Wke

Hur att leva med en implanterbar defibrillator

En implanterbar defibrillator (ICD) är en liten batteridriven apparat som många människor har när de har överlevt ett hjärtstopp och löper risk för plötslig hjärtdöd grund ventrikelflimmer och ventrikeltakykardi. ICD är ofta jämfört med pacemakers, och i själva verket de flesta redan har ett inbyggd Lära sig leva med ett innefattar förstå dess syfte och se till att du lyssna några enkla försiktighetsåtgärder.

Steg

Hur att leva med en implanterbar defibrillator. Förstå hur en ICD fungerar.
Hur att leva med en implanterbar defibrillator. Förstå hur en ICD fungerar.
 1. 1
  Förstå hur en ICD fungerar.
  • Det finns två huvudsakliga delar som utgör enheten: de leder, som är tunn tråd elektroder fästa ditt hjärta att följa rytmen, och generatorn (ofta kallad den faktiska ICD), som tillhandahåller och levererar el under en stöt. De flesta ICD har också en pacemaker funktion, liksom.
  • Elektroderna är kopplade till ditt hjärta, antingen i ena eller båda kamrarna, och kontinuerligt övervaka de elektriska impulserna i hjärtat. När den upptäcker ett potentiellt livshotande rytm (arytmi), kommer ICD ger en av tre möjliga behandlingar:
   • Elkonvertering: Ge en chock vid en viss tidpunkt under hjärtcykeln att försöka konvertera arytmin till en normal sinusrytm (NSR).
   • Defibrillering: Chockerande en stor massa av hjärtmuskeln att depolarisera det, återställ cellerna (alltså, avslutande av arytmi), och låt SA noden att återupprätta NSR. Detta förfarande är ofta skildras i media med paddlar / kuddar och patienten våldsamt ryck.
   • Pacing: Använda den inbyggda pacemaker, är en serie av korta skurar av el ges i takt med hjärtslagen att sakta ner.
 2. 2
  Lär dig mer om din sjukdom och orsaken (s) varför du behöver den här enheten.
  • Människor som överlever hjärtstopp, har diagnostiserats med en arytmi, och är på en hög risk för plötslig hjärtdöd är ofta kandidater för en ICD implantation. Överlevande från hjärtinfarkter kan också få ICD.
  • De två arytmier som ICD behandlar kommer från kamrarna i hjärtat. Dessa är:
   • Ventrikeltakykardi (v-tach/vt): Ett onormalt snabb hjärtfrekvens (över 100 slag per minut). Detta behandlas med elkonvertering om puls hittas. Men om den inte behandlas, kan det urarta till kammarflimmer (se nedan).
   • Ventrikelflimmer (v-fib/vf): hjärtmuskeln okontrollerat upphandlande, gör hjärtat darra i stället pumpa blod. Det är en extremt farlig arytmi eftersom blodflödet till hjärnan stoppas, berövar det från syre. Detta behandlas med defibrillering. Men om den lämnas obehandlad för mer än några sekunder, är det troligt att urarta till asystoli ("flatline"), hjärnskador och även dödsfall inträffar om detta fortsätter under mer än 5 minuter.
  • Innan förfarandet, se till att du förstår din sjukdom och anledningen till en ICD behövs. Fråga din läkare, läsa pamfletter, eller ens prata med andra patienter som har ICD.
 3. 3
  Under de första veckorna efter operationen, undvika att lägga armen på sidan av enheten infördes över huvudet. Gör alla sådana åtgärder med den andra handen.
 4. 4
  Var beredd på förändringar. Även om din livsstil kommer att förbli oförändrade, finns det några överväganden du måste göra. Till exempel kan du behöva justera sätet fyrpunktsbälte skuldra om ICD var implanteras i övre delen av bröstet. Om du hittar ett klädesplagg skapar ett tryck runt övre delen av bröstet, kan du behöva sluta bära den. Ställ din livsstil enligt sådana saker blir uppenbara för dig när du går om dina normala aktiviteter.
 5. 5
  Bär ett ID-kort som visar att du har en ICD. När du har något förfarande gjort, läkare, tandläkare eller annan sjukvårdspersonal om ditt ICD.
  • Eftersom den är gjord av metall, kan ICD iväg metalldetektorer och andra skyddsanordningar som finns på flygplatser och andra ställen. Visa ditt kort till säkerhetspersonal - hålla det med dina andra resedokument för enkel hämtning.
 6. 6
  När det är möjligt, hålla sig borta från allt som kan störa din ICD. Detta består av föremål som avger radiovågor eller magnetfält. Ofta får du ett häfte som innehåller en lista med elektronik att se upp för. Några exempel är:
  • MRI (starkt undvika), radio-sändning torn och skinka radioapparater.
  • Vanliga husgeråd såsom mobiltelefoner, vitvaror, mikrovågsugn, hårtork och elektriska filtar är säkra att använda så länge de är 6 inches (15 cm) från enheten.
 7. 7
  Undvik grova sporter som använder ständig kroppskontakt. Exempel inkluderar fotboll, brottning och boxning. Vara uppmärksam och titta efter eventuella bollar som skulle kunna drabba implantationsplatsen. Detta kan även inkludera att ta försiktighetsåtgärder som åskådare där det finns en möjlighet att en boll kan lämna fältet eller beck och hamna i publiken området.
 8. 8
  Akta dig för, särskilt under de första månaderna av implantation. Du kan plötsligt bli medvetslös eller skrämd när en chock visas, så att du förlorar kontrollen över bilen.
 9. 9
  Svara lugnt till chock upplevelser. En tredjedel till hälften av ICD mottagare upplever en ICD chock under det första året för implantation. Även om det är troligt att du kommer att vara medvetslös innan chocken inträffar många patienter beskriver ofta dem som smärtsamma sparkar mot bröstkorgen. Om du får en chock, kontakta din hjärtspecialist omgående.
  • Planering är viktigt för att hantera ICD chocker. Att vara medveten om att de är en möjlighet och att veta skillnaden mellan när du behöver söka akut hjälp eller att göra ett läkarbesök är viktigt för att lugna dig själv om effekterna av chocken. Det rekommenderas att du diskuterar efter chock åtgärder med din läkare eller kardiolog och repetera ditt svar så att när det händer, känns det normalt att reagera på ett visst sätt.
  • Ha alltid din ICD identitetskort och information med dig eller lättillgänglig, en lista över dina nuvarande mediciner och läkarens kontaktuppgifter. Detta kommer att försäkra dig och det kan också hjälpa någon annan som behöver använda den informationen för att hjälpa dig.
  • Träna din familj och vänner i vad du gör om du får en stöt. Förklara för dem vad de ska leta efter när det händer och hur de kan hjälpa dig. Att ha en stödjande team med du kan göra en enorm skillnad att vistas positiv efter chocken.
  • Öva djupandning och avkopplande svar för att hjälpa dig att behålla lugnet när chocken inträffar. Att bli hyper-upphetsad (t.ex. panik, ytlig andning, etc.) kan eskalera effekten onödan. Vissa människor rekommenderas meditation som en daglig verksamhet för att hjälpa dig att hålla uppmärksam på dina reaktioner på stressfyllda situationer.
  • Sök hjälp för psykologiska reaktioner på ICD chock. Det är normalt att känna ångest eller depression, oro och rädsla med avseende på en ICD chock. Dessa psykologiska effekter är ofta förknippade med osäkerheten om när en stöt visas eller vad resultatet av det kan vara (inklusive rädsla för döden). Dessa farhågor kommer sakta minska allt eftersom du får mer vana att din ICD men det är viktigt att få hjälp genom att prata med människor som kan lugna dig.
  • För många människor en ICD är bättre än ingen ICD, om och när en störning inträffar, är det åtminstone påminna dig om att du har den bästa vården att hålla dig frisk. Tänk på din personliga värderingar, och ICD förmåner och bördor, när beslut fattas om en ICD är rätt för dig.
 10. 10
  En ICD kan vara ett bra val för dig på en gång i ditt liv, men ibland hälsotillstånd förändras över tid (på grund av hjärtsvikt eller annan sjukdomsprogression) kan göra ICD mindre fördelaktigt. Diskutera en plan för denna möjlighet med din läkare, innan ICD implanteras.
 11. 11
  Delta i dina vanliga möten med din kardiolog. Det är mycket viktigt att få din ICD kontrolleras regelbundet. Under möten, kommer du att genomgå ett EKG för att undersöka din hjärtats elektriska aktivitet. Beroende på ditt tillstånd, kan kontroller variera från var 4-6 månader till ett årligt möte. Dessa tider är också bra för att fråga din läkare frågor eller om du har frågor.

Tips

 • Se till att din familj vet hur man gör och ringa. I händelse av att du stannar medvetslös efter att ha fått en chock, kan HLR måste göras och Ambulanssjukvårdare kan behöva kallas.
 • Det blir ingen skada andra om och när defibrillatorn chocker. Ofta enheten kommer att chockera mer än en gång eller att patienten kommer att vara medveten om en onormal hjärtrytm och förväntar sig att chockera. Det är okej att hålla patientens hand för att trösta dem under denna tid. Om du är gravid, kommer stötar skadar inte barnet.
 • Omedelbart efter ingreppet, kommer implantationsplatsen täckas i ett sterilt förband. Efter ett par dagar, kan de tas bort och du kommer att kunna känna ICD under huden.
 • Eftersom en ICD är en livräddande medicinsk utrustning, förstår att du har rätt att få det inaktiveras. Var noga med att nämna detta när man har end-of-life diskussioner med din läkare och familj.

Varningar

 • Din läkare ordinerar ofta antiarytmiska läkemedel för att kontrollera din oregelbundna hjärtslag. Att ha en ICD ersätter inte de droger och du ska fortsätta ta dem.
 • Om du får flera chocker i en kort period, kontakta omedelbart din läkare. Eftersom ICD är utformade för att avsluta arytmin efter en chock, kan få flera sådana felfunktion.

Saker du behöver

 • ICD identitetskort
 • Förteckning över aktuella mediciner (hålla den aktuell)
 • Läkarens kontaktuppgifter, inklusive out-of-timmars
 • Plan för chock respons, både för dig och för familj / vänner