötter i allmänhet) är höga i kalorier.
  • Air-poppade popcorn. Trots att äta tre koppar luft-poppade popcorn kan tyckas mycket mat (särskilt när du ser att det sitter i en stor skål) det är faktiskt extremt låga i kalorier, men kommer att fylla dig eftersom det är laddade med fibrer.
 4. 4
  Utse lunch som din kraftpaket måltid. Istället för att fokusera på middagen som den enda gången du inkluderar protein, se till att både protein och nyttiga kolhydrater spelar en del i din middagsmålet. Metabolism öka livsmedel för att lägga till din lunch repertoar skulle kunna vara:
  • Tofu. Inte den "traditionella" protein, men University of Illinois forskare tror att kalorifattig vegetariska proteinkällor som tofu och tempeh öka ämnesomsättningen. Det rekommenderas att du undviker bearbetade sojaprodukter men - stick med friskare tofu och tempeh versioner av soja.
  • Kyckling eller kalkon. Kyckling och kalkon är hög i protein, vilket hjälper till att öka ämnesomsättningen, liksom att hjälpa bulk muskler om du tränar. Styra klart på chicken nuggets och gå för den verkliga affären. Välj ett magert nedskärning som kan grillas eller bakas och lämnar huden i soporna. Partner en grillad kycklingfilé med en sallad och lite couscous för en väl avvägd (kalori fragmentering) lunch.
  • Sallad. Välj greens som innehåller massor av näringsämnen såsom spenat eller arugula och partner med andra krispigt planteras och ett protein (såsom ett hårt kokt ägg eller grillad kyckling eller biff). Inte bara kan du få fram protein från en spenatsallad men du kan också få nästan en hel dags värde av vitaminer och mineraler. Var försiktig när du väljer och lägger salladsdressing - plocka något lågt kaloriinnehåll (t.ex. olivolja och vinäger) och be att få det "på sidan" så att du kan styra hur mycket som går på en sallad.
  • Tabouli. Även vanligtvis till sallad familjen, kan tabouli serveras som huvudrätt eller som en sida. Tabouli är rik på protein och fiber. Dietister säger att tabouli är lågt i kalorier men mättar kroppen snabbt tack vare sin bulgur bas.
  • Soppa. Hoppa grädde baserade soppor och prova en klar buljong med kyckling och grönsaker eller ens en kall soppa som gazpacho. Experter säger att soppan är ett utmärkt val för lunch eftersom det är vattenbaserad, vilket kan fylla dig med färre kalorier. Lägg till fler näringsämnen till din soppa genom att ersätta kyckling eller nötkött buljong med tomatjuice eller V-8. Lägg kyckling eller kalkon, kommer dina favorit grönsaker och magen känns full i timmar utan att behöva konsumera många kalorier.
 5. 5
  Överväg middag för att vara en idealisk tid att samla familjen för medryckande konversation och en hälsosam måltid. Innehåller en mängd ämnesomsättningen öka livsmedel under middagen är dock viktigt forskare vid Rutgers University fann att familjer som åt en välbalanserad, hem förberedd middag tillsammans var mindre benägna att bli feta eller överviktiga. Objekt som ska ingå i din måltid inkluderar:
  • Varje magert kött. Om dina barn gillar biff, välja en flank steak, öga runda eller översta bringan som innehåller mindre än 4 gram mättat fett per portion. Dietister föreslår stickning med en 3 till 4-uns del.
   • Fläsk är också en bra källa till protein. Ju mer protein du äter, desto mer arbete din kropp kommer att behöva göra för att smälta det. Håll fläskkött magert, hålla sig borta från BBQ-sås, istället grilla den med örter eller andra låg fetthalt smaksättning.
   • Rött kött från djur som fötts upp på gräs snarare än spannmål är höga i omega 3-fettsyror, vilket kommer att sänka din Leptin hormonnivåer ger dig ett högre värmevärde brännskada. Den innehåller också hälsosammare fett och mer vitamin E. Men håll det lutar! Det finns många sätt att krydda rött kött utan att gå för klibbiga, fettrik alternativ.
  • Fish. Experter säger att fisken är en av de bästa källorna till protein och studier har visat att fisk är mer tillfredsställande än kyckling eller nötkött. En anledning till att fisken är ofta ett föredraget är att det innehåller hälso-skyddande, omega-3 fettsyror, kända för att bekämpa hjärtsjukdom och andra kroniska sjukdomar. Lax innehåller mycket omega 3-fettsyror. Detta kan förändra mängden av hormonet Leptin i kroppen. Lägre leptin nivåer innebär högre värmevärde brännskada. Grilla den eller BBQ det att hålla den låg fetthalt.
   • Tuna. Forskning har visat att tonfisk kan vara effektiva i att sänka hormonet leptin nivåer. Grillad tonfisk stek är bra för BBQ: s eller en trevlig fettsnål måltid, eller efter ett billigare alternativ äter det i en smörgås med fullkornsbröd.
  • Bönor. Enligt idrottsgrennutritionist Leslie Bonci, MPH, RD, bönor ger en "triple punch" eftersom de är en grönsak, ett protein och en stor källa till fiber. En kopp bönor innehåller 12 gram fibrer, 4 gram fett och 15 gram protein.
  • Quinoa. Vegetarianer har svurit vid denna protein-baserade spannmål för år eftersom det innehåller 8 gram protein och 5 gram fibrer i en kopp. Dessutom innehåller quinoa näringsämnen som järn, zink, selen och vitamin E.

Tips

 • Var medveten om vad du konsumerar. Eftersom inte alla kalorier ge dig näringsmässiga fördelar eller fettförbränning potential, är det viktigt att få information om den mat som du väljer att ge näring åt din kropp med. Gör en insats för att se till att allt du äter ger dig hälsofördelar för den förbrukade kalorier. Dessutom, vara mycket försiktig med att hålla fast vid äldre dieter och idéer om vad som är sunt och viktreducerande - vara säker på att alla kostrekommendationer du följer är up-to-date, kontrollerbara och friska. Till exempel har den senaste forskningen börjat att avslöja några av de viktigaste livsmedel rekommendationer från tidigare decennier, såsom föredrar låg fetthalt val över näringsriktig helfet val. Ägg är tillbaka för, är icke-hydrogenerad mättat fett med måtta som smör återvänder till hälsosam kost och protein har blivit ett dietary stjärna på grund av dess roll i att tillfredsställa din hunger och håller dig mätt längre och bränna bort det fett.
 • Inkludera mer C-vitamin i kosten - det har visat sig förbättra resultat viktminskning.
 • Införliva motion i din viktminskning mål i syfte att uppnå den kropp du verkligen vill. Fett-busting livsmedel kommer att hjälpa, men träning kommer också att ha en positiv effekt på din ämnesomsättning, som arbetar hand i hand med din kost plan.
 • En kost bör vara en gradvis förändring, tills du äter några tillräckligt med kalorier för att gå ner i vikt. Under denna tid bör du ändra din livsstil för att passa denna nya, mer hälsosamma dig, så att när du är på en vikt du är nöjd med kan du fortsätta att äta bra och hålla din vikt i stället upp i vikt.
 • Skapa måltid planer så att du inte går ur spår. Skapa din vecka måltidsplan innan du handlar, så att du bara köpa de livsmedel som du behöver.
 • Även om du vill äta tillräckligt för lunch, gå inte alltför tokigt - särskilt om du har att återgå till arbetet eller skolan efter måltid. Lyssna på din kropp och precis innan magen är full sluta äta. Överätande, särskilt på eftermiddagen kan göra dig dåsig och improduktiv.
 • Krydda dina måltider. Jalapenos innehåller capsaicin, en kemikalie som snabbar upp pulsen och ger din en ämnesomsättning ett uppsving. Du kan använda dem för att krydda upp dina måltider eller mellanmål. Krydda dina måltider ännu mer! Habaneros är mycket chili peppers. Forskning visar att de kan hjälpa din kropp att bränna kalorier, med minsta möjliga ansträngning från dig. Så om du gillar lite krydda, prova att lägga dessa till dina måltider.
 • Bär kan användas för att söta många intetsägande saker. Försök att sätta dem i yoghurt, havregryn, flingor eller smoothies. De innehåller kostfiber och därmed sakta ned din kolhydrater absorption, och kontrollera dina blodsockernivåer förhindra insulin spikar. Och för att göra dem ännu bättre de fungerar som en antioxidant och ger massor av vitaminer.
 • Håll din ämnesomsättning revved genom att äta små måltider under dagen istället för tre stora måltider. Mindre, mer frekventa delarna kommer också att hindra dig från att småäta eller trött i mitten av eftermiddagen.

Varningar

 • Ämnesomsättning öka livsmedel inte bör vara det enda livsmedel som du äter, är det viktigt att upprätthålla en balanserad kost så att du inte sluta med en vitaminbrist, vilket kan lämna dig känslan trött och få dig att tappa motivationen.
 • Blanda inte ihop fullkorn och wholewheat. Fullkorn är en att leta efter i en hälsosam kost.
 • När bantning, klipp inte dina kalorier alltför plötsligt. En plötslig kalorireduktion kan byta din kropp i svält-läge, vilket skulle öka ditt kalori absorption.