Wke

Hur att övervinna ett beroende av snabbmat


Snabbmat har blivit en vanlig livsstil för många människor. Senaste tidens kontroverser om hur ohälsosamt snabbmat är har lett till att många människor att börja leta efter effektiva sätt att bryta sin fasta matvanor. Oavsett varför du njuta av din snabbmat missbruk, är det viktigt att förstå att du kan bryta vanan om du är villig att verkligen lägga möda i.

Steg

Hur att övervinna ett beroende av snabbmat. Bedöm hur ofta du stannar vid snabbmat platser.
Hur att övervinna ett beroende av snabbmat. Bedöm hur ofta du stannar vid snabbmat platser.

Undersök dina matvanor

 1. 1
  Bedöm hur ofta du stannar vid snabbmat platser.
  • Är det varje dag eller flera gånger i veckan?
  • Tycker du att din on-the-go livsstil landar du i snabbmat drive-thru mer än en gång per dygn?
 2. 2
  Tänk vilken tid på dagen du stannar vid snabbmatsrestauranger.
  • Vill ta dig en snabb matbit under din lunchrast?
  • Plocka upp dig en måltid på väg hem från jobbet eftersom så du inte behöver gå hem och göra middag?
  • Har din morgon rutin inkluderar en snabbmat stopp för frukost på väg till jobbet?
  • Upplever du late night cravings som uppmanar dig att få i bilen och köra till närmaste snabbmat ställe?
 3. 3
  Fundera över varför du gör det snabbmat slutar. Identifiera den underliggande orsaken till din snabbmat missbruk är ett viktigt steg för att bryta vanan.

Börja med acceptans

 1. 1
  Granska din undersökning av dina vanor för att avgöra om du har ett beroende. Liksom nästan alla missbruk där ute, är det viktigt att först förstå och erkänna att du faktiskt har ett beroende. Utan att erkänna att det finns ett problem, kan du inte få den hjälp du behöver.
 2. 2
  Acceptera det faktum att du kanske måste ändra dina matvanor.
 3. 3
  Bekräfta att du har ett större problem än man insett. För vissa människor är det en fysisk eller fysiologiska beroende som kan kräva mycket mer ansträngning för att bromsa istället för att bara acceptera och förändra kost och matvanor.

Börja utreda

 1. 1
  Börja lägga upp alla de pengar som du spenderar på snabbmat. Försök att spara kvitton för ett par veckor eller betala endast med ett betalkort så att du kan uppgå dina snabbmat kostnader. Chansen är stor att du kommer att bli förvånad över att se hur mycket pengar du faktiskt spenderar. Fundera på hur mycket du kan få möjlighet att spara genom att köpa mat som du kan laga själv hemma.
 2. 2
  Räkna alla de kalorier som du konsumerar i de livsmedel som du köper från snabbmat platser. Jämför de sätt som du kan skära ner på kalorier genom att förbereda dina egna måltider hemma.
 3. 3
  Undersök vilken mat du är sugen. Har du en stark önskan om ostliknande produkter, objekt mejeriprodukter eller rött kött? Om vissa livsmedel verkar vara på din lista över måsten, kan det vara kroppens sätt att tala om att den behöver att viss ingrediens. Detta kan bero på ett vitamin eller mineral brist eller från dålig kost.
 4. 4
  Håll koll på hur ofta du sugen specifika objekt. Om det verkar finnas ett mönster, kanske du vill diskutera det med din vårdgivare för att utesluta eventuella brister.

Planera en strategi

 1. 1
  Fundera på hur du kommer att uppfylla dina behov när du slutar frekventerar snabbmat platser. Planera ut vilken mat du kommer att köpa från snabbköpet för att ersätta din snabbmat måltider.
 2. 2
  Titta på exakt vilken mat du köper. Chansen är stor att det finns hälsosammare alternativ för nästan allt du äter. Ta dig tid att läsa och jämföra livsmedelsmärkning i syfte att välja det hälsosammaste alternativet tillgängligt. Det kan vara tidskrävande i början, men när du kommer att lära sig vad de bästa valen är, kommer handla hälsosamt att vara egentligen inte annorlunda än din vanliga resa till marknaden. Tänk på att det fräschare objektet, desto mer näring den erbjuder.
 3. 3
  Ändra dina vanliga inköp genom att ändra saker och väljer hälsosamma mellanmål. För att införliva hälsosamma alternativen, måste du ersätta den påse chips med en påse nötter.
 4. 4
  Räkna med eventuella abstinensbesvär när du slutar äta vissa livsmedel eller ingredienser. Ta bort överskott av socker från kroppen kan lämna dig känslan trött. Brist på koffein när kroppen är van vid att det kan leda till en huvudvärk. Vet att din kropp kommer att anpassa sig till förändringen efter flera dagar.

Eliminera

 1. 1
  Börja med att ta bort läsk från din dryck intag. För många individer, kan detta visa sig vara den största utmaningen. Undvik alla former av soda. Kost och koffein-fri läsk är egentligen inte något bättre för dig än vanlig läsk. Om detta steg visar sig vara mycket svårt, börja långsamt. Börja minska mängden soda du förbrukar genom att ersätta några drinkar här och där med ett hälsosammare alternativ. Fortsätt att ersätta andra drycker för din läsk tills du har möjlighet att eliminera läsk helt.
 2. 2
  Sluta föra ohälsosamma mellanmål i ditt hem. Byt så mycket snacks skräpmat som du kan med hälsosamma alternativ. Genom att införliva nya val och äta dem ofta, du gör din smak för att anpassa sig till nya smaker. Du kan faktiskt komma att få några nya favorit snacks som är bra för dig.

Bilda nya vanor

 1. 1
  Carry hälsosamma snacks och drycker med dig. Kom ihåg att du försöker ta udden av din hunger. Du vill inte ditt snack att vara din måltid. Om detta visar sig vara en utmaning för dig, försök att föra längs en begränsad mängd till mellanmål på.
  • Håll hälsosamma, bekväma snacks såsom nötter eller trail mix i bilen.
  • Köp en liten kylare vid behov. Detta är ett bra sätt att undvika ett stopp vid en snabbmat plats. Hålla det lager med lite yoghurt, färsk frukt eller morötter och ranch dip kan hjälpa dig att kontrollera din hunger tills du har möjlighet att komma hem till din måltid.
 2. 2
  Begränsa dina avlatsbrev. Om du absolut måste ha något som du vet inte är riktigt bra för dig, försök att hålla portionsstorleken liten. Köpa en portion storlek snarare än en hel låda kan vara effektiva.
  • Om det inte är möjligt att köpa små storlekar och du är tvungen att köpa en stor del, äter bara en liten mängd och kasta resten ut. Du kommer att vilja äta det om du ser att det fortfarande är tillgänglig.
 3. 3
  Håll dig borta från allt-du-kan-äta erbjudanden. Många personer tycker att det är för svårt att undvika overindulging. Många människor tror att de måste få valuta för sina pengar och väljer att äta tills de är så fulla att det är faktiskt obehagligt. Allt-du-kan-äta bufféer gör de flesta människor vill prova lite av allt. Detta leder nästan alltid till att äta mycket mer mat än vad som är rimligt.
 4. 4
  Håll dig till din plan och inte ge upp bara för att du har en hård tid. En tillfällig förfaller finns ingen anledning att slå dig själv. Om du faller av vagnen, försöka igen och få tillbaka på rätt spår med lite mer ansträngning denna gång. Det blir lättare med tiden.

Tips

 • Att sätta några siffror på din snabbmat vana kan göra verkligheten sjunka in Estimate eller hålla koll på hur mycket pengar du spenderar och hur många kalorier du förbrukar varje vecka eller månad på snabbmat - det kommer att chockera dig.
 • Inte behandlar detta (eller någon diet) ett straff eller en motgång, annars din regim aldrig kommer att pågå. Tricket är att ersätta något som du kanske gillar med något hälsosamt att du kommer att gilla ännu mer. Gör denna omkopplare sakta, en bit i taget (till exempel börja med att lägga ut maten domstolen vid lunchtid, eller undvika snacks mellan måltiderna.) Gör en liten, men verklig förändring, och sedan gå vidare till något mer ambitiöst. Kom ihåg att du vill att detta ska vara en helt ny livsstil.
 • Rekommenderad läsning: "Fast Food Nation", av Eric Schlosser. Denna bok ger dig en känsla av snabbmat effekt på din hälsa, och även dess effekter på den globala ekonomin, jordbruk, invandrare, etc. Du ska tänka på den här boken när du känner dig frestad att gå till drive-through.
 • Sakta eliminera en ohälsosam mat på en gång är ett skonsamt sätt att börja skära skräpmat ur din kost. Going cold turkey och skära ut alla ohälsosamma livsmedel på en gång kan leda till obehagliga symtom som huvudvärk och irritation, och gör dig mindre benägna att hålla fast vid din plan.
 • Om du och dina vänner är beroende av snabbmat, kan du ge allt det upp tillsammans. Detta gör att du kommer att ha mindre frestelse än om dina vänner är chomping bort på hamburgare framför dig. Du kan titta i grupper eller nätverk av friska människor att omge dig med att ge stöd genom detta viktiga skede av livet.
 • Överväga att fastställa regler för dig själv som kommer att göra snabbmat mindre bekväm. Till exempel, om din favorit snabbmat plats är långt borta, bara tillåta dig själv att köpa snabbmat om du gå dit istället för att köra. Inte bara kommer du få en frisk promenad i om du inte ger efter för begäret, men det kommer att göra laga din egen måltid verkar enklare än det snabba, oljig alternativ.