Wke

Hur man väljer hälsosamma mellanmål

Snacks är en viktig del av en hälsosam kost. Det är svårt att få alla rekommenderade näringsämnen som behövs för dagen med bara din grundläggande 3 måltider för frukost, lunch och middag. Genom att köpa hälsosam mat från mataffären, men du kan aktivera dig att välja hälsosamma mellanmål för att hjälpa bränsle kroppen. Med lite planering och några justeringar i dina matvanor, kan du lära dig hur du väljer hälsosamma mellanmål för dig och din familj.

Steg

Hur man väljer hälsosamma mellanmål. Börja med att ta en ordentlig titt i din frys, kylskåp och skafferi.
Hur man väljer hälsosamma mellanmål. Börja med att ta en ordentlig titt i din frys, kylskåp och skafferi.

Ta mat inventering

 1. 1
  Börja med att ta en ordentlig titt i din frys, kylskåp och skafferi. Vilka typer av objekt utgör majoriteten av din mat? Hur många nyttiga snacks finns tillgängliga? Hur många ohälsosamma mellanmål ser du?
 2. 2
  Gör en lista över alla de ohälsosamma mellanmål som du kan hitta. Inkludera alla lådor med mellanmål tårtor, kakor, muffins eller andra sådana föremål som är gjorda för småätande. Lägg till denna lista så många snacks som du kan hämta köpa eller göra nyligen.
 3. 3
  Lägg hälsosamma mellanmål till en annan lista. Denna förteckning bör omfatta många gröna grönsaker, olika frukter, fullkorn, magert kött, osaltade nötter etc. Jämför denna lista till listan av ohälsosamma mellanmål, och börja tänka på vad du gör och inte behöver hålla sig frisk.

Analysera din mat

 1. 1
  Se över din lista för att se hur många ändringar du behöver göra för att din snacking vanor. Behöver du bara göra små förbättringar i din snacking val eller en större översyn i snack-avdelningen? Eller faller dig någonstans i mitten?
 2. 2
  Ringa alla snackpunkter som lätt kunde ersättas med nyttigare mellanmål eller ingredienser. Till exempel, smaksatt en påse nacho ost stekt potatischips lätt kan ersättas med naturliga, bakade tortilla chips majs.
 3. 3
  Sätt en linje genom alla de objekt som är helt onödig och eftergiven. Godis, till exempel, är ett livsmedel som kan elimineras från din kost, utom vid speciella tillfällen.

Öva självinsikt

 1. 1
  Tänk på din snacking vanor. Att veta varför du mellanmål är en viktig del av att lära sig att ändra din snacking vanor. Fråga dig själv: Är jag en sen kväll snacker? Är jag en känslomässig snacker? Är jag en tristess snacker? Du bör också tänka på hur upptagen du är, och försöker att förbereda några hälsosamma mellanmål i förväg om du inte kommer att ha tid att göra dem när du är hungrig.
 2. 2
  Titta på de tilltugg som du brukar vilja oftast. Att känna din småätande stil kommer att göra det lättare för dig att hitta lämpliga ersättningar som är friska och möta dina snacking behov. Till exempel, om du befinner dig nå för fet chips, prova några mindre chips gödning tortilla med en servering av salsa.
 3. 3
  Utveckla en rutin av självkontroll. Fokusera mindre på mat. Om du ser fram emot att komma hem och ha en skål med glass för att varva ner, prova en hälsosam ersättare som yoghurt eller sorbet att hjälpa dig att slappna av. Tänk på att äta som en nödvändighet, inte en tröst - bara äta när du är faktiskt hungrig.

Shopping förslag

 1. 1
  Börja med en plan för att ändra dina val av mellanmål när du gör din nästa resa till mataffären. Du kan upptäcka friska substitut genom att utforska de produkter i butiken. Du kan upptäcka alternativ som du inte visste fanns.
 2. 2
  Läs och jämför etiketterna på förpackade snacks. Titta på alla ingredienser. En etikett som hävdar att man har helt naturliga ingredienser betyder inte alltid att det är ett hälsosamt val. Ett exempel på detta skulle vara en fruktjuice. För mycket socker ger lite näring och högre kalorier än du behöver eller vill ha, även om sockret är i en helt naturlig form.
 3. 3
  Undvik eftergivna inköp. Organisk kan vara friskare, men det kan ändå vara en onödig och överseende mellanmål. Att välja ett paket av cookies bara för att de är ekologiska kommer att göra något för att förbättra din snacking vanor. Stick med hälsosamma val av livsmedel och undvika att köpa saker som du enkelt kan göra utan.

Anställ smarta strategier

 1. 1
  Gör din snacks räknas. Välj fyllning alternativ. Livsmedel med högt fiberinnehåll kommer generellt att vara mer fyllning med färre kalorier. Låg fetthalt mejeriprodukter, fullkornsprodukter, frukt, grönsaker, nötter och frön är alla bra val för snabba mellanmål.
 2. 2
  Tänk energi. Komplexa kolhydrater såsom proteinrika mellanmål som jordnötssmör eller mager ost packa en kraftfull energi punch.
 3. 3
  Titta portionsstorlekar. Att äta nyttiga snacks ger inte dig en gratis biljett att ägna för mycket. Matmissbruk är aldrig ett hälsosamt alternativ. Och om du halkar och äta något ohälsosamt, inte slå dig själv! Det handlar om balans, inte äta för mycket eller för lite av antingen friska eller ohälsosamma livsmedel.

Tips

 • Kom ihåg att belöna dig själv med en tillfällig njutning för att inte bli förbittrad av dina kostförändringar. Vi behöver alla unna oss något speciellt regelbundet.
 • Förstå vad du köper. Låg fetthalt betyder inte alltid lågt kaloriinnehåll. Kalori-free inte alltid erbjuda näringsvärde.
 • Se till att äta innan du åker till mataffären! Om du går och handlar medan hungrig, är du mycket mer benägna att köpa skräpmat.
 • Delta inte i praktiken av sociala äta. Om du är på en fest, undvika aptitretare rätter. Plockmat har oftast stora mängder kalorier, speciellt om du äter en hel del av dem.
 • Håll tuggummi hands. En 5-kalori tuggummi är ett stort steg upp från de hundratals kanske du förbrukar från ett onödigt snack. Starkt smaksatta teer, såsom pepparmint, kan också hjälpa till eftersom de tar bort torrhet av dina smaklökar och ge dig en känsla av att ha haft något.
 • Olja är flytande fett, men det är den typ av fett som din kropp behöver. Det kallas omättat fett, och är ditt bästa val jämfört med mättat och transfett - kom ihåg detta medan du tittar på ingredienserna. Ekologiska oljor från oliver, druvkärnor, kokosnötter, sesamfrön, mandel, valnötter och avokado är alla bra källor för näringsämnen.
 • Införliva variation i din kost. Ändra dina salladsdressing var så ofta, och shoppa ovanliga frukter och grönsaker på en etnisk specialitet butik. Titta igenom kokböcker och hitta några nya mellanmål recept du kan prova att göra själv.

Varningar

 • Glass i synnerhet kan vara ett beroendeframkallande fälla. När du är van att ha det varje dag, börjar du längta efter det. För att begränsa detta problem, inte tillåter dig själv dagligen tillgång till glass (dvs. inte hålla den i frysen regelbundet).
 • Undvik majs, bomullsfrö, och canolaoljor, eftersom dessa ofta är genetiskt modifierade. Dessutom har jordnötsolja ofta mycket höga halter av bekämpningsmedelsrester.
 • Håll dig borta från allt som har höga majssirap. Detta är en konstgjord socker som innehåller flera hälsorisker.
 • Kontrollera med din vårdgivare om en förändring i din kost verkar ha förändrat din hälsa på ett negativt sätt.