Wke

Hur man har en hälsosam näring balanserad kost

Med alla de olika typer av information som finns där ute är det svårt att dechiffrera som säger sanningen och som är bara myter. Här är några tips som hjälper dig.

Steg

Hur man har en hälsosam näring balanserad kost. Undvik high-protein/low-carbohydrate dieter.
Hur man har en hälsosam näring balanserad kost. Undvik high-protein/low-carbohydrate dieter.
 1. 1
  Undvik high-protein/low-carbohydrate dieter. Om du vill ha en väl balanserad kost är det förmodligen inte kommer att vara en bra idé att få det mesta av ditt dagliga kaloriintag från hög-protein livsmedel såsom ost, ägg och kött. Denna typ av kost kan leda till att du äter för mycket fett och kolesterol som kan orsaka hjärtsjukdomar. Dessutom kan för få frukter och grönsaker att konsumeras leder till förstoppning. Efter en high-protein/low-carbohydrate kost kan också göra att du blir illamående, trött och svag.
 2. 2
  Ät stärkelse. De är inte gödning och bör inte undvikas när man försöker att banta. Livsmedel som innehåller mycket stärkelse blir bara hög i fett och kalorier när äts i stora portionsstorlekar eller när täckt med fettrik pålägg som smör eller majonnäs. Livsmedel som innehåller mycket stärkelse är en viktig energikälla för kroppen. Exempel som bröd, ris, kan pasta, spannmål, bönor, frukt och vissa grönsaker är låga i fett och kalorier.
 3. 3
  Ät nötter. Egentligen är detta delvis sant eftersom nötter innehåller mycket kalorier och fett. Men de flesta nötter innehåller hälsosamma fetter som inte täppa artärer. Nötter är också bra proteinkällor, kostfiber och mineraler. I små mängder, kan nötter vara en del av en hälsosam viktminskning programmet.
 4. 4
  Ät kött regelbundet. Meats såsom rött kött, fläsk, kyckling och fisk innehåller en del kolesterol och mättat fett, men de innehåller också hälsosamma näringsämnen som protein, järn och zink. Äta kött i små mängder kan vara en del av en hälsosam viktminskning plan.
 5. 5
  Använd mejeriprodukter. Mjölkprodukter har många näringsämnen som din kropp behöver. De erbjuder protein för att bygga muskler och hjälpa organ fungerar, och kalcium för att stärka skelettet. Låg fetthalt och fettfri mjölk, yoghurt och ost är lika näringsrik som hel-mjölk mejeriprodukter, men de är lägre i fett och kalorier.

Tips

 • Ät långsamt för att undvika över att äta
 • Om du ska till mellanmål innan du äter, överdriv inte - det kommer att förstöra din aptit.
 • Se till att du lägger till dessa livsmedel till din diet, magert kött, fågel, fisk, bönor, ägg, nötter, frukt, grönsaker, fullkorn, lättmjölk och mejeriprodukter.
 • Hjälp dig själv att små delar av blandade nötter. Just Överdriv inte.
 • När du köper kött får smidigast med minsta mängden fett på det. Lägre fett kött såsom fläskfilé och nötkött rund biff, bringan, flanken biff och extra mager köttfärs. Dessutom skulle den rätt portionsstorleken förmodligen ungefär lika stor som en kortlek.
 • Ett rekommenderat dagligt intag skulle vara cirka 3 koppar skummjölk. Om du inte kan smälta laktos välja låg-laktos eller laktosfria mejeriprodukter eller andra livsmedel och drycker som erbjuder kalcium och vitamin D, såsom soja, tofu, konserverad lax, bönor, broccoli, spenat, linser, etc.
 • Ett reducerat kaloriinnehåll äta plan som omfattar rätt mängder kolhydrater, protein och fett kommer också att hjälpa dig att gå ner i vikt. Genom att följa en balanserad kost plan, kommer du inte att sluta äta hela klasser av goda näringsrika livsmedel och missar de viktiga näringsämnen de innehåller. En bra början vore att välja ett fett förlust program med en ätande plan som innehåller en större mängd livsmedel.