Wke

Hur man väljer en diet som passar dig

Det finns många dieter där ute på marknaden idag. Alla säger att "deras är bäst". Kolla in dieter själv, läs om dem, och förstå för-och nackdelar av varje. Sedan välja en som passar din livsstil.

Steg

Hur man väljer en diet som passar dig. Kalorirestriktion - Denna diet är lätt att förstå.
Hur man väljer en diet som passar dig. Kalorirestriktion - Denna diet är lätt att förstå.
 1. 1
  Atkins - Denna diet kan och leder till snabb viktminskning, särskilt när syftet är att förlora en snabb £ 10 efter semestern. Det är ganska lätt att följa, och tillåter anhängare att äta många läckra livsmedel (kött, ost, etc.) som andra dieter begränsar. Det finns ingen kalorirestriktion, så dieters sällan hungrig. Under den inledande perioden, (2 veckor) människor känner ofta dåligt. Detta kallas induktion influensa och snart passerar, varefter människor känner sig mer energisk och njuta av bättre hälsa och viktminskning. Denna diet är till stor del missförstådd, men opartisk forskning och personliga vittnesmål stöder detta sätt att äta.
 2. 2
  Kalorirestriktion - Denna diet är lätt att förstå. Det finns lite begränsningar för olika typer av mat du kan äta, och det leder till längre livslängd, bättre hälsa, lägre blodtryck, och mer! De är proffsen, nackdelarna är att dieters sällan känner sig full, du alltid räkna kalorier, och behöver full kännedom om värmeinnehållet i all mat! Också vara försiktig med restaurang livsmedel. De är fulla av dolda butters, krämer och oljor!
 3. 3
  Rengöring - Du kommer att känna fräschare, mer energisk. En renare levern metaboliserar också mat snabbare, och sätter upp din kropp för att gå ner i vikt på lång sikt! Dock är denna diet svårt att hålla sig till! Du kan känna dig hungrig, trött och kanske lite yr. Det är därför det är en bra diet att göra på semestern.
 4. 4
  Grönt te kost - Denna diet är mycket lätt att följa, och studier har visat dess effektivitet. De positiva hälsoeffekterna av att dricka grönt te varje dag är mer än bara viktminskning. Å andra sidan, är viktminskning inte så dramatisk som med andra dieter, och naturligtvis måste du gillar grönt te!
 5. 5
  Fettsnål kost - Fokus på naturliga hälsosamma livsmedel har andra fördelar, än bara viktminskning. Det finns egentligen ingen anledning att räkna kalorier på denna diet. Att ge upp så många livsmedel är inte för alla, men om din konsumtion av kött, fisk etc. är begränsad redan, kan du finna det lätt! Fettsnål kost är farligt, eftersom det finns essentiella fettsyror som kroppen behöver för att fungera. De enda fetter som är dåligt för dig är transfetter.
 6. 6
  South Beach dieten - Satsningen på "bra kolhydrater" och "dåliga kolhydrater" minskar risken för hjärtsjukdom. Det finns också anledning att räkna kalorier på denna diet, och du behöver inte begränsa kolhydrater, så det är lättare att känna full. Denna diet onödan begränsar mättat fett och anses därför friskare än Atkins, men detta är en myt, mättat fett är inte farligt alls. Kroppen kommer att tillverka en egen mättat fett och din onda kolesterolet kommer att gå upp på en fettsnål kost. Människor som äter mycket mättat fett se en förbättring av sina kolesterolvärden. Läs upp på Cholesterol Myth för mer information.
 7. 7
  Zonen dieten - Dieters får de flesta av de näringsämnen de behöver. Zone diet har bra mängd frukt och grönsaker låg stärkelse och även låg i mättat fett! Det är inte väsentligt begränsar någon näringskälla och därför du inte är helt berövas dina favoriträtter. Cravings för kolhydrater tenderar att försvinna efter några dagar, och viktminskning på The Zone kan vara mycket snabb!

Tips

 • Bra rensning recept - äpple, morot, selleri, ingefära. Bara blanda och drick!

Varningar

 • Inte varje diet är för alla!
 • Läsare bör vara i god hälsa innan du går på en diet. Om den medicin de bör kolla med sin läkare.